Konu: Albino Frenatus  (Okunma says 12503 defa)

denizboro

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 137
Albino Frenatus
« : Temmuz 23, 2009, 13:11:36 s »
 Albino Frenatusun cinsiyeti nasýl ayýrt edilir?
Bu balýðý yetiþtirmiþ ve diðer balýklarla iliþkisini pratik olarak gözlemleyen var mý?
Yeni aldýðým iki frenatus birbirleri ile ve akvaryumumdaki 3 1 haftalýk lepistes yavrusuyla gayet iyi geçiniyor ???

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 315
Ynt: Albino Frenatus
« Yantla #1 : Temmuz 23, 2009, 13:57:09 s »
Deniz haným Albino Frenatuslar genellikle gece aktif balýklar olduklarýndan siz normalde hiç bir þey yok hissederken ýþýklarý kapattýðýnýzda ortalýk muhtemelen savaþ alanýna dönüþüyordur. Bir zamanlar arkadaþýmda vardý çöpçülerle bile geçinemiyor diyordu bana kalýrsa o masum lepistes yavrularýný o akvaryumdan çýkarýn.

denizboro

• Üye
  • Özel Üye
« Yantla #2 : Temmuz 23, 2009, 17:39:54 s »
O lepistes yavrularý tüm profesyonel çabalara ve muhtelif su çekimlerine raðmen yaklaþýk 150 yavru arasýndan kepçeden kaçmayý baþaran tabiri caizse "zamane gençleri"
Akvaryum düzenini deðiþtirip 3 ayrý bitkili ve kütüklü saklanma alaný yarattým.
Ýlginç olaný frenatuslarýn birbirleri ile çok sýký fýký oluþlarý. Gece bile kavga etmeyip dip dibe dolaþýyorlar

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #3 : Temmuz 24, 2009, 09:37:49 »
Zaten kendi aralarýnda sorunlarý yok,keratalar baþka cins balýklarla geçinemiyorlar ;D

denizboro

• Üye
  • Özel Üye
« Yantla #4 : Temmuz 25, 2009, 20:22:11 s »
Peki cinsiyetleri nasýl ayýrd edilir. Diðer balýklar gibi diþiler daha renksiz ve iri boyda mý olur?

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #5 : Temmuz 27, 2009, 11:18:29 »
Evet bildiðim kadarý ile diþileri daha soluk renk tonlarýnda olur erkeklerin ise renkleri parlaktýr, birde Deniz haným akvaryumun üstünün kapalý olmasýna özen gösteriniz sýçrama huylarýda vardýr.  :o
« Son Dzenleme: Temmuz 27, 2009, 11:21:12 Gnderen: soners »

denizboro

• Üye
  • Özel Üye
« Yantla #6 : Temmuz 28, 2009, 07:51:10 »
Daha soluk renkte bir albino balýk ;D
Albino vatozlarý hiç olmazsa býyýklarýndan ayýrd ediyorduk. Bu iþ eðlenceli olmaya baþladý. Akvaryumdaki 4 adet yavru lepistes hala hayatta. Bu durumda Killi de koyabileceðimi sanýyorum.

denizboro

• Üye
  • Özel Üye
« Yantla #7 : Temmuz 28, 2009, 08:09:11 »

Ben de ilk önce ölüyor sanmýþtým ama uyuyor haspam. Filtre ile cam arasýnda böyle duruyor.
« Son Dzenleme: Temmuz 28, 2009, 12:03:23 s Gnderen: admin »

denizboro

• Üye
  • Özel Üye
« Yantla #8 : Temmuz 28, 2009, 10:06:35 »

Bu arada akvaryumumda salyangoz kalmadý. Benim yeni tayfanýn bu konu ile aktif olarak ilgilendiðini de gözlemledim. Salyangoz konusundaki güvenilir kaynaklarda frenatus kullanýmý geçmese de  ;D benim tankta etkili olmuþa benziyor.