Konu: Benide sardýnýz Wabi-Kusa'ya ...  (Okunma says 12384 defa)

aqua_boy

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 263
  • Rainbow
  • Ad Soyad: Cenk Sinor
Benide sardýnýz Wabi-Kusa'ya ...
« : ubat 04, 2008, 09:19:29 »
Karar verdim bende wabi kusa yapacaðým :) aklýmda 2 tane ölçü var biri 20*10*10(h) diðeri 25*15*10(h)  veya 20*15*10(h)  hangisini önerirsiniz ... Zeminde gartengold torf üzerine 0,1mm quvarts yapacaðým ...Isýtcý ve filtrasyon olmayacak tabiki ... Birde bitki olarak ne koyayým ...

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Benide sardýnýz Wabi-Kusa'ya ...
« Yantla #1 : ubat 04, 2008, 09:38:49 »
japon þemsiyesi ve bazý japon sazý çeþitleri bitki olarak uygundur. Japon þemsiyesi çok kök saldýðý için kumu yüksek yapmaný öneririm. Hemiathus da su üstünde yaþayabiliyormuþ.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #2 : ubat 04, 2008, 10:23:30 »
 20*15*15(h) daha iyi olur bence. Ama biraz fazla küçük gibi bence. Halit daha iyi anlar bu iþlerden :) Kendin yapmak istiyorsan akvaryumu silikonu enjektöre doldurup camlarý yapýþtýrmaný öneririm.

aqua_boy

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • Rainbow
« Yantla #3 : ubat 04, 2008, 10:29:40 »
Hmmm aslýnda biraz daha büyük daha güzel olabilirdi ama 5.akvaryum olacaðý için parada bitti acaba ne kadara keserle 2 veya 4 mm'ye ...

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #4 : ubat 04, 2008, 11:02:34 »
2mm yoktur. 3 ve 4 var. Belki 3 de yoktur ama kimi camcý 3 var diyo kimi 4 var diyor farketmez. 5-10 YTL'yi geçmeyecektir.(sanýrým)

Joker

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 277
« Yantla #5 : ubat 04, 2008, 13:47:15 s »
7.5-10 YTLye borcam alýn. Kare veya yuvarlak. 5 liraya da 25cm çapýnda 10cm yüksekliðinde olanlar var. Cenk hatta anneden iste, vardýr mutfakta.  ;D

Ben yine de fanus biçiminde olaný öneriyorum, içerde nem oraný arttýðý için anubias, cryptocoryne yetiþtirsin. Akvaryumdakinden hýzlý büyüyorlar. Hatta üzerini bir camla kapa,
içinde de sudan daha yüksek bardak içine þeker ve maya koydun mu atmosferinde CO2 oraný muhteþem olur. Torfun üzerini akvaryum kumu ile ört ve içine de 1 tane betta at.
Arasýra kapaðý açýp havalandýrma koþulu ile.

« Son Dzenleme: ubat 04, 2008, 13:48:02 s Gnderen: Joker »

aqua_boy

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • Rainbow
« Yantla #6 : ubat 04, 2008, 20:03:53 s »
Dediðim ölçülerde akvaryum düþündüm bülent abi plaudaryum güzel olurdu aslýnda ... ::)

astralboy

• Yeni üye
  • *
  • leti: 3
« Yantla #7 : Eyll 01, 2008, 00:32:11 »
35x35x35 ölçülerinde akvaryum, zemin torf ve dere kumu, içerik olarak da uygun bir kaç bitkiden sonra hem kýrmýzý yanaklý kaplumbaða hem de betta koymak istiyorum. Bu iki canlý beraber yaþar mý sizce?

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #8 : Eyll 01, 2008, 17:07:05 s »
Kaplumbaða ile genel olarak hiç bir balýðý besleyemezsiniz, özellikle de beta gibi aðýr yüzen bir balýkla.

ehsarruan

• Üye
  • **
  • leti: 20
« Yantla #9 : Eyll 30, 2008, 02:40:18 »
aslýndabi bu bi þans meselesi belki yaþar benim sözlüm yaþatýyo kaplumbaða 5 beta 1,5 senedir onda ve ayný ortamý paylaþýyorlar 

mangokitten

• Yeni üye
  • *
  • leti: 11
« Yantla #10 : ubat 03, 2009, 00:40:45 »
slm joker bir þey sormak istiyorum. bende bir tane wabi kusa yapak istiyorum bu konuda yardýmcý olursan sevinirim. öncelikle zemin için bilgi verirsen (Fanus kullanacaðým) ve þekere koyduðun maya dan kastýn ne? miktarda belirtirsen sevinirim. ýþýk olayýný nasýl çözüyorsun? teþekkürler.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #11 : ubat 05, 2009, 15:37:30 s »
Bülent Abi'nin anlatýkklarýný anladýðým kadarýyla açayým (sonra baþlýða gelmez falan soru kalmasýn ;D )

-Kumun altýna çiçekçilerde satýlan torftan koymuþ. Taban için zaten belli bir kurala baðlý kalmak zorunda deðilsiniz. Ýsterseniz hiçbirþey koymayýn, isterseniz toprak koyun, isterseniz laterit koyun vs vs.

- Bardak olayý da 2 lt cola þiþesinde yaptýðýmýz maya sistemiyle ayný yola çýkýyor. Ayný oranlardaki maya-þeker çözeltisini bardakta hazýrlýyorsunuz ve bu sývý fanustaki suyla karýþmayacak þekilde bir kenara koyuyorsunuz. Birkan önerir misin ? Asla. Neden ? Vatandaþýn biri geçerken fanusa çarparsa sisteme elveda diyebilirsiniz ;D