Konu: Özellikle Güllerimin yapraklarýndaki garipliðin sebebini bilen ?  (Okunma says 7064 defa)

isobar

• Üye
  • **
  • leti: 50
Arkadaþlar özelllikle güllerimin üst yapraklarý çýktýktan belli bir süre sonra buruþuyor ve büzüþüyor.Fakat yapraða baktýðýnýzda özellikle üst yapraklarý olmasý yeni ve genç ve görünümü taze olmasý kafa karýþtýrýcý.Bu duruma sebep olan sorunu bilen var mý ?.Çok büyük ihtimalle benim sebebini bulamadýðým bir þeyin eksikliðinden oluyor.

note : Düzenli olarak tropicanýn gübresi , demir , azoo hormonlarý ,co2(DIY) haftada bir su deðiþimi %40 , microbe-lift eco system, lt baþýna 1 watt aydýnlatma.

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 315
Buna benzer bir sýkýntýyý bende bir zamanlar yaþamýþtým ama o gül maalesef tamamen çürüdü,sizdeki gülün genç yapraklarý zayýf ve çelimsizmi eðer öyleyse belli bir süreden sonra o gülün üst yapraklarý kendilinden sararýp dökülecektir eðer resim koyma þansýnýz varsa bir inceleyelim ayný derttenmi müzdaribiz.(Yakýn çekim olursa iyi olur)
« Son Dzenleme: Nisan 07, 2009, 10:09:08 Gnderen: soners »

isobar

• Üye
  • **
Resim göndermeden ömce eklemek istediðim nokta gülün tüm yeni çýkan yapraklarýnda rastlanmamasý.Üst yapraklar gayet saðlýk büyüyüp renklendikten sonra yetiþkin diyebileceðimiz boya geldikten belli bir süre sonra buruþmalar oluyor.Nadiren yeni çýkan yapraklarda oluyor.Bitkinin kökü ve gövdesi gayet saðlýklý gözüküyor.Her bitkide böyle bir sorun gözlemlemiyorum.Bana göre nitrat ve phosphate yetersizliðinden kaynaklanýyor ama emin olmak istiyorum.

Bammbamm

• Üye
  • **
  • leti: 41
NO3 ve PO4 eksikliði eski(yaþlý) yapraklarda görülür. NO3 eksikliðinde eski yapraklarda, bitkinin genelinde sararma gözlenir. PO4 eksikliðinde bitkinin geliþimi yavaþlar, eski yapraklarýn rengi koyulaþýr.
Eðer bitkileriniz formu bozuk, bükülmüþ yapraklar açýyor ise Ca eksikliðine iþarettir. Bir kontrol etmenizi tavsiye ederim.

isobar

• Üye
  • **
Lütfen Ca eksikliði için yardým ?
« Yantla #4 : Nisan 08, 2009, 09:46:40 »
Hiç  aklýma gelmemiþti.Su deðiþimlerinde ph 6 ve suyun sertliði nerdeyse 0 yakýn bir suyla yapýyorum.Muhtamelen Ca eksikliði var.Hatta ca eksikliðini okuduðum kadarýyla hem yapraklarda buruþma ve deformasyon hemde beyaza yakýn bir renkte çýkmaya sepeb oluyormuþ.Bütün bu belirtiler gülerimde gözüküyor.Peki bu durumda bitkilerin kulanabileceði kadar Ca ekliye bileceðim bitkilera zarar vermeyen kulanýmý kolay bir ürün var mý ?

millerr

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 83
  • Ad Soyad: Ali Ýlker ÝLHAN
Dinlenmiþ çeþme suyu  :)

Kalsiyum karbonat ta ekleyebilirsiniz ama su bulanabilir ve bir süre sonra camlarda kireç lekesi yapabilir.

Maden sodasý da kullanabilirsiniz. Ama bence zaten haftalýk yaptýðýnýz %40'lýk deðiþimle yeterli kalsiyumu dinlenmiþ çeþme suyu ile akvaryuma verirsiniz.