herkese iyi geceler öncelikle.
uzun zamandýr niyet ettiðim bitkili tankýmýn kurulumuna akvaryumcu tanýdýðýmýn ve forumdan aldýðým bilgiler doðrultusunda baþladým.
Mutlaka eksikleri olduðu gibi, maliyetten dolayý da kaçoýndýðým bir iki þey oldu.
ekte resimleri de görüleceði üzere
Tank 100*40*50h
100 watt ýsýtýcý
eheim 2211 ýsýtýcý ( Tanýdýktan ücresiz almýþtým ama bu tanka yeterli gelmeyecek yenisi alýnacak)
2* 20 w grolux ( Kapakta 4 veya 5 flo düþünüyorum) þu anda sadece groluxler var.Pazartesi
2 daylight ve 1 grolux daha eklemeyi düþünüyorum
20 Kg Lav kýrýðý -3-4 kg.hagen siyah kum( hagen sadece dekorasyon için)
Tabanda 6 adet bitki tanký için hazýr torf.
Kurulum aþamalarý.
Tank ve kum temizlendikten sonra, hazýr temin ettiðim bitki torflarýný zemine yaydým.
Lav kýrýðýný arka taraf yüksek olmak üzere, zemine yaydým.
15-20 cm kadar su doldurduktan sonra, bitkileri diktim (Bitki isimleri iþyerinde kaldýðý için bilhare yazacaðým).
bu halinde iken, siyah hagen kumunu da hertarafa yaymaya çalýþtým.
Suyu doldurdum.Kapak kýsmýnda 1 floluk yer vardý, zaman kýsýtlýðýndan dolayý, elimde bulunan 2 grolux için hazýr hale getirdim ve baðladým.
Sera aquatan ve nivitiec Kullandýktan sonra, filitre çalýþýr vaziyette tanký býraktým.Tank iþyerinde olduðundan pazartesi diðer küçük tankýmdan çekeceðim,
suyu yeni tankýma ilave edeceðim.
Ekisk kalanlar:
3 adet flo tamamlanacak, Dýþ filitre temin edilecek, CO2 olayý acil olarak araþtýrýlacak
Not. Isýtýcý kablosu prize yetiþmediði için þu anda oraya kondu.Diðer önerileriniz benim için önemli.Teþekkürler.
http://picasaweb.google.com.tr/omer.disdis/BITKILIBASLANGICAKVARYUM#