Konu: Low Tech Akvaryumum  (Okunma says 23852 defa)

faithless

• Yeni üye
  • *
  • leti: 1
Ynt: Low Tech Akvaryumum
« Yantla #15 : Kasm 04, 2007, 23:46:56 s »
Merbaba, burada bir kavram karmaþasý olduðunu düþünüyorum:
"-High-tech tanklar kabaca bitkilerin ihtiyacý olan CO2'nin çeþitli tipte regülatörler ile akvaryuma enjekte edildiði, besinlerin ve eser elementlerin gübre katkýlarý ile yapýldýðý tanklardýr. Bu tanklarýn taban malzemesi, suyun olmasý gerektiði sertlik derecesine göre, genelde 2-4mm arasý kumdan oluþur. Akvaryumda oluþan atýklar düzenli temizlik ve su deðiþimleri ile bertaraf edilir. Sisteme hobi sahibi tarafýndan çok fazla müdahale olduðu için ayarlarýn iyi yapýlmasý ve su deðerlerinin iyi gözlenmesi gerekir, zira girdilerden birisinin fazlalýðýnda ve azlýðýnda istenmeyen durumlar ortaya çýkabilir.
-Low-tech tanklar ise akvaryuma ýþýk haricinde yapýlan tek katkýnýn yem olduðu, taban malzemesi olarak genelde besinli toprak(saksý topraðý) üstüne 2-4mm kumun kullanýldýðý, atýklarýn temizlenmeyerek bitkiler ve taban malzemesindeki bakteriler tarafýndan kullanýldýðý tanklardýr."
(Bu tanýmlar baþka bir forumda Berkay Ünlükoç tarafýndan yapýlmýþtýr.)
Sizin eklediðiniz gübreler ve CO2 ile bu akvaryum High Tech'e kaymýþ olmuyor mu ?
Saygýlar.

Uður YILDIRIM

Nuri Üçüncü

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 266
  • Ad Soyad: NURÝ ÜÇÜNCÜ
« Yantla #16 : Kasm 05, 2007, 00:29:40 »
-Low-tech tanklar ise akvaryuma ýþýk haricinde yapýlan tek katkýnýn yem olduðu, taban malzemesi olarak genelde besinli toprak(saksý topraðý) üstüne 2-4mm kumun kullanýldýðý, atýklarýn temizlenmeyerek bitkiler ve taban malzemesindeki bakteriler tarafýndan kullanýldýðý tanklardýr."
(Bu tanýmlar baþka bir forumda Berkay Ünlükoç tarafýndan yapýlmýþtýr.)
Sizin eklediðiniz gübreler ve CO2 ile bu akvaryum High Tech'e kaymýþ olmuyor mu ?
Saygýlar.

Uður YILDIRIM

Aynen katýlýyorum, artýk o tank   high tech.

Esener

• Yeni üye
  • *
  • leti: 11
« Yantla #17 : Kasm 05, 2007, 19:47:01 s »
Abdullah abi Erzurum'da2 sene önce bitki deðil kolay kolay balýk bulunmuyordu. Þimdi birkaç akvaryumcu daha açýlmýþ.Ancak bu sefer de biz mezun olduk. Nevþehir Erzurum'dan betermiþ. Ýyi balýkmýþ diyebileceðim ,lepistesler var sadece. 120*55*60h bitkisizlikten boþ :) Akvaryumunuza maþallah.

Nuri Üçüncü

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 266
  • Ad Soyad: NURÝ ÜÇÜNCÜ
« Yantla #18 : Kasm 06, 2007, 02:54:08 »
Abdullah abi Erzurum'da2 sene önce bitki deðil kolay kolay balýk bulunmuyordu. Þimdi birkaç akvaryumcu daha açýlmýþ.Ancak bu sefer de biz mezun olduk. Nevþehir Erzurum'dan betermiþ. Ýyi balýkmýþ diyebileceðim ,lepistesler var sadece. 120*55*60h bitkisizlikten boþ :) Akvaryumunuza maþallah.

Canlýbitki com dan bitkileri alabilirsiniz. Yazýktýr boþ tutmayýn akvaryumu ;D

Esener

• Yeni üye
  • *
  • leti: 11
« Yantla #19 : Kasm 07, 2007, 22:57:30 s »
Yeni bitkileri bekliyorum alacaðým inþallah.

sinan m.d

• Yeni üye
  • *
  • leti: 2
« Yantla #20 : Mays 13, 2008, 01:21:39 »
tebrik ederim çok güzel benim kanaatimce.doðallýktan uzak donanýmlarý bi kenarda görebilseydim, kendi adýma çok daha fazla etkilenirdim ilk bakýþta.  ;)

emeðinize saðlýk