Ben Aqutan yerine Percell Tap Water Conditionar kullanýyorum. Klor gidermekse hepsi gideriyor
Zaten Aqutanýn içerdiði B vitamininden bir hayýr beklemiyorum.
Gübre için Maltepe'de bir süredir satýlan Bloom&Bloom benim hoþuma gidiyor. Fiyat/performansý çok iyi. Bence hazýr satýlan gübrelerin yanýnda DIY gübreleri birinci planda kullanmak da oldukça karlý, ben öyle yapýyorum.
Akvaryumu ýsýtmada T5'ler bir numara. 120lt'de çin malý 100w ýsýtýcý ile evin giriþindeki akvaryumumu 28 derecede bile rahatlýkla tutabiliyorum.
Yem olarak Sera'nýn kutuda deðil zarfta satýlan yemlerini alýyorum, 2 zarf ile bir kutu doluyor zaten. Standart fiyatlarda muhtemelen pek karlý bir iþ deðildir ama bizim akvaryumcular standartlarý aþmýþ insanlar genelde.
Filtre içinse biyolojik malzeme olarak küp küp doðranmýþ süngerler geliyor aklýma. ben Scooch Prite mýdýr nedir onu doðradým ama þahsen pek verim alamadým. Biyolojik sünger gerekmekteymiþ.
Tabii bazý altenatif uygulamalarý da akvaryuma göre þekillendirmek lazým. Ýhtiyacýn boyutuna göre. En baba bitkilerin olduðu tanký maden suyuyla idare ettirmeye çalýþsanýz bir hafta dayanmazlr galiba. Ya da 100lt'de 30 balýk varsa sünger doðramakla kurtulunabilir mi ?