Konu: bu akvaryumu nasýl kurmalýyým  (Okunma says 8681 defa)

ozantaylan

• Yeni üye
  • *
  • leti: 6
bu akvaryumu nasýl kurmalýyým
« : Mart 28, 2009, 11:49:05 »
Herkese iyi günler arkadaþlar. Kurulacak akvaryum 75*75*75 ölcülerindedir daha önceden amerikan akvaryumuydu biraz deðiþiklikten sonra bitkili canlý doðurana çevirmek istiyorum elimde 50 kg mercan kýrýðý var ama sanýrým iþe yaramaz diye düþünüyorum. 3 ad mango kökü var. 1 adet çok büyük fotoyu ekledim aydýnlatma 250w metal halide ve 2 adet 18w grolüxs filtre sistemi 120 lt sump tanký onunda fotosunu ekledim. Þimdi ne yapmam gerekiyor siz dostlarýn yardýmlarýný bekliyorum. Birde ev yapýmý mayalý sistem iþ görürmü bu tankta saygýlar teþekkürler.

« Son Dzenleme: Mart 28, 2009, 14:34:37 s Gnderen: Devletabi »

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 387
Ynt: bu akvaryumu nasýl kurmalýyým
« Yantla #1 : Mart 28, 2009, 12:29:05 s »
Merhabalar. Sisteminiz bitki akvaryumu için biraz sorunlu olabilecek bir sistem (Sump sistemi aþýrý yükseklik). Iþýklandýrmanýz güç olarak yeterli. Hemen her tür bitki o güçte ýþýk altýnda yetiþebilecektir. Ancak ýþýk kalitesi açýsýndan ampulü bilmeden birþey söyleyemeyeceðim. CO2 için ise tüplü sistemden baþka bir þansýnýz yok. Sump nedeniyle zaten CO2 kaçaðýnýz maksimum düzeyde olacaðýndan basýnçlý istem ile takviye etme zorunluluðunuz kaçýnýlmazdýr. Mercan kýrýðý konusunda haklýsýnýz, kullanamazsýnýz. Bitki dikim ve köklenmesine daha uygun bir zemin oluþturmanýz gerekiyor. Tabana gübre içerikli bir zengin taban malzemesi ve üzerine de 7-8 cm kalýnlýðýnda nötr özellikte bir kum (1-2mm) kullanmanýzý tavsiye ederim. Baþlangýç olarak bunlarý halletme yoluna giderseniz daha düzenli bir kurulum olacaktýr.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yantla #2 : Mart 28, 2009, 14:36:46 s »
Gerekli tavsiyeleri Yýldýrým abi yapmýþ zaten, ekstra olarak birþey demeyeceðim o konuda ama imlanýza biraz dikkat ederseniz sevinirim. Mesajýnýzý düzenledim bu haliyle sanýrým daha iyi oldu.

ozantaylan

• Yeni üye
  • *
« Yantla #3 : Mart 28, 2009, 14:52:27 s »
Teþekkürler Yýldýrým bey tabana bitki gübresi ve onun üstüne Prodac Fondo Vivo 1 Kg. ve tül en üste 20 kg. midye kýrýðý sizce nasýl olur, saðolun.
« Son Dzenleme: Mart 29, 2009, 16:22:27 s Gnderen: Devletabi »

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #4 : Mart 28, 2009, 16:16:05 s »
Midye kýrýðý ile mercan kýrýðý arasýnda bir fark yok, yani onu da kullanamazsýnýz. Kumun suya salýným yapmamasý oldukça önemli bir konudur. Ayrýca forumda baþka arkadaþlar kullanýyor olsa da ben tül kullanýmýný hiç bir zaman tavsiye etmiyorum.

ozantaylan

• Yeni üye
  • *
« Yantla #5 : Mart 28, 2009, 16:23:08 s »
Nasýl bir taban önerirsiniz? Benim elimde siyah Quartz kumum var yaklaþýk 10 kg sizce bu miktar yeterlimi? takviye yapmam gerekirmi? Teþekkürler.
« Son Dzenleme: Mart 29, 2009, 16:23:26 s Gnderen: Devletabi »

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #6 : Mart 28, 2009, 17:25:56 s »
40 kg ve yukarýsýný tavsiye ederim. Benim özellikle tavsiye ettiðim zemin kumu ise Hagen siyah kum. Maliyeti yüksek gelirse standart dere kumu da kullanabilirsiniz.

ozantaylan

• Yeni üye
  • *
« Yantla #7 : Mart 28, 2009, 19:35:56 s »
Yýldýrým bey önerinize uyarak 40 kg dere kumu temin ettim ve önerilerinizi bekliyorum. Teþekkürler
« Son Dzenleme: Mart 29, 2009, 16:24:05 s Gnderen: Devletabi »

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #8 : Mart 28, 2009, 19:58:33 s »
tabana bitki gübresi ve onun üstüne Prodac Fondo Vivo 1 Kg.
Bitki gübresinden kastettiðiniz nedir acaba? Ona göre devam edelim. Ayrýca 1 kg prodac oldukça az gelir.

Bammbamm

• Üye
  • **
  • leti: 41
« Yantla #9 : Mart 29, 2009, 20:00:38 s »
Ozan Bey,

Kullanmakta olduðunuz 250W Metal Halide ampul hakkýnda biraz bilgi verebilir misiniz?