Konu: ÖSS Sýnavý  (Okunma says 11366 defa)

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 315
ÖSS Sýnavý
« : Haziran 13, 2009, 10:30:33 »
ÖSS Sýnavýnda baþta adminimiz (Birkan)  olmak üzere herkese baþarýlar diler. Ýnþallah sýnava giren genç arkadaþlarýmýz istediði bölümü kazanýp vatanýmýza milletimize birer hayýrlý evlat olarak yetiþmelerini can-ý gönülden niyaz ederim. Haydi gençler durmak yok yola devam.( Bir partimizin sloganý gibi oldu ama neyse) ;D ;D ;D Haa bu arada SBS'ye girenlerede baþarýlar. :D :D :D
« Son Dzenleme: Haziran 13, 2009, 10:32:28 Gnderen: soners »

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 418
  • Ad Soyad: Harun Söylen
Ynt: ÖSS Sýnavý
« Yantla #1 : Haziran 13, 2009, 12:04:15 s »
Herkese baþarýlar arkadaþlar. Birkan umarým Ýstanbul yolcusu olursun. Lanet olasý eðitim sistemi ne hale getirdiler milleti. Þiddetle kýnýyorum  >:(

Joker

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 277
« Yantla #2 : Haziran 13, 2009, 12:33:14 s »
Herkesin isteðinin yerine gelemesi zor. Dilekler ve dualarda istenenlerin de bu isteklerle baðlantýsý yok.
Olsaydý, çalýþmaya da gerek olmaz ha bire dua eder, tanýdýklarýmýz için iyi dileklerde bulunurduk.

Herkes çok çalýþýp ve ayný düzeyde öðrenseler de yine kontenjanlar nedeniyle herkesin okumasý olanaksýz olurdu.
Kazamanayanlar baþaramadýklarý için üzülmesin, bunlarýn içerisinde çok çalýþýp ta kazanamayanlar doðal olarak üzülecektir.
Hatta çalýþmayýp öðrenmedikleri için kazanamayanlar da üzülecektir. Ýþte bu kiþiler daha çok üzülmeli, hiçbirþey öðrenmedikleri için.
Çalýþýp kazanamayanlar en azýndan birþeyler öðrendikleri için o kadar çok üzülmemeli. Nasýl olsa üniversitelerde de eðitim bozuk,
okulu bitirdikten sonra ise yatýrýmlar ve iþ olanaklarý nüfus artýþýna göre artmadýðýndan çoðu mesleklerde iþ yok.

Askerlik derseniz o da yakýnda çýkacak kanun ile okuyanlar okumamýþlardan farksýz olacak. Bu kanunun çýkmasýný aslýnda istemem gerek ama istiyorum.
Üniversite ve açýk öðretim önündeki yýðýlým azalacak. Ve boþ yere zaman ve para harcayýp, meslek ve gerekli bilgileri edinemeden diploma alanlarýn oraný düþecek.
Ýstemem gerek dememin nedeni ise, eðitimli kiþilerin toplumumuzda artmasýný isteðim için.
Fakat eðitim öylesine çökmüþ ki, pi sayýsýný duymamýþ lise mezununa rastladým.
Geçen ay bir fabrikayý iki öðretmen ile dolaþan Tekirdað meslek liselesi öðrencilerine rastladým.
Fabrika sahibi iþe aldýðý elemanlardan öylesine bezmiþ ki onlara karenin alanýný bilen var mý dedi.
Hiçbiri bilmiyordu, 34 kiþiydiler belki de öðretmenleri de bilmiyordu.
Ben Dumlupýnar Üniversitesinde birinin doktora tezini gördüm, inanýlmazdý, korkunçtu ve adam bu tez ile doktor olmuþ.
Yýldýz Üniversinden bir doçentin bizim meslekle ilgili verdiði seminere katýldým adam anlattýðý konunun alfebesini bilmiyordu.
Þaþkýnlýktan dilimi yutuyordum, bu adamlardan ders alanlar mühendis diplomasý alacak. Hem de Yýldýz Teknik Üniveritesinden.
Becerebildiðimiz tek þey var üzülmek. Ben de üzülüyorum.

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 315
« Yantla #3 : Haziran 13, 2009, 12:47:52 s »
Herkesin isteðinin yerine gelemesi zor. Dilekler ve dualarda istenenlerin de bu isteklerle baðlantýsý yok.
Olsaydý, çalýþmaya da gerek olmaz ha bire dua eder, tanýdýklarýmýz için iyi dileklerde bulunurduk.(Jokerden alýntýdýr.)

Tamam çalýþma konusunda hemfikiriz ama kesinlikle dilekler ve dualar konusuna katýlmýyorum tamamen farklý düþünüyorum.Allah (CC) istemese nefes bile alamaz adým dahi atamayýz öncelikle bir þeyin nasip olmasý lazýmdýr,eðer o sizin nasipiniz veya kýsmetiniz deðilse aðzýnýzla kuþ tutsanýz dahi onu elde edemezsiniz.Ayrýca yýllarca çalýþýrsýnýz didinirsiniz bütün konularý su gibi ezberlersiniz baþýnýza bir iþ gelir sýnava bile giremezsiniz.Sýnava girsenizde heyecan yapar tamamen yanlýþ yapabilirsiniz (deneyimle sabittir adým gibi bildiðim konuyu üniversite sýnavýnda maalesef yapamadým) fazla uzatmayacaðým her iþin baþý dua ve iyi dileklerdir. Yine tekrar ediyorum ALLAH (CC) bütün sýnava girecek arkadaþlarýmýza yardým etsin hakkýnýza hayýrlýsý ne ise onu nasip etsin.
« Son Dzenleme: Haziran 13, 2009, 12:48:50 s Gnderen: soners »

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #4 : Haziran 13, 2009, 14:03:57 s »
Ilahi müdehale her durumda olmaz bence, istisna durumlarda olur ama bu uzun bir tartýþma konusu Msn'de falan yapmak lazým:D ya millet 40 tane 100 tane Yasin okutmus ben bu konuda çok geri kaldým ama bakalým önce çalýþýp sonrasýný Allah'a býrakmak lazým.

Ben gerçekçi olayým sorular inþallah tam bana göre gelir ;D Yarýn umarým güzel haberlerle gelirim.

Bu arada Harun abi sisteme çok yüklenmeye gerek yok, olabilecek en iyi sistem bu. Seneye biraz daha iyileþecek gibi ama bizim için hoþ olmaz halletmem gerek yarýn :)

Neyse ben 98 öys sorularýna döneyim. Öys çözmezsem içim rahat etmeyecek :D

inþallah iþlemli atom fiziði, sýradýþý permütasyon ve konik denklemi verip bu konik nedir diye sormayan ayrýca analitikte elipsten ötelere çok bulasmayan, öysnin analitigýni aþmayan bir sýnav olur ;D

Herkese iyi dilekleri için kendim ve varsa diðer yoldaþ üyeler adýna teþekkür ederim :)

Biri bana Yasin okusun yaa :)

Joker

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #5 : Haziran 13, 2009, 17:10:07 s »
--------------------------------------------------------------------------------
Bu inançtýr. Ýnanca kanýt aranmaz, aransa da bulunamaz. Kabullerden ibarettir. Dünyanýn her yerinde farklý inançlar vardýr, herkes kendininkinin doðru olduðunu sanýr ve bunun için savaþýr.
Ýnancýn insan açok büyük yararlarý vardýr, insaný mutlu kýlar.

Bilgi ise bilime aittir. Ve bu bilgi inançlardaki gibi farklýlýklar göstermez, dünyanýn her yerinde aynýdýr. Her ürünün ve yeni ürünlerin tasarýmlarda ayný bilgi ve formüller ile hesap yapýlýr.  Bilgi sürekli sýnanýr, yanlýþlarý ortaya çýktýðýnda düzeltilir. Düzeltilemiyorsa yanlýþ olduðu görülüp terk edilir. Ýnanç terk edilmez, uzun yýllar içerisinde yaþamýn deðiþmesi ile farkýna varýlmadan deðiþir. Deðiþtiði aþamalarda ise eskiden beri böyleydi sanýlýr.
Bilimin  nerelerden nereye geldiði bellidir. Hiç bir zaman kesin deðildir, ve gelecekte deðiþeceði bilinir, kabul edilir. Sabit deðildir ve daha doðru olana daha hatasýz bilgiye hep daha sonra ulaþýlýr. Bilginin sonu yoktur. Öðrendikçe yeni sorular oluþur, ve sorular eskilerden çok daha fazla sayýda ve geniþtir.
Ýnançlar sorgulanmamýþ kabullerdir. Bilim sürekli sorgulanýr, ölçülür biçilir. Ulaþýlan noktaya gelirken yanýlsamalar olabilir. Ortaya atýlan varsayýmlarý ölçmek için, teknolojisi yeterli deðilse, hipotez olarak devam eder, ölçebilmek, sýnamak, sorgulamak  için dünyanýn her yerinde bilim adamlarý sürekli çalýþýr.
Yarýn sýnava gireceklerin emekleri boþa gitmesin. Bu da benim dileðim.       

aqua_boy

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 263
  • Rainbow
  • Ad Soyad: Cenk Sinor
« Yantla #6 : Haziran 14, 2009, 11:53:10 »
Adminimiz þuanda sýnavda ter dökmekte  ;D Umarým herkezin sýnavý baþarýlý geçer ... Gerçi benim sbs baþarýlý geçmedi o ayrý konu ama  ;D

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #7 : Haziran 14, 2009, 13:47:25 s »
ÖSYM tarihinin en aþmýþ Sosyalini sordu. Kardeþim sayýsalcý adama bilmem ne ovasýný bilmem ne daðýný sordun, integralde uyduruk bi alan hesaplattýn. Yani genel kültürle çözülür o integral sorusu da. Analitikten ilk defa soru geliyor diye zor olur dedim o da olmadý. Ancak bir tahminim tuttu ki o da tutmayaydý keþke; düþen soru sayýsýnýn intikamýný fizikçler çok güzel almýþ ;D Þu an muhteremlerin sorularý internete vermesini bekliyorum, malum TV sakat. Ýnþallah sonuþ tatmin edici olur. Herkese desteði için teþekkür ederim.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #8 : Haziran 14, 2009, 16:17:19 s »
Ham puanýmý hesapladým sonunda. Fizik için o kadar aðladým ama birer yanlýþ yapmýþým. Þaþýrdým. Tabii darbeyi Türkçe ve Sosyalden yedik. Sosyal zaten malumdu da Tükçe koydu tabii. Sýnava Türkçeden baþlamak gerçekten sakat bir olay. Lise3'lü arkadaþlar varsa tavsiyem Mat1'den baþlamayý öðrensinler.

Boðaziçi, Odtü yalan oldu. ÝTÜ'yü zorlayacaðýz artýk ;D Olmadý seneye napalým ;D Bu 9 ayda 40 puan çýkan adam seneye de 5-10 puan çýkabilir heralde :) Yeni sistem de mezunlar için iyi olacak diyollar :P Baþladým teselliye ;D

Joker

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #9 : Haziran 15, 2009, 01:27:14 »
Ýlk sýralarda puan alsan da Boðaziçini asla düþünme. Oradan mezun olan meslek sahibi olamaz. Hangi bölüm düþünüyorsun bilmiyorum ama mühendislik bölümleri garip. Sosyal ise olabilir.
Mühendislik bölümlerini bitirip konusunda çalýþabilen ancak computer science engineering bölümü mezunlarý. Boðaziçi nedense adý çýkmýþ bir okul. Belki okulun yeri ve manzarasý nedeniyle olabilir. Ne yazýk ki en iyi öðrenciler orayý tercih edip yok oluyorlar.  Ben 2 boðaziçi mezununu iþe almýþtým biri bu iþ bize göre deðilmiþ deyip kendi ayrýldý bir bankaya girdi. Diðerini de ben attým. O da Gebzede bir boya fabrikasýnda insan kaynaklarý müdürü olmuþ. Mesleði sözüm ona makina mühendisi.
Mühendis olmayý düþünüyorsan gideceðin okullar ODTÜ ve ÝTÜ dür. Bunun diþýnda Sabancý gibi paralý okullar var. Ve bunlarýn dýþýnda çok iyi eðitim veren Kýbrýsta DAÜ en iyi okul. Ancak DAÜ nün mühendislik bölümlerini bitirmek zor. Buradan oraya gidenlerin iyi öðrenci olmamasýnýn da bunda etkisi çok. DAÜ mühendislik fakülteleri diplomalarý ABED onaylý olduðundan ABD dahil dünyanýn her yerinde çalýþabilirsin. ABED diplomasý veren Türkiyede birkaç bölüm var? Mesela Bilkentin endüstri mühendisliði bölümü, ama bilgisayar bölümü bu yetkiyi alamadý. Ayný durum ÝTÜ ve ODTÜ için de geçerli. Yýllardýr ABED için uðraþýyorlar. DAÜ diplomalarý ayrýca Avrupa üniversiteler birliði onaylýdýr.
Benim boðaziçi mezunu bir arkadaþ ta Kanada'da master yaptý. Ama lisans eðitimini Boðaziçinde yaptýðý için makina mühendisleri odasý onu odaya kaydetmediðinden orada master yapmasýna raðmen mühendis olarak çalýþma izni alamadý. Kanada o zamanlar Türkiyeden sadece ÝTÜ ve ODTÜ'ni kabul ediyordu.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #10 : Haziran 15, 2009, 09:04:16 »
Abi peki sence Ýtü Elektronik mi Odtü makina mý ;D Týp da mý yazsam diyorum ama babamýn da TUS'u 7 senede kazandýðýný görünce insanýn pek bi hevesi olmuyor :) Bir de puanlar 2008'in altýna düþecek diyen bir çoðunluk var, dershaneler Türkiye'nin 4 bir yanýný arayýp bu sonuca ulaþmýþ. Bana fantaziden öte gelmiyor da 2007'nin altýnda olduðu garanti. Abi ÝTÜ'nün Ýstanbul'da oluþunun daha bi avantajý olabilir mi acaba ?

Konu çok özele kayýyor ama sevaptýr bi yardým edin be ;D;D

Joker

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #11 : Haziran 15, 2009, 21:13:29 s »
Boðaziçi yazma da nereyi yazarsan yaz. ODTU makinada benim  2 prof arkadaþým var. Geçenlerde biriyle konuþurduk, eðitimin neden bu kadar bozulduðunu sordum, iþe aldýðýmýz elemanlardan iþ yapabilecek bir þeyler öðrenip uzmanlaþacak hiç kimse çýkmýyor artýk demiþtim. O da bizim okulda eðitimde fazla bozulma yok, gelen öðrencilerin amacý artýk meslek öðrenmek deðil sadece okulu bitirip daha sonra para kazanacak bir iþler çevirmek. Bu da kendi meslekleklerinde çalýþarak deðil, en kolay ve çok nasýl para kazanabilirim bunlarýn araþtýrmasýndalar. Okuduklarý ile en iyi üniversiteyi de bitirseler para kazanamayacaklarýný biliyorlar artýk dedi. Bu görüþün de, haklý yaný çok.

En iyisi sevdiðin meslek ne ise onu okumak. Ve öðrenmek. Ben zoolog olmak isterken mühendis oldum. O sýralar en yüksek puanlý yer ÝTÜ makina idi ben de çevrenin baskýsýyla zoolojiye gidemeyip ÝTÜ ye girmiþtim. Veteriner olmamý dahi engelledi, ev halký, komþu tanýdýk, akraba. 

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #12 : Haziran 16, 2009, 01:26:16 »
Abi ben yönetmen olmak istiyorum iþin kötüsü ;D Ýtü elektronik gelir inþallah. Elektronik sempatik geliyor hem :) Üniversiteye kapak atayým da bi film çekip Cannes'a akarým tez vakitte :P