Konu: Aydýnlatmada Ekonomiklik  (Okunma says 42470 defa)

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Aydýnlatmada Ekonomiklik
« Yantla #30 : Mart 23, 2008, 20:57:35 s »
865 bulmak nasýl zor geliyor anlamadým. Ben 865 olmayan çok ender philiphs gördüm. Kutusu maviyse direk alýn 865 philiphstir.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #31 : Mart 24, 2008, 13:18:10 s »
Bu lambadan 5 tane alsam 1 tane 865 kodlu 6400 lumelýk lambayamý eþit oluyo acaba?
Evde bi tasarruflu ampul daha var 6400 lumelýk. 15 veya 20 w olmasý lazým ah bi renk kodunu bilsem de kullanabilsem.
Ek olarak B sýýfý

Siz lumen ile kelvini karýþtýrýyor musunuz acaba ? Kelvin renktir yani 865 kodu 6500k demektir aslýnda. Lumen ýþýk þiddeti diyebiliriz sanýrým. Lumen sadece verimle ilgili dikkate alýnmalý sanýrým.

BurakONAL

« Yantla #32 : Mart 24, 2008, 18:15:09 s »
Evet 6500 k lümen sayýsýda 1040 dý galiba.
Eskiden akvaryumumda bulunan sazlarýn etrafýnda hava kabarcýklarý olurdu bu gün fak ettim; sazlarýn uçlarýnda sn. de bir hava kabarcýklarý çýkmaya baþladý ;D
Tek soru iþik yandýktan 3-4 saat sora bu kabarcýklarlar oluþmaya baþlýyo. Bitki gübresi kullanmýyorum. Taban kumuda kaliteli bi þey olmamasýna raðmen þua içi iyi gidiyo sayýlýr. Ýleride sistem oturdukta sora akvarumum resýmlerýý sýzýnle paylaþýcam.
 Bület beyin verdiði bilgilerle eskiyen flolarý tasarruflu ampüllerle deðiþtirerek çok daha ucuz ve uzun süre kullana biliriz :)

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #33 : Mart 25, 2008, 16:00:26 s »
3-4 saat sonra çýkmasý gayet normal zira bitkiler siz ýþýðý açar açmaz fotosenteze baþlamazlar. Kabarcýklarýn yani fotosentezin bol olmasý için Co2 de ýþýk kadar önem taþýyor.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #34 : Mart 28, 2008, 17:22:59 s »
Az önce ****'a girdim orada da açtýðým bu konu toptan silinmiþ. Önce itiriraz eden biri çýktý, sonra birkaç karþýlýklý yazýþma oldu ve þimdi silinmiþ. Aslýnda oraya girmemeye karar vermiþtim. Bir arkadaþ beni aradý ve gülerek mutlaka bakmamý istedi. 2. sayfaya da baktým bulamadým çok yazýlar olmuþ gerilere gitmiþ sanýrým dedim, o da uçmuþ senin konu dedi.  ;D Ýyi dedim onlar da kurtuldu ben de. 

Aslýnda orada silinen birkaç uyarým olmuþtu, önce pm göderdim kimse aldýrmadý. Bazý hatalar var düzeltilirse para harcayýp test yapacaklar yanýlmaz yazmýþtým onlarý da silmiþlerdi. Sanýrým çatýþmaya bu nedenle baþladýlar. Halbuki makale dedikleri yazýlarda ne büyük yanlýþlar var. Ve okuyanlarýn bazýlarý da çok beðenmiþ baþucu notu, saðol bilmemne bey, allah razý olsun falan yazmýþlar. Suda çözünmüþ CO2 nin havaya geçiþi ile ilgili öyle yanýltýcý fikirler ve deðerler var ki difüzyonun ne olduðunu bilmeyen, atmosferdeki CO2 oranýný 85 ile 142 kat fazla yazan ve ayný yazý içinde bunu daha sonra bin kat küçülten, diðer brimlerde tam 1000 kat hatalar yapýlmýþ yazýlar var. 
Belki bunlarý tercüme ettiler, kaynak yanlýþtý, ya da alýþtýklarý deyimlerle yazarlarken hatalar oldu. Ayný sýcaklýða, ýsý dedikleri gibi. Armutu deve sanmakla benzer durum bu. Hatta daha da yanlýþ.
Hepimiz hatalar yaparýz ve doðru sandýklarýmýzda yanlýþlar çoktur. Önemli olan bunlarý görüp deðiþtirebilmek. Ben yanlýþýmý düzeltene teþekkür ederim, kendimi ona borçlu hissederim. Burada da devam edecek olursam bunu göreceksiniz. Ne yazýk ki insanlarýn çoðunluðu yanlýþý gösterene düþman olur. Yanlýþ ona aittir sanki. Kalitesiz kablo üreticisi midir nedirler bunlar  ???

Geç de olsa bir yorum yazma gereði duydum. Orada da bir yorum yazdým baþlýða ama ertesi gün baþlýðý bulamadým maalesef.

Ýnsanlarýn büyük egolara sahip olmasý ve boþ yere sinirlenmesi, boþ yere gövde gösterisine kalkýþmasý çok üzücü. Belki Türkiye þu anda o yüzden daha ileride deðil. Bir konuda çýkýp ben haddimi aþýp bir tatsýzlýk yapsam ya da Cenk yapsa belki kabul edilebilir. Ama 30 yaþýný geçmiþ insanlarýn gelip saçma sapan þeylerle kendinin olmayan fikirleri karalamasý, kendi ekibinden olmayanlarý dýþlamasý tek kelimeyle komik. Malum sitedeki baþlýkta -ben göremesem de- Bülent Abi yanlýþ bir þeyler yazmýþ, insanlara hakaret etmiþ ve laf atmýþ olabilirdi. Ama bu kesinlikle bir baþlýðýn silinmesine sebep olamaz. Sonuçta orada insanlarýn hayatýný kolaylaþtýracak bir teknik anlatýlýyor, bilim üretiliyor. Buna herkes saygý duymalý. Ýnsanlar birbirlerinin düþüncelerine, üslubuna veya tavýrlarýna sýcak bakmayabilir ama o kiþinin bilimine de saygý duymalý. GEreksiz þeyler silinir ama bilim kalýr. Her neyse :) Hem yazýmý sonuca baðlayamadým hem çok uzattým hem de dedikoduya doðru biraz kaydým. Sonra bana da kendinden olmayana saldýrýyorsun diyecekler. Bari malum sitenin malum ismini sansürleyeyim yazým bitince ;D

Ercan Bayram

• Yeni üye
  • *
  • leti: 2
« Yantla #35 : Eyll 25, 2008, 14:03:45 s »
Allah bu konuyu açanlarýn hepsinden razý olsun

Þimdi bu konuyu internette bulup hemen hepsini okudum ve üye oldum aranýza katýldým

Þimdi akvaryumum 100*45*60h
55cm kadar su seviyesi olduðunu belirteyim
Akvaryumu 2. el olarak aldýðýmda yanýnda gelen
2tane philips aqua ve 1 tane sylvania 10000k grolüx ile akvaryum þuan olduðu gibi duruyor bitkilerde yavaþ geliþim var...
Anlam veremiyordum bu yavaþ geliþime taa ki yazýyý okuyuncaya kadar...

Þimdi sizlere sorum
2 kenarda philips aqua ve ortada sylvania grolüx var

bunlarýn yanýna nasýl bir ekleme yapmalýyým? yada herhangi birisini iptal mi etmeliyim
kafam bu konuda karýþtý
saða sola ortaya olmak üzere 3 adet mi sizce yoksa 2 adet yeterli mi?

tasarruflu ampuller dik takýlýyor ve dik takarsam suya deyebilir diye düþünüyorum kapaðý kendim yaptým.. yan koymamýn sakýncasý olurmu?

sizlerden cevap bekliyorum geliþimleri epey yavaþ sorunun yüksek kelvin deðerinden kaynaklandýðýný anladým...

Sizlerden gelecek cevaplara göre alacaðým sayýyý belirleyip uygulamaya geçeceðim
cevaplarýnýzý bekliyorum Ýyi Forumlar