Konu: Eh iþte biraz bitkili bir tanka benzedi.  (Okunma says 9286 defa)

fehmi

• Üye
  • **
  • leti: 48
Eh iþte biraz bitkili bir tanka benzedi.
« : Haziran 10, 2008, 11:17:45 »
Bir süredir tankýmýn resmini sizlerle paylaþmamýþtým. Bir kaç resim ekliyorum. Öneri ve düþüncelerinizi bekliyorum.

Kýsa tank bilgileri,

Tank :200-10 kum vs.=190 Lt.
Taban: 1-3 mm Beyaz kuvartz ve dere kumu karýþýmý.
Aydýnlatma: Toplam 160w  (0.84 w/Lt.)
Grolüx 2x18=36w
Osram Flora 1x18=18w
Haqos 6500K  1x20=20w
Tasarrulu ampuller 865 4 ad.= 86w
Gübreleme: Sera Florena+Seachem Florish+NPK(nadiren)
Co2: Mayalý sistem.
Canlýlar: Platy, Lepistes, Balon Moli, CAE, Çöpçü, Vatoz.
Bitkiler: Anubias barteri var. nana, Anubias barteri var. angustifolia (''afzelii''), Hygrophila difformis, Hydrocotyle leucephala, Hydrocotyle verticillata, Limnophila sessiliflora, Cryptocoryne undulata, Cabomba caroliniana, Bacopa caroliniana, Bacoba monnieri, Egeria densa, Amerikan saz, Ludwiga natans (Gül) ve birkaç tane adýný bilmediðim bitki.

Sayýn Üstadlar, Limnophila sessilifloralarýmda alt saplarýnda önce þeffaflaþma ve ardýndan çürüme (Sanýrým arka bölüm az ýþýk alýyor) ve Hydrocotyle leucephalarda alt yapraklarda çürüme gibi, aþaðýda resimlediðim sorunlar yaþamaktayým. Yardýmcý olmanýzý rica ederim.

« Son Dzenleme: Haziran 10, 2008, 11:24:30 Gnderen: fehmi »

alpinho

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 414
Ynt: Eh iþte biraz bitkili bir tanka benzedi.
« Yantla #1 : Haziran 10, 2008, 12:42:38 s »
Tankýnýz çok güzel.Biraz dizaynla çokta iyi olacaktýr.Bitkilerinizde saðlýklý.Sessifloralarda bozulma olanlarý söküp atýn derim.Çünkü yeterince sessiflora var ve hýzlý üreyeceklerdir.Hydrocotyle lerde ise çürüyen yapraklarý almanýz iyi olacaktýr.Belli bir boya geldiklerinde besin yetersizliðinden bunlar olabiliyor.Küçük parçalar halinde dikmeniz iyiolacaktýr.En iyi geliþimi su yüzeyine varýnca gösteriyorlar.Þimdiden kolay gelsin...

fehmi

• Üye
  • **
« Yantla #2 : Haziran 10, 2008, 12:51:06 s »
Teþekkürler Barýþ bey, sizden red moore mangrow kökü ithal eden, arkadaþýnýza ait iletiþim bilgilerini bildirmenizi rica etsem. Bende bu kökten edinmek istiyorum.

alpinho

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 414
« Yantla #3 : Haziran 10, 2008, 14:42:38 s »
Fehmi bey bu arkadaþ hobici.Bu iþi 3 sefer yaptý ve en son mangrowlarý 6 ayda eritebildi.Sonuncuyu yedek olsun diye ben aldým.Baþka ithalat yapmakta istemiyor.50 ytl ye satýlan harbi red moorelar için pahalý bu parayý etmez diye gelen yorumlar býktýrdý arkadaþý.Fakat Ankara'da sanýrým varmýþ.Ýsterseniz bir araþtýrýn bende kaynak bulursam size iletirim.

quipu

• Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 162
« Yantla #4 : Haziran 11, 2008, 14:25:07 s »
Fehmi hocam eline saðlýk güzel olmuþ :) Biraz budama ve düzenlemeyle çok daha harika olmaya aday (:

fehmi

• Üye
  • **
« Yantla #5 : Haziran 11, 2008, 15:28:14 s »
Saðolun Akif bey. Bugün biraz budadým.

vahsilepistes

• Yeni üye
  • *
  • leti: 6
« Yantla #6 : Haziran 11, 2008, 18:42:47 s »
Güzel bir bitkili akvaryumunuz var elinize saðlýk...Arkafonuda düz siyah yaparsanýz bence daha güzel olur...

Özdemir

• Yeni üye
  • *
  • leti: 7
« Yantla #7 : Haziran 16, 2008, 15:51:20 s »
Güzel bir bitkili akvaryum.Çok canlý bir akvaryum olmuþ.Emeðinize saðlýk.

fehmi

• Üye
  • **
« Yantla #8 : Haziran 17, 2008, 09:54:56 »
Saðolun Orhan bey.

Barýþ bey harici üstadlardan yorum alamadým ona üzüldüm.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #9 : Haziran 17, 2008, 14:09:26 s »
Üstad deðilim ama yorum yapayým ;D Enteresan bir dizayn olmuþ yalnýz ortalar ve önler biraz boþ kalmýþ. Limnopholialarý artýrýp arkadan öne bir kompozisyon oluþturmayý denebilirsiniz. Limnopholialarýn sýklaþmasý daha güzel olur bence.

fehmi

• Üye
  • **
« Yantla #10 : Haziran 18, 2008, 10:08:52 »
Saðolun Birkan bey. Üstad olmayan birinin, bitkiliakvaryum forumunun admini olmasýný garip olur du. Mütavazi davranmýþsýnýz. Önerinizi uygulayacaðým.

aqua_boy

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 263
  • Rainbow
  • Ad Soyad: Cenk Sinor
« Yantla #11 : Haziran 18, 2008, 10:33:05 »
Fehmi Bey , akvaryum saðlýklý bitkilerin geliþimi güzel ... Ama biraz yosunlanma var gibi gözüküyor . Arkadaki rafyayý kaldýrýrsanýz daha güzel olur . Birkan'ýn da dediði gibi limnophilalarý ve rotalalarý biraz daha sýkýþtýrýrsanýz güzel gözükür ve ön tarafa glossostigma ,pervula gibi bitkiler deneyebilirsiniz ...

fehmi

• Üye
  • **
« Yantla #12 : Haziran 18, 2008, 10:39:05 »
Teþekkürler Cenk. Tankýmda rotala türü yok yada ben öyle biliyorum.:) Sýklaþtýrma iþi kafama yattý en kýsa zamanda uygulayacaðým.

hakanturken108

• Yeni üye
  • *
  • leti: 11
« Yantla #13 : Temmuz 16, 2008, 13:27:40 s »
Üstadým harikalar budama yaparsanýz talibim budananlara.Msn den görüþelim düþünürseniz

fehmi

• Üye
  • **
« Yantla #14 : Temmuz 17, 2008, 17:21:49 s »
Üzgünüm maðazalarýmý devrederken 200Lt. tankýda demirbaþlarla beraber sattým ve içinden hiçbirsey almadým. Þimdi evdeki 60 Lt. bol anubianslý tankla idare ediyorum.