Konu: Bitkili Kurulumu  (Okunma says 7685 defa)

uda4a

• Üye
  • **
  • leti: 21
Bitkili Kurulumu
« : Temmuz 12, 2009, 00:06:57 »
herkese iyi geceler öncelikle.
uzun zamandýr niyet ettiðim bitkili tankýmýn kurulumuna akvaryumcu tanýdýðýmýn ve forumdan aldýðým bilgiler doðrultusunda baþladým.
Mutlaka eksikleri olduðu gibi, maliyetten dolayý da kaçoýndýðým bir iki þey oldu.
ekte resimleri de görüleceði üzere

Tank 100*40*50h
100 watt ýsýtýcý
eheim 2211 ýsýtýcý ( Tanýdýktan ücresiz almýþtým ama bu tanka yeterli gelmeyecek yenisi alýnacak)
2* 20 w grolux ( Kapakta 4 veya 5 flo düþünüyorum) þu anda sadece groluxler var.Pazartesi
2 daylight ve 1 grolux daha eklemeyi düþünüyorum
20 Kg Lav kýrýðý -3-4 kg.hagen siyah kum( hagen sadece dekorasyon için)
Tabanda 6 adet bitki tanký için hazýr torf.
Kurulum aþamalarý.
Tank ve kum temizlendikten sonra, hazýr temin ettiðim bitki torflarýný zemine yaydým.
Lav kýrýðýný arka taraf yüksek olmak üzere, zemine yaydým.
15-20 cm kadar su doldurduktan sonra, bitkileri diktim (Bitki isimleri iþyerinde kaldýðý için bilhare yazacaðým).
bu halinde iken, siyah hagen kumunu da hertarafa yaymaya çalýþtým.
Suyu doldurdum.Kapak kýsmýnda 1 floluk yer vardý, zaman kýsýtlýðýndan dolayý, elimde bulunan 2 grolux için hazýr hale getirdim ve baðladým.
Sera aquatan ve nivitiec Kullandýktan sonra, filitre çalýþýr vaziyette tanký býraktým.Tank iþyerinde olduðundan pazartesi diðer küçük tankýmdan çekeceðim,
suyu yeni tankýma ilave edeceðim.
Ekisk kalanlar:
3 adet flo tamamlanacak, Dýþ filitre temin edilecek, CO2 olayý acil olarak araþtýrýlacak
Not. Isýtýcý kablosu prize yetiþmediði için þu anda oraya kondu.Diðer önerileriniz benim için önemli.Teþekkürler.

http://picasaweb.google.com.tr/omer.disdis/BITKILIBASLANGICAKVARYUM#
« Son Dzenleme: Temmuz 12, 2009, 00:08:29 Gnderen: uda4a »

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
Ynt: Bitkili Kurulumu
« Yantla #1 : Temmuz 12, 2009, 00:58:09 »
Isýtýcý'yý þuan baðlamasanýz bile olur. Zaten havalar sýcak olduðundan zannetmiyorum ki akvaryum 20 derecenin altýna insin. Sanýrým gecenin bir yarýsý konuyu okumamdan dolayý Lav kýrýðý yazýnýzý mercan kýrýðý olarak algýladým ve keþke kullanmasaydýnýz diyecektim ama lav kýrýðý ile hagen siyah deðiþik bir birliktelik oluþturmuþ. Yanlýz belirtmeliyim ki sol tarafta kullandýðýnýz kenarlarý beyaz ortasý yeþil renkli sert yapraklý bitki su altý bitkisi deðildir. O bitki Paludaryumlarda yada direk bir saksýda beslenmeye uygundur ve su altýnda bozulacaktýr haberiniz olsun. Tank þu hali ile iyi görünüyor. Tabi zamanla edinilecek bilgiler ve tecrübelerle çok daha iyi olacaktýr. Tebrikler.

uda4a

• Üye
  • **
« Yantla #2 : Temmuz 12, 2009, 10:47:41 »
Isýtýcý þu anda baðlý deðil.Yeþil bitki konusunda, arkaaþýn tavsiyesi üzerine gittiðim akvaryumcu daha önce tecrübe ettiðini bozulma yaþanmadýðýný söyledi, hatta sizinde söylediðiniz gibi dýþarda gerekli nem ortamýný saðlarsanýz, akvaryum dýþýna da taþabileceðini söyledi.Lav kýrýðý renginden pek hoþlanmadýðým, beyaz renk te yosunlarý çok gösterdiðinden, sihay kum serpiþtirdim.Asýl iþ bundan sonra sanýrým, umarým herþey düzene oturur.
Co2 olayýna girinceye kadar, seachem florýsh ve excel kullanmayý düþünüyorum.Bu konuda da tecrübenizi paylaþýrsanýz sevinirim.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yantla #3 : Temmuz 12, 2009, 23:21:23 s »
Seachem excel'i çok kýsa bir süre kullandým. Hatta o kadar kýsa'ki sanýrým bitkiler co2 kaynaðý olarak onu benimsemeye baþlayacaklarý sýra kestim o yüzden çok fazla birþey söyleyem. Ama lokal olarak alg temizliðinde çok iþe yarýyor :) Seachem Florusih ise oldukça kaliteli bir sývý gübre.

uda4a

• Üye
  • **
« Yantla #4 : Temmuz 13, 2009, 16:48:27 s »
Herkese tekrar merhaba.
Okunma sayýsýna raðmen cevap veren arkadaþlarýn azlýðýna raðmen yine sormak istediðim bir iki konu var.
Bugün tankýma ,Atman EF3 dýþ filitre aldým ve suda ki deðiþim hemen kendini belli etti.
Dýþ filitrenin yanýnda, ayrýca iç filitre kullanmama gerek varmý. Tank þu anda 3. gününde ve bazý bitkilerimde fotosentezi gözlemleyebiliyorum.
Gübre desteðine ne zaman baþlamalýyým.Bu iki konuda tecrübelerinizi paylaþýrsanýz sevinirim.
Teþekürler.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #5 : Temmuz 13, 2009, 18:18:13 s »
Gübre desteðine derhal baþlamalýsýnýz. Ýç filtre kullanmanýz için de bir sebep yok.

volkans

• Üye
  • **
  • leti: 26
« Yantla #6 : Temmuz 13, 2009, 20:19:20 s »
Gübre desteğine derhal başlamalısınız. İç filtre kullanmanız için de bir sebep yok.

Gübre desteğinden önce CO2 verilmeye başlanması daha iyi olmaz mı?
Ben akvaryumumu kurduktan 2 hafta sonra, normalde kullanacağım gübre miktarının yarısı ile başlamıştım ve ciddi bir yosun sorunu ile karşılaşmamıştım..

İç filtrenizi ise, eğer çok büyük değilse, akvaryumda akıntı yaratmak amaçlı kullanabilirsiniz. (Bu amaçla Atman AT-301 gibi bir kafa motoru da kullanabilirsiniz.)
« Son Dzenleme: Temmuz 13, 2009, 20:32:12 s Gnderen: volkans »

uda4a

• Üye
  • **
« Yantla #7 : Temmuz 13, 2009, 22:32:01 s »
cevaplar için teþekkürler.CO2 araþtýrmasýna baþladým bu arada, seachem florýsh ve excel sipariþi verdim, sanýrým yarýn öbür gün elimde olur.
Bu arad elimdeki DIY gübre ile biraz biraz katký veririm.
Ýç filitreyi de suda hareket ve balýklar için oksijen kaynaðý yok (bitki harici) onun için sormuþtum.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #8 : Temmuz 14, 2009, 02:31:42 »
Balýk çok yoðun deðilse böyle bir dalgalandýrma CO2 uçurmaktan baþka bir iþe yaramaz. Bu arada gübreye derhal baþlayýn derken CO2'ye çoktan baþladýðýnýzý varsaymýþtým ;D

volkans

• Üye
  • **
  • leti: 26
« Yantla #9 : Temmuz 14, 2009, 12:13:47 s »
Yüzey tamamýyla hareketsiz olunca da yüzeyde bir film tabakasý oluþuyor ama. Bunu engellemenin yolu da hafif bir yüzey akýntýsý oluþturmaktýr.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #10 : Temmuz 15, 2009, 02:36:00 »
Bende oluþmuyor ;D Yüzeydeki rotalalar sayesinde belki de. Bu akýntýyý dýþ filtre de oluþturabilir ayrýca :)

uda4a

• Üye
  • **
« Yantla #11 : Temmuz 15, 2009, 08:47:50 »
Yeni kurulumda bulunan akvaryumum daki bitkili leri daha sonra yazacaðýmý belirtmiþtim.Bu bitkiler ile ilgili uyarýlarýnýz nelerdir , hangi hususlara dikkat etmem lazým,  paylaþýrsanýz sevinirim.
Dressana
Japonica
Sisilis liliana
echinodorus bleheri
hygrophila difformis (çýnar)
Bacoba Caroliniana
Not. Bazýlarýný kulaktan duyduðum gibi yazdým, yazýlýmda hata olabilir.
Teþekkürler.