Merhaba,forumlardan öðrendiðim kadarýyla bitkili akvaryum kurmaya kararverdim ve yaklasýk 2 aylýk periyot sonunda ilk bitkili tankýmý kurdum.
tankýn genel özellikleri
Boyut (cm):60-23-32
Kapasite (litre):net 30 litre civarý oldugunu sanýyorum.
Canlýlar:8 kiraz karides,3 elma salyangozu,1 adet cüce vatoz,7 minik lepistes
Malzemeler:hopar h136 30 watt grolüx kapak,Atman HF-300 Þelale Filtre,Atman AT-100 Isýtýcý,mayalý sistem co2(Yinsheng WT-12 Atomizer Karbondioksit Difüzörü ile çözülüyor.)
Akvaryum Bakýmý:Buharlaþan suyun ikmali,4 gunde 1 yuzde 10 su deðiþimi
Kullanýlan Yemler: sera flora balýklar ve karidesler için
Bitkiler:tilki kuyrugu(ilk fýrsatta çýkaracaðým,aþýrý uzun akvaryumum için),ludwiga repens,cuba,parvula ve çýnar,moss ball,java moss
Kullanýlan Ýlaçlar ve/veya Katkýlar: tunç beyin npk ve demir gübresi.
Ýlk kurulumda eklediðim eledoalarý ve 2 moss ball dan birini çýkardým,kalan moss ballaýda bitkiler biraz geliþince çýkarmayý düþünüyorum.Glosso ekmeyi planlamýþtým ama sonuçta cubaya döndüm.Ludwigalarý bir türlü adapte edemedim tankýma oysaki kýrmýzý aðýrlýklý bitki düþünüyordum.
Sizden bir kaç konuda yardým rica edeceðim;
1-Özellikle sol tarafýn dizayný konusunda önerilerinize açýgým,sol tarafý tamamen çýnar ve cuba ile doldurmak ýstýyorum ne öneririrsiniz? Ludwiga repensi çýkarmalýmýyým.
2-Java mossu baðladýgým misinalarý ne zaman çýkarmam uygundur acaba?
3-cubalarý doðrumu kullanmýþým?
4-Tanka 6 civarý amano eklemeyi düþünüyorum tanka fazlamý gelir?Cüce vatoz gerçek cüce vatozmu yoksa yanlýþmý almýþým?
5-Canlýlara Oksijen az geliyor acaba iç filtreyimi taksam,2 grolüx olmasýnýn sakýncasý varmý daylýght almam gerekýrmý?
tankýn genel görünümü
canlýlar
java mossum
yarýsý yolda çürüyen cubalar umarým kalaný saðlýklý yetiþicek ve saðdaki parvulalarým