Konu: yardým  (Okunma sayýsý 5821 defa)

oltacý

• Yeni üye
  • *
  • Ýleti: 6
yardým
« : Ekim 11, 2009, 20:33:18 ös »
slm sitenizin yeni üyesiyim benim sorunum bitkilerimim çürümesi vegeliþmemesi bu iþe yeni ve iyi bir þekilde baþlamak istedim ama sanýrým baþaramadým  bilgisayarda acemi olduðum için fotoraf koyamadým  ama en kýsa zamanda koyacðým size bitki ve ekipmanlardan söz edeyim tankým 180*60*45 dolpin 1600 2 adet filtre ehaym jager ýsýtýcý hagem siyah kum 50kg  6 adet 36 walt daylight florasan sera seramik elektronik ph düzenleyici sera co2 mevcut ýsý 28 derece ph 7.2 deðerinde  bitkiler kýrmýzý gül 20 kök criptekol 8 kök rotala 70 kök zeytin 2 cüce anabias 1 saz 20_25 kök çýnar 5    3 adet büyük mango kökü  balýklar 100 adet neon 15 adet discus 10 adet çöpcü 5 adet vatoz 40 adet raspola 4 adet gromi  belki balýklar fazla ama tank büyük sorun olmuyor  sanýrým zoru baþarýyorum yardýmlarýnýzý bekliyorum

Lütfan imla hatalarýný düzeltiniz.
« Son Düzenleme: Ekim 12, 2009, 12:23:50 ös Gönderen: Bvarisli »

cat_memeda

• Yeni üye
  • *
  • Ýleti: 2
Ynt: yardým
« Yanýtla #1 : Ekim 11, 2009, 21:01:29 ös »
Kardeþ bende yeniyim akvaryumun ölçülerini görünce azým açýk kaldý .Kardeþ su olarak þebeke suyu kullanýyorsan olabilir bendede ayný sorun vardý ne kadar bitki aldýysam çürünü çareyi hazýr su aldým çözdüm tavsiye ederim siyah kumdanda olabilir dezenfekte etmediysen..

mightymurat

• Ãœye
  • **
  • Ýleti: 25
  • Ad Soyad: Murat Binali
« Yanýtla #2 : Ekim 12, 2009, 11:06:54 öö »
Sývý yada misket gübre kullanmayý denedinizmi.Kullanmýyorsanýz çürüme gayet normal.

oltacý

• Yeni üye
  • *
« Yanýtla #3 : Ekim 12, 2009, 11:21:59 öö »
igine teþekkürler sera sývý gübre kullanýyorum ama olmuyor

soners

• Baðýmlý Ãœye
  • Özel Ãœye
  • Ýleti: 315
« Yanýtla #4 : Ekim 12, 2009, 11:39:09 öö »
Florasanlarýnýzýn bir kaç tanesini grolüx,aguarella,aguastar gibi flolarla deðýþtirebilirseniz bitkileriniz için daha saðlýklý olacaklarýna eminim,Sera sývý gübre kullanýyorum demiþsiniz sera yerine hagen veya seachem florish kullanabilirseniz farký görebilirsiniz.Aydýnlatma ayrýntýlarýný yazmamýþsýnýz mesela günde kaç saat ýþýklandýrma yapýyorsunuz ýþýklandýrma süresi en az sekiz saat kadar olmalý eðer kurulum yeni ise bitkileriniz yerlerine adapte olamamýþ olabilirler v.s.v.s böyle uzar gider,deneme yanýlma yöntemi uygulayacaksýnýz.Haa birde criyptonlara tablet gübre kullanýnýz çünkü onlar kök hücreleri ile besini alýrlar.
« Son Düzenleme: Ekim 12, 2009, 11:41:33 öö Gönderen: soners »

oltacý

• Yeni üye
  • *
« Yanýtla #5 : Ekim 12, 2009, 13:44:35 ös »
ortalama 6 saat tavsiyelerini deneyeceðim siyah kum seçimi yalnýþ olabilirmi teþekküüüür

soners

• Baðýmlý Ãœye
  • Özel Ãœye
  • Ýleti: 315
« Yanýtla #6 : Ekim 12, 2009, 15:57:05 ös »
Ben kum olarak dere kumu ve aguclay kum kullanýyorum,Hagen siyahý hiç kullanmadým ama kullanan arkadaþlar gayet memnun.