« : Nisan 08, 2008, 00:03:09 »
Bu iþe yeni baþladým ve herþeyi yanlýþ yapýyorum sanýrým.Önce bir betta aldým.Alýrken saðlýklý olup olmadýðýný anlayacak bilgim bulunmadýðý için ben hasta olduðunu anladýðýmda ve tam tedaviye baþlayacakken beyaz leke hastalýðýndan öldü:( Sonra bu iþi doðru bir þekilde yapabilmek için okumaya baþladým.Artýk hastalýklý ve saðlýklý arasýndaki farký ve onlara nasýl bakmam gerektiðini biliyorum.Ama balýðýmý almadan önce ona güzel bir bitkili ortam hazýrlamak istediðim için o plastik fanustan kurtulup 10 lt'lik naçizane bir akvaryum aldým.Doðrusunu söylemek gerekirse latince isimleri yazýlan o bitkilerin çoðunu tanýmýyorum.Önce bir kaç bol akvaryumu olan pet shop dolaþtým Sonrasýnda da Eminönü'ne gitmeye karar verdim.Ne de olsa þimdiye kadar en çok bitki ve hayvaný birarada gördüðüm yer orasýydý.Aldýðým bitkilerin hepsini orada akvaryum içinde yaþadýðýndan emin olarak aldým fakat isimlerini bilmiyorum.Akvaryuma koymadan önce hepsini soðuk suyla iyice yýkadým.Dibindeki taþlarý da dezenfekte ettim.Ellerimide yýkadýktan sonra akvaryumu düzenledim Kullandýðým su iyice dinlendirilmiþ þebeke suyu yaklaþýk 3-4 gün kadar.Bitkileri yerleþtirdim ve önerilen miktarda Sera Florena ekledim.Bu yazdýklarýmýn hepsi dün oldu.Bu akþam eve geldiðimde ise suda taþlarýn üzerinde çok ince liflere benzeyen (pamuk lifinden bile ince) kurtçuklar gördüm.Yosunlarýn üstlerinde ise deniz minaresine benzeyen ancak büyüklükleri 1mm'den bile küçük böcekimsi yaratýklar gördüm.Forumlardan birinde potasyum permanganat kullanýlmasý gerektiði yazýyor.
Ekte akvaryumu ve içindeki bitkilerin fotoðraflarýný yolluyorum.Sizce akvaryumdaki bitkileri iyileþtirmem ve saðlýklý bir akvaryum için neler yapmam gerekiyor?
Saygýlarýmla,
ZOE(acemi akvarist)
« Son Dzenleme: Nisan 08, 2008, 00:36:42 Gnderen: zoe »
Kaytl