Ben seramik tablalý cam difüzör kullandýðýn için ikinci þiþeyi kullanmýyorum. Bir arkadaþa kurduðumuz tanka vortex difüzör koymuþtum. Burada ikinci þiþe kullandým.
http://www.bitkiliakvaryum.com/forum/index.php/topic,639.0.htmlBunu kullanma nedenim yaz aylarýnda buharlaþacak alkolün tanka gitmesini aklýmca engellemek. Mayalý kaptan gelen boru ikinci þiþedeki suya giriyor. Þiþe saydam olsaydý CO2 sayacý yerine de geçecekti. Ama asýl amacým tanka buharlaþan mayalý suyun ve alkolün gidiþini azaltmak. Yukarýda linkte resmi var.
Bunlarý bir zamanlar tornada yapýyordum. Ve mükemmel sýzdýrmazlýðý olan kapaklar. Bunlardan burada isteyen 5-6 kiþiye de göndermiþtim.
Yýldýrým beye de 8 litrelik su kabý için kapak vermiþtim. Þimdi aklýma geldi, acaba kullanýyor mu? Bu kapaðý bir markanýn (galiba erikli) þiþesine göre yapmýþtým. Fakat baþka marka þiþeye takýnca vida diþleri uymadý dolayýsý ile gaz sýzmasý oldu. Sonra þiþeyi deðiþtirince sorun kalmadý. Büyük hacýmlý su þiþelerinde vida hatvesi büyük ve vida boyu çok kýsa. Bu nedenle kola þiþeleri kadar sorunsuz deðil. Siz de yapacak olursanýz kapaðýný kullandýðýnýz markanýn þiþesini kullanýn.