Konu: Bitki akvaryumlarý ve 3. kiþilerin bakýþý ;-)  (Okunma says 12720 defa)

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 387
Bitki akvaryumlarý ve 3. kiþilerin bakýþý ;-)
« : Temmuz 09, 2009, 12:38:39 s »
Bitki akvaryumlarýmýzý ilk defa gören, yada pek fazla ciddiye almayan pekçok kiþiden enteresan yorumlarla karþýlaþabiliyoruz çoðu zaman. Bu konuda isterseniz biraz eðlence maksadýyla bu tür eleþtirileri paylaþalým  :D. Örneðin benim sýklýkla karþýlaþtýðým yorumlardan birkaçý:

:) Böyle bir deniz akvaryumu kursam kaça çýkar ???
 :) Bu kadar plastik bitkiyi akvaryuma doldurunca hiç e doðal görünmüyor !!!
 :) Balýklara yüzecek yer kalmamýþ hiç. Ne fena !!!!!!

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Bitki akvaryumlarý ve 3. kiþilerin bakýþý ;-)
« Yantla #1 : Temmuz 09, 2009, 13:19:03 s »
Evet bize gelen misafirler ya 1 ya 2yi sürekli sorar. Artýk biri gelip önünde durunca direk hepsi canlý bu bitkileri þevket amca moduna giriyorum. Babam da 3.cümleyi söyler hep. Hele diskus varken rotalalara çok kýzýyordu. Ölünce sorumlusu ben oldum ;D Bir de küçük çocuklarýn (özellikle kuzenlerimin) ben de balýk istiyorum diye tutturmalarý oluyor ;D

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 315
« Yantla #2 : Temmuz 09, 2009, 13:26:13 s »
Aaaaaaaa çok güzel ot bunlar salataya falanda koyuyormusunuz  :P  bu otlarýn yemeði yapýlýyormu  ??? (Kapýcýmýzýn hanýmýnýn sözleri) eðer yaþýyorsa Fadime abla, Allah ona uzun ömürler versin,bizleri çok güldürmüþtü Allahta onu güldürsün. ;D

gulay

• Üye
  • **
  • leti: 95
« Yantla #3 : Temmuz 09, 2009, 15:30:00 s »
-Neden bu kadar az balýk var? Akvaryumda balýk olmasý gerekmez mi???
-Anemon yok mu??? Peki ya þu Nemolardan??
-Doðadaki bitkiler floresanla mý yaþýyor, niye pencerenin tam önüne koymuyorsun güneþ ýþýðý alsýn yavrucaklar...
-Bu kadar büyük akvaryum evi kokutmuyor mu???
-Sen bu balýklarý hiç sevmiyorsun! Bir balýklarýn yüzdüðü alana bak, bir de bitkilerin iþgal ettiði alana!!!
-Bu bitkiler hiç büyümüyor mu, hep bu boy mu kalacaklar?

Ýþin tuhaf tarafý yabancýlarýn akvaryumla ilk karþýlaþmasý hep korku dolu gözlerle bakmak oluyor ve arkasýndan bunlar gibi sorular geliyor ;D Olumlu yaklaþanlarýn sayýsý bir hayli az. Benim akvaryumum olmasaydý diyorum kendi kendime, görünce ne sorardým... Aklýma bir tek su deðiþiminin nasýl yapýldýðý sorusu geliyor ;)  Bunun dýþýnda herhalde merakla dinlerdim, bilmediðim konuda eleþtiri yapmazdým. Bu yüzden akvaryum sahibi olmayý þimdiye kadar hep motosiklet sahibi olmaya benzetmiþimdir. Nasýl yoldan hýzla geçen bir motora bakan insanlar %90 ayný lafý ederse, konu akvaryum olunca da gözler %90 ayný dehþetle açýlýyor :D Sanýrým sebep hiç bilinmeyene duyulan korku... Ne de olsa bizler yani akvaristler karasal bitkilerden farklý olarak, bambaþka bir dünyayý sýfýrdan yaratýyoruz ki bu; herkesin bilemeyeceði ve farklý bir dünya... 8)

yýlmaz sað

• Üye
  • **
  • leti: 32
« Yantla #4 : Temmuz 10, 2009, 00:00:15 »
Eskiden;
-çocukmusun sen ne balýðý
-ýspanak eksek oda olurmu
-bu kývýrcýktan bizim bahçede var
-bu maydanoz deðilmi

Þimdi;
Misafir gelince
annem : hoþ geldiniz
misafir: hoþ bulduk
a: ........
m: .......
a: çay demlenmek üzere
m: çayý akvaryumun karþýsýnda içelimmi
a: olur sandalyeleri hazýrlayýn
m: hazýr bile
a: tamam çaylar geliyo
m: yýlmaz yeni balýkmý aldý
a: evet dör tane neon iki tanede farlowella acus getidi
m: o ne be
a: balýk
m: yeni bitkide var

Akvaryuma ne eklediðimi kaç kök bitki kaç adet hangi balýktan olduðunu benden iyi biliyorlar artýk. :)

Nuri Üçüncü

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 266
  • Ad Soyad: NURÝ ÜÇÜNCÜ
« Yantla #5 : Temmuz 10, 2009, 02:10:57 »
150-50-60h akvaryumu kurduðumda;

Babam
Oðlum sen adam olmazsýn. :o

Eþim;
 Oda ne!!! kafayý yedin gene, batýracaksýn bizi :'(  (Gönlünü almak deveye hendek atlatmaktan zordur.)

Ýlk görenler;
 Bi patlarsa yandýnýz, vallahi boðulursunuz. ???
Yüzme havuzu yap içinde yüzersin. :D

Ev sahibim;
Yahu!!! Nuri,  sonunda evi çökerteceksin ;D

Komþular;
Otlarý ormandan mý getirdin, çürümezlermi?
Aha bunlarý bizim arka bahçeden söktüm bak ne güzel görünüyor.
Saat 01,15  Yahu komþu tavþana yem almayý unutmuþuz, akvaryumdan biraz ot verde tavþan aç kalmasýn. >:(
Allah, Allah ne biçim pilastik bitki,  bayaðý büyüyor iþte, geçen hafta aðacýn yarýsýndaydý.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #6 : Temmuz 10, 2009, 02:29:36 »
Nuri abi sizin komþular ömürmüþ, ev sahibi de ;D

fantastik3

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 133
  • Ad Soyad: Mutlu Metin CANSEVER
« Yantla #7 : Temmuz 10, 2009, 10:23:04 »
Benim tankým 65x40x45 cm ebatlarýnda. Evimizin salonunda, yemek masasýnýn tam önünde duruyor. Geçen sene sadece elma salyangozu ve karidesleri bitkilerin arasýnda görenlerin yorumlarý:
- Bu salyangozlarda ne? Akþamlarý dýþarý çýkýp ortalýkta gezmiyorlar mý?
- Balýklar nerede? Balýk koymayacaksan ne diye akvaryum aldýn?
-Akvaryumun içinde kýpýr kýpýr eden birþeyler var, ayy o böceklerde ne? (karidesleri ilk defa görenler)
-Rica ederim yemek zevkimi bozuyorlar þunun ýþýðýný biraz kapatýrmýsýn?
-Bunun izlemesi zevkli ama bir sürü zahmeti de var, habire suyunu deðiþtirirsin! (fanusta japon bakan uzmanlardan inciler)

Timur Eker

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 77
« Yantla #8 : Temmuz 10, 2009, 12:42:01 s »
3.þahýslarýn yaptýklarý yorumlar bana komik gelmiyor.Bitkili akvaryum bilmeyen,uðraþmamýþ bir insanýn bu tür yorumlar yapmasý çok doðal bence. Belki o insan dükkanýnýza kedi mamasý almaya geldi, bitkili akvaryumdan anlamak gibi bir mecburiyeti yok ki.
Herþeyden önemlisi, size gelmiþ bir müþteri. Ben o müþterinin yerinde olsaydým ve yazýnýzý okusaydým çok bozulurdum.
Asýl akvaryumcu esnafýn bize yaptýklarý öneriler ve anlattýklarý hikayeler bana gülünç ve trajik geliyor,ki bu insanlar bu iþten ekmeðini kazanýyor ama yinede sattýklarý ürünleri tanýmýyorlar,bilmiyorlar ama yinede bir profesör edasýyla size türlü türlü hikayeler anlatabiliyorlar. Bu arkadaþlarýn hayal gücüne bayýlýyorum.
Tek yapmanýz gereken bir akvaryumcuya gidip detay bilgi sormak,gerisi kendiliðinden geliyor.Inanýn çok eðlenceli...
Belki de akvaryumunuzun peyzajýnda bir bozukluk var ve bu yüzden 3.þahýslar etkilenmiyor,böyle sorular soruyor.

Saygýlarýmla
Timur Eker

gulay

• Üye
  • **
  • leti: 95
« Yantla #9 : Temmuz 10, 2009, 13:32:13 s »
Timur Bey, Yýldýrým Bey herþeyden önce çok iyi bir hobici ve yukarýdaki ilk mesajýný tekrar okursanýz dükkanýnda meydana gelen bir olayý deðil hobici olarak karþýlaþtýðý sorulardan bahsetmiþ. Öte yandan bunlarý paylaþmaktaki amaç, hobiciler olarak beraberce gülmek bazý yazýlanlar çok komik gerçekten de... Bilinçli ve bilinçsiz hobiciler gibi dükkan sahiplerinden de farklý mizaçta arkadaþlar çýkabiliyor haliyle. Önemli olan her meslekte olduðu gibi iyiyle kötüyü ayýrdedebilmek bence...

« Son Dzenleme: Temmuz 10, 2009, 14:13:16 s Gnderen: gulay »

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #10 : Temmuz 10, 2009, 14:06:17 s »
Burada kimseyi akvaryumlar hakkýnda bilgi sahibi deðil diye ayýplamýyoruz, bunlar sadece tebessüm oluþturacak enteresan þeyler. Ben de köpekler hakkýnda hiç fikir sahibi deðilim, acayip þeyler sorsam ve hatta burada adýmý da vererek yazsalar bile bozulmam. Yýldýrým abi de kimseyi ayýplamadan sadece bize ilginç gelebilecek þeyleri yazmýþ, herkes de öyle þeyler yazdý. Kimseyi akvaryum hakkýnda bilgisi yok diye ezdiðimiz yok yani ;D

Timur Eker

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 77
« Yantla #11 : Temmuz 10, 2009, 16:02:14 s »
Baþlýðýn altýnda Maltepe Akvaryum, yazýnýn altýnda ise www.maltepepet.com yazýyor.

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 387
« Yantla #12 : Temmuz 10, 2009, 17:13:37 s »
Evet, Maltepe Akvaryum adýyla konularý açýyor ve fikirlerimi beyan ediyorum. Ancak burada sizin bahsettiðiniz yönde bir tepkiye gerek olduðunu sanmýyorum. Netice itibariyle bu görüþlerde bulunan kiþiler akvaryumla hiç alakasý olmayan kiþiler deðiller, aksine onlar (kedi mamasý almaya gelenler mesela) takdirle karþýlayýp ayrýlýyorlar. Bu benim bahsettiðim ve yukarýda örnek olarak 3 tanesini verdiðim görüþlerin sahipleri genellikle akvaryum hobisiyle bir þekilde uðraþmýþ kiþiler, yada en azýndan burada bakým yaparken iþlerimize tanýklýk etmiþ kiþiler. Böyle olunca görüþler biraz enteresan gelebiliyor elbettte. Amaç burada baþkalarýný yermek yada eleþtirmek deðil, söylediðim gibi eðlence maksadýyla karþýlaþtýðýmýz enteresan olaylara deðinmek.

Ayrýca burada bana karþý bulunmuþ olduðunuz ithamýn bir benzerini de siz yapmýþsýnýz. Akvaryumcu esnafýn yaptýklarýna deðinerek. Bu konuyla ilgili de ayrý bir konuyu siz baþlatabilir ve ilginç enstantanelerin tartýþýlmasýný saðlayabilirsiniz. Bundan benim de üzerime birþey alýnmam gerekmez herhalde. Ýnanýn bu þekilde bir konuda çok eðlenceli olabilir.

Amaç her zaman üzüm yemek olmalý, baðcýyý dövmek deðil ;-)
« Son Dzenleme: Temmuz 10, 2009, 17:16:13 s Gnderen: MALTEPE AKVARYUM »

miyaw33

• Üye
  • **
  • leti: 38
« Yantla #13 : Temmuz 10, 2009, 18:31:57 s »
Hafta içi kiraz karideslerim kargoyla geldi,kargocunun yanýnda açýp durumlarýna bakmak istedim,kargo görevlisi"abi bu böcükler nedir" dedi.

volkans

• Üye
  • **
  • leti: 26
« Yantla #14 : Temmuz 10, 2009, 21:34:23 s »
3.þahýslarýn yaptýklarý yorumlar bana komik gelmiyor...
Timur Bey,

Eðer yazýlanlar size komik gelmiyorsa bu baþlýðý okumazsýnýz,yorum yapmazsýnýz olur biter. Böylece ortamý da germemiþ olursunuz..

Saygýlar