80cm bombeli akvaryum
72watt sylvania aquastar, 36x2
taban en alt fondovivo subsurat + mineralli kil
en üstte siyah kum
mayalý CO2 5lt pet þiþe
2 kök rotala rotundifolia
1 adet rotala wallichi (maltepe pet )
1 adet en solda adýný bilmediðim bir bitki
1 kök gül
1 tutam eleocharis parvula (maltepe pet )
bol miktarda bir önceki akvaryumdan kalma glosso
lifetech 1200lt dýþ filtre
güller ve rotala wallichi 3-5 kök oldu, parvula canlandý, en sað tarafa green rotala eklendi. rotalalar ýþýk parlaklýðýndan tabanda uzuyor, glosso larýn büyük bir kýsmý çýkarýldý, maltepe pet den alýnan hemianthus cuba eklendi ama rotalalarýn altýnda kalacak herhalde
en saðda eklenen yeþil rotalalar çýldýrdý, kýrmýzý ve yeþil rotalalarý camda kalemle iþaretleyerek günlük uzama miktarlarýna bakýyorum ortalama 1,5-2cm kadar. bombeli akvaryumlarda ön cam kenarý çok güçlü ýþýk kýrýlmasý ve parlamasý yapýyor, 2 günde 1 sývý demir ekliyorum , potasyum + az miktarda mikro ve makro element takviyesi, 2-3 günde 1 %50 su deðiþimi direk çeþmeden, 3 adet de kiraz karides var
2-3 gün sonra kýrmýzý rotalalar
sað kýsýmdaki yeþil rotalalar çýkarýldý en soldaki budanan kýrmýzý rotalalardan sað kýsma ekildi, 250 kökden fazla 10-15cm kýrmýzý rotala akvaryumdan çýkarýldý, öndeki eleocharis parvula sadece 1-2 kök býrakýldý, uzayan güller budanarak sýklaþtýrmak için tekrar ekiliyor, tabandan ortaya uzayan rotalalarýn uçlarý kesildi
adýný bilmediðim bitki 3 adet filiz verdi, 1 tanesini en sað a ekdim rotalalar arasýnda boðulmak üzere, 10-15 kök kadar rotala wallichi oldu güllerin arasýndan ýþýða yaklaþmaya çalýþýyorlar
kýsa sürede geliþen ve 3-4 günde 1 budanan akvaryumdaki 1 aylýk süreci paylaþmak istedim 1,5-2 ayda bir akvaryum bitkilerini yenilemeye baþladým bir sonraki üretim eleocharis parvula ve hemianthus cuba.
budanan rotala ve glosso lardan oluþan 125cm ,200lt lik yeni akvaryum resimlerini de yakýnda sizinle paylaþýcam.