Konu: Lütfen Þu Çaylaðýda AYDINLATIN?!  (Okunma says 7072 defa)

hakanturken108

• Yeni üye
  • *
  • leti: 11
Lütfen Þu Çaylaðýda AYDINLATIN?!
« : Aralk 23, 2008, 19:24:53 s »
 Benim Akvaryumum 71*39*26 boyutlarýnda 39 yükseklik.
 Amazon 600 lt/sa iç filtrem  var. Sýcaklýk 26. Aydýnlatma TLD 765 18w Philips.
 Su deðiþimi yosun sorunundan býktýktan sonra haftada bir yapýyorum aþýrý bir yemlemede yapmýyorum. Acaba Bu yosun sorunu aydýnlatmamdan dolayýmýdýr.
 ASIL SORUM ÝSE Þu ; Aydýnlatmam düþük 0,5watt/lt bile deðil bunun için nasýl bir aydýnlatma kullanmalýyým. Ýnternette bir sürü bilgi yýðýný var ben acaba piyasada bulabileceðim ne vardýr.

AYDINLATMAM DIY SÝSTEMDÝR

LÜTFEN bu sorunum için bir çözüm sunun. Akvayumumun dibinde krem rengi hafif büyük bir kaya var önceden ilk yosunlanmada yosunlanmanýn habercisi olmuþtu, su deðiþimleri sýklaþýnca artýk o yosunlanmýyor.
 AMA yosun olan bacopa monnierilerimin yeni yapraklarý yosunlanýyor acaba bu yosun ürüyormu????

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Lütfen Þu Çaylaðýda AYDINLATIN?!
« Yantla #1 : Aralk 23, 2008, 22:32:52 s »
Her zaman dediðim gibi aydýnlatmanýn yosun oluþumunda doðrudan bir etkisi yoktur. Bence sorun balýk sayýnýzin çok fazla oluþu. Bu arada aydýnlatma gerçekten çok düþük. Ayný floresandan bir yada iki tane daha eklemenizi tavsiye ederim

fantastik3

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 133
  • Ad Soyad: Mutlu Metin CANSEVER
« Yantla #2 : Eyll 03, 2009, 22:23:29 s »
Bitkiniz bacopa ya benziyor. Sizin akvaryumunuzun,
zemini,
aydýnlatmasý,
filtresi bitkilerin hoþlanmadýðý bütün nitelikleri taþýyor. Plastik bitki kullanmanýzý öneririm.

Nuri Üçüncü

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 266
  • Ad Soyad: NURÝ ÜÇÜNCÜ
« Yantla #3 : Mart 04, 2010, 23:52:52 s »
. Sizin akvaryumunuzun,
zemini,
aydýnlatmasý,
filtresi bitkilerin hoþlanmadýðý bütün nitelikleri taþýyor. Plastik bitki kullanmanýzý öneririm.

Bitkili akvaryum forumunda, plastik bitki önerisi, biraz komik olmamýþ mý?

reflektor

• Üye
  • **
  • leti: 21
  • Ad Soyad: Celal TOPÇU
« Yantla #4 : Eyll 17, 2011, 12:39:45 s »
Aydýnlatma Kapaklarýnýzýn içine T5 veya T8 Floresan yada LED Aydýnlatma çalýþmalarýnýz için Yüksek Verimde Yansýtýcý REFLEKTÖRLERÝMÝZÝ kullanmanýzý tavsiye ederiz. Gerçekten mevcut lambalarýnýzýn ýþýk gücünü iki katýna yakýn artýrarak Akvaryumunuzun içini daha fazla ve daha güzel aydýnlatmanýza yardýmcý olacaktýr. Resimde gördüðünüz gibi Beþgen Parabolik , Alüminyum, Ayna Tipi Paslanmaz, Kararmaz, Sararmaz ve kolay temizlenir bir malzemedir.
Eni 7cmdir. Boylarý/Fiyatlarý: 60cm:6TL, 90cm:9TL, 120cm:10TL ve 150cm:13TL dir. Yerimiz Bakýrköy, Hüsreviye Sokak.7/21 Günay Ýþ Haný Giriþi, A Bank Karþýsý, Ýstanbul adresindedir. Ýster adresimizden alabileceðiniz gibi 6TL Kargo bedeli ödeyerek PTT Kargo ile adresinize de alabilirsiniz.
Çok sayýda akvaryum sahibi bu Reflektörlerden benden aldýlar, çok memnun kaldýlar.
Sizede tavsiye ediyorum.
Alacaksanýz bana bu mesaja cevap vererek, istediðiniz adet ve boy (cm) bilgisini birde T5 veya T8 hangi tip floresan için kullanacaðýnýzý yazarsanýz onagöre malzemesini yanýna koyar gönderirim.
Ýsteðiniz durumunda size banka hesap numaramýzý vereceðim. Havalenizi yaptýðýnýz ayný gün Reflektörleriniz PTT Kargoya verilmiþ olacaktýr.
http://web.kobiline.com/web/floresanreflektoru/default.asp

Selamlar
Celal TOPÇU
celaltopcu1@gmail.com
0535-6201261