Konu: bitkili akvaryum kurulum ve idamesiyle ilgili baþvuru  (Okunma says 5644 defa)

hakova

• Yeni üye
  • *
  • leti: 3
bitkili akvaryum kurulum ve idamesiyle ilgili baþvuru
« : Haziran 06, 2009, 21:44:32 s »
Selamlar,

Aranýza yeni katýldým. Henüz bir akvaryumum yok, ama site ve forumunuzda okuduklarýmdan çok etkilendim. 40-80 litre kapasiteli bir bitkili akvaryum kurmak istiyorum. Her ne kadar forumda ve sitede okuduklarýmdan bazý fikirler edindiysem de, acaba bu konuda derli toplu bir baþvuru kaynaðý önerebilir misiniz diye sormak istedim. Ýngilizce ya da Türkçe olabilir. Acemiler için bitki ve sübstrat seçimi, sinek teli kullanýmý ve bunun ne zaman gerektiði, bitkilerle uyumlu balýk ve karides türleri, su kontrolleri, gübreleme, ýþýk, alglerle mücadele, filtre seçimi vs. gibi birçok konudaki bilgiyi toparlayan, çevrimiçi ya da basýlý kaynaklarý okuyup öncelikle bilgimi arttýrýp, ona göre ne istediðime karar vermek istiyorum. Önerileriniz için þimdiden teþekkür ederim.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: bitkili akvaryum kurulum ve idamesiyle ilgili baþvuru
« Yantla #1 : Haziran 07, 2009, 18:37:27 s »
Bahsettiðiniz þeyler zaten 2 ciltlik kitap eder. Forumda baþlýk kirliliði yok bence. Sýradan bütün baþlýklarý incelemeniz sayfa çevirmek kadar vakit alýr. Herþey mevcut.

hakova

• Yeni üye
  • *
« Yantla #2 : Haziran 07, 2009, 19:13:54 s »
Forumda baþlýk kilrliliði olduðunu ben de düþünmemiþtim zaten. Böyle bir þeyi istemeden ima ettiysem kusura bakmayýn. Buradaki pek çok ustanýn deneysel yollarla deneyim kazandýðýný zannediyorum; ancak ben en sýk yapýlan hatalarý tekrarlamak istemiyorum. Bu nedenle, ustalarýn bile ara sýra baþvurmak üzere el altýnda tutuklarý bir kaynak olabileceðini düþünerek bu konuda yardým istemiþtim. Sizden istediðim yalnýzca bir iki kitap, site, vb. adýydý. Rahatsýz ettiysem özür dilerim.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #3 : Haziran 07, 2009, 22:18:44 s »
Ben de birþey ima ettiðinizi ima etmedim ;D Isteðiniz yanlýþ birþey deðil ama maalesef öyle derli toplu bir bilgiye ulaþmak sanýrým zor. Bitkili akvaryumlarýn köklü bir geçmiþi materyal biriktirme süreci henüz olmadý maalesef. Kitap olarak da sanýrým sizi tatmin edecek birþey yok gerçi ben yazýlý kaynaklar hakkýnda fazla bilgi sahibi deðilim belki de vardýr. Yalnýz dediðim gibi forumdaki baþlýklarý ve diðer birkaç sitedeki makaleleri biraz karýþtýrýnca soru iþaretlerinin çoðu gider. Bir de þahsi görüþüm teknik ve bilimsel yönü fazla abartmak doðru deðil. Sonuçta labaratuvar deðil akvaryum kuruyoruz :D mesela tabana ne koysam diye çok fazla takýlýyor insanlar. Azýcýk torf, üstüne de hagen siyah. Fazlasýna kafa yormak çok da lazým deðil. Mesela ;D

quipu

• Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 162
« Yantla #4 : Haziran 11, 2009, 18:07:39 s »

hakova

• Yeni üye
  • *
« Yantla #5 : Haziran 12, 2009, 04:58:45 »
Eyvallah üstad. Bu beni bir süre meþgul eder  :D.

Tekrar teþekkürler.