Konu: iþte buda benim bitkili akvaryumum ve sizlere sormak istediklerim  (Okunma says 8460 defa)

vatoz

• Üye
  • **
  • leti: 29

slm arkadaþlar içindeki uygun olmayan balýklarý çýkardým sadece 15 adet melek balýðý 1 adet vatoz vede 3adet beyaz çöpçü kalmýþ olup 2tür anubias (kuma ekili olan ve köke sarýlý olan )bir cins sarmaþýk þeklinde adýný bilmediðim,birde baþka bir tür ekledim oda sarmaþýk gibi oluo( Cryptocoryn)kýsaca sizden öðrenmek istediðim bu bitkilere sývý gübre kullanýyorum..
*sývý gübre günlük mü kullanýyým yoksa nasýl kulanýyým?
*ýsýtýcýnýn ayarý 26 ile 27 derece arasý iyimi?
ve bitkileri çoþtýrmak için sývý gübre iyimi hatta son zamanlar bitkilerde renkler koyulaþmya baþladý çok mu gübre yapmýþým? :)
« Son Dzenleme: Eyll 27, 2008, 22:40:51 s Gnderen: vatoz »

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
 Yiðit bey o akvaryum boyunca uzayýp giden Demersum'u uygun yerlerden budayýp birbirlerine yakýn olarak dikerseniz o köþede dolgun bir görüntü oluþturur. Zaten çabuk geliþen bir bitkidir ve tekrar uzamasý fazla zaman almaz. Sývý gübreyi günlük 2-3 günde bir yada haftada bir kullanabilirsiniz ama dozuna dikkat etmek gerekir. Üstündeki yazan dozaj genelde yoðun bitkili tanklar içindir size fazla gelecektir o yüzden daha az kullanýn yada su ile seyreltin. Dekorda kullandýðýnýz aðaçýmsý nesne eðer yapaysa çýkarmanýzý tavsiye ederim. Akvaryumcularda yada doða'da iþinizi görecek çok güzel kökler bulabilirsiniz. Isý ideal 26'da sabitleyin ve o þekilde kalsýn.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Barýþ Abi'nin dediði gibi o dekorasyon parçasýna vurgu yapacak þekilde saðdan ve soldan arkaya doðru boylarý uzayan bitkiler dikseniz çok þýk duracaktýr. Gübreyi ne kadar sýk periyotlarla kullanýrsanýz o kadar fayadalý olur. Ben genelde günlük gübrüleme yapýyorum ama sizin tankýnýz yoðun bitkili deðil, bu nedenle haftalýk yapmanýzý tavsiye ederim.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
Ýzninizle konuyu buraya taþýdým. Buradan fikir ve görüþlere devam edebiliriz. Gübreleme dediðim gibi birkaç farklý þekilde yapýlabilinir ama önemli olan bitkilerin tüketebileceði kadar olmasýdýr. Fazlasý alg oluþumuna davetiye çýkartýr.

vatoz

• Üye
  • **
bilgiler için çok teþekkür ederim dediðim gibi gübreleme sonrasý  Demersum denilen sarmaþýk bitkinin rengi canlý yeþil iken þimdi renkleri bozuldu hemde yapraklarýnda dökülmeler baþladý ??? gübreleme iþine ara verdim  :-[

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
Tek etkeni de gübre olarak ele almamak lazým. Sorun gübrenin kimyasallarý olsa bitki bir saat içinde küle dönerdi. Akvaryumunuzda çok da gübre isteyecek bitki yok zaten. Haftada 1 ml bile muhtemelen yetecektir.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
Bence de sorunu sadece gübrede aramamak lazým. Demersum kolay bir bitkidir ama yerine görede oldukça hassastýr. Özellikle tuz'a hiç gelemez. Sýcaklýk artýþý gibi sebeplerden de bozulabilir.

vatoz

• Üye
  • **
 :o ya varya iyiki bu site kurulmuþ ben ýsýtýcýyý akvaryuma koyduktan sonra ve tuz olayýna girdikten sonra bitkiler de bozulma oldu  ??? bu arada derece 26ya ayarlý tuzuda 15günde 1, 3yemek kaþýðý atýyorum ama 2kez yaptým .
sývý gübre olarak tavsiyeleriniz yada gübre olarak tavsiyeleriniz neler onu alayým?

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
Birincil olarak Seachem, yoksa Sera öneririm ben sývý gübrede. Tuz kesinlikle kullanmayýn. Dünya'nýn tatlýsu akvaryumlarý için en gereksiz þeyi. Hastalýk olursa zaten kullanýrsýnýz tedavi için.

cem1346

• Üye
  • **
  • leti: 70
kuma dikili olan bitkilerinizi bir kütüðe yada kayaya tutdurmaya çalýþýn.Aksi taktirde 1-2 ay içersinde kökler çürrümeye bitki sararmaya baþlar

Akartuna

• Üye
  • **
  • leti: 22
kuma dikili olan bitkilerinizi bir kütüðe yada kayaya tutdurmaya çalýþýn.Aksi taktirde 1-2 ay içersinde kökler çürrümeye bitki sararmaya baþlar
Katýlýyorum Anubiaslarýn kökleri kumun yüzeyinde olmalý.

volkantr34

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 102
  • Ad Soyad: Volkan GÜRSOYLAR
Yiðit bey tuz olayýna girmenizi kim söyledi size bilmiyorum ama bitkilerinizi mahveden þey odur.. Anubias konusunda ise köklerinden ziyade gövdesinin kum üstünde olmasý gerekir.. Ben bu zamana kadar hiçbir anubiasýmý kütüðe baðlamadým.. Hemen gövdesinin kök tarafýna yakýn yerinden lavtaþlarýna misina ile baðlayýp tabana hafifçe gömerek o þekilde býrakýrým..