Konu: 3200 Litrelik Akvaryum Projem  (Okunma says 23061 defa)

leaf21

• Üye
  • **
  • leti: 77
Ynt: 3200 Litrelik Akvaryum Projem
« Yantla #15 : ubat 07, 2009, 01:22:13 »
verdiðiniz linkler için çok teþekürler benim anlamadýðým gördüðüm birkaç akvaryum kuþaksýzdý basýl oluyo kuþaksýz
3200 lük olanýný daha hazýrlamya baþlamadým 6- 7 ayý bulur ama 22mm cam kulanacaðým  kesinleþti
þuan 680liði kuruyorum iþyerime oda bi sorun çýkmassa bu hafta bitiririm veya bitirmeyi düþünüyorum
« Son Dzenleme: ubat 07, 2009, 01:23:32 Gnderen: leaf21 »

burak yoðurtçu

• Yeni üye
  • *
  • leti: 1
« Yantla #16 : ubat 25, 2009, 18:37:37 s »
Zevk ve merakla okudugum bir konu oldu. L þeklinde bir kavayumda l nin iç kösesi size sorun cýkarta bilir birlesme noktasý çapraz kesilecegi için dayanýmý az olur gibime geliyor.Buraya baska bir destek daha düsünmeniz iyi olur.
1 mt yukseklýk cok fazla ve basýncý artýrýr 50 cm en ideal yükseklik olur,özellikle aydýnlatmayýda düþünürseniz düsük yükseklik daha uygun olur.

leaf21

• Üye
  • **
« Yantla #17 : ubat 25, 2009, 23:03:19 s »
dediðiniz gibi L gibi olduðundan bir tarafa basýnç daha çok olacak yüksekliðe gelince en fazla 75 yapmayý düþünüyorum ama iþyerindeki tanký bitiremedim bunu zor bitiririm

Bammbamm

• Üye
  • **
  • leti: 41
« Yantla #18 : ubat 16, 2010, 13:43:47 s »
Merhabalar,

Benim de 200x75x75h ölçülerinde brüt 1125L high-tech bitki akvaryumum var. Bir kaç konuya deðinmek istiyorum, umarým hazýrlýk aþamasýnda size fikir verebilirim biraz.

Öncelikle tank boyutlarý ve aydýnlatma konusuna deðinmek istiyorum çünkü bu ikisini beraber göz önünde bulundurmak gerekmekte. Glossostigma ve HC gibi taban bitkileri kullanmayý düþünüyorsanýz eðer yükseklik cidden sýkýntý yaratýyor. Ben 150W metal halidelerin yeteceðini düþünerek sistemi kurmuþtum fakat yanýlmýþým. Fazladan taban malzemesi kullanarak su yüksekliðini 55-57cm e düþürdükten sonra 150W MH ler ile baþarý saðladým. Eðer 75cm brüt akvaryum yüksekliði düþünüyorsanýz kesinlikle 250W MH'den aþþaðýsýný düþünmeyin ve bu boyutlarda bir akvaryumda watt/litre hesabýnýn tutmayacagýný aklýnýzda bulundurun. 150W da alsanýz 250W da alsanýz, ideal bir armatür ile her MH ampul 60cmx60cm'lik tabaný ideal olarak aydýnlatabilir.
Bu arada eðer yüksekliði 75cm yapacaksanýz 15mm cam yeterli olacaktýr 22mm e gerek yok. Ön cephe için ExtraClear cam tavsiye ederim.
Akvaryumumda 3x150W MH(AquaArc) ve 6x58W T8 (4xphilips 965 + 2x Gro-Lux) kullanmaktayým.

Ýkinci olarak, akvaryumunuzu tasarlarken kesinlikle 1 ve ya 2 adet yan bölme yapýn. Görsel kirlilikten kurtulmak adýna çok faydalý kendi akvaryumumdan yan bölme fotoðrafý, (sump kullanýlmayan akvaryumlarda bölme yapýldýðýný daha önce hiç görmemiþtim sanýrým ilklerdenim :D ) :

Ben tek bölme yaptým çok yer kaybetmemek için, o yüzden filtre emiþ borularý görünüyor akvaryum içerinde, þu an yaptýracak olsam 2 bölme yapardým. Bir de fotoðrafta yan bölmeyi çift cam ile ayýrdýðýmý görmüþsünüzdür fotoðrafta, arada hava kalmasý önemli, karþýdan akvaryuma bakýldýgýnda yan cam ayna etkisi yarattýðýndan orada öyle bir bölme olduðu anlaþýlmýyor. Þu þekilde:

Bir arkadaþým için hazýrladýðým bölmeli kare akvaryum kalýþmasý:

Þimdilik aklýma gelenler bunlar eðer sormak istediðiniz bir þey olursa elimden geldiðimce yardýmcý olmaya çalýþýrým.

Hazýrlýk aþamasýnda motivasyon olmasý açýsýndan akvarymumdan bir iki kare paylaþmak isterim, en sonunda tüm uðraþlara deðiyor cidden;

Mayýs 2009' a ait iki fotoðraf, yoðunluðumdan ötürü akvaryum ile ilgilenemiyorum yazdan beri, þu günlerde tekrar kurulum için hazýrlýk aþamasýndayým:

Benzer bir tasarýmla yarýþmaya katýlmayý düþündüðümden mayýs ayýna ait (akvaryumun son hali) cephe fotoðrafýný þimdilik yayýnlamak istemiyorum :)

Saygýlar

Bammbamm

• Üye
  • **
« Yantla #19 : ubat 16, 2010, 13:46:28 s »
Bu arada, konunun 1 yýllýk olduðunu þu an farkediyorum. Eðer mesajým gereksiz bulunursa silinebilir.

T3kniker

• Üye
  • **
  • leti: 56
  • Ad Soyad: Murat Demirel
« Yantla #20 : ubat 16, 2010, 19:40:10 s »
Hocam akvaryumlarýnýza hayran kaldým desem yeridir.Ýnanýlmaz hacim ve görünütler.Bravo tebrik ediyorum.ocam birde bir yýldan beri ilgilenmiyorum demiþsiniz.Þu andaki durumu nasýl?Paylaþma imkanýnýz var mý?

Bammbamm

• Üye
  • **
« Yantla #21 : ubat 17, 2010, 02:05:42 »
Öncelikle teþekkür ederim.
Fotoðraflarýn tamamý tek bir akvaryuma ait. Geçen Mayýs ayýndan beri pek ilgilenemiyorum. Aðustos ayýnda akvaryum tamamen bitkilerle kaplanmýþtý. Bu yüzden tabana ýþýk gitmediðinden çok ýþýk isteyen bitkileri kaybettim o dönem, saplý ve hýzlý büyüyen (akvaryumu kaplayan) bitkileri tamamen söktüm. Söktüðüm bitkilerle evdeki küvet tabanýndan en üst seviyesine kadar dolmuþtu, satarým diye bir süre orada tuttum fakat ilgilenemediðim için malesef eriyip gittiler resmen küvette.
Bu olaydan sonra CO2 sistemini ve MH aydýnlatmayý kapatýp Low-Tech düzene geçtim. Akvaryumda kalan bitkiler zaten low-tech sistemde geliþim gösterebilmekteydiler. (Cristmas Moss, Microsorum pteropus Windelov , Microsorum pteropus Narrow, Tiger Lotus ve Crytocoryn'ler var þu an akvaryum içerisinde)
Fakat belirli bir düzenleme olmadýðýndan pek fotoðraf çekilecek halde deðil malesef akvaryum.

Bunun yaný sýra karasal(emers) ortamda da geliþim gösterebilen Hemianthus cuba, glossostigma ve marsilea hirsuta gibi bulunmasý çok kolay olmayan ve nispeten diðer bitkilerden daha pahalý olan bir türleri akvaryum dýþýnda plastik kaplar içerisinde sürekli elimde bulunsunlar diye yetiþtirmekteyim.
Eldeki mevcut bitkilerle yakýn zamanda akvaryumu tekrar düzenleyip high-tech kuruluma geri dönmeyi planlýyorum. Tabi önce biraz hýzlý geliþim gösteren arka plan bitkisi edinmem gerekmekte :)

leaf21

• Üye
  • **
« Yantla #22 : ubat 25, 2010, 13:59:18 s »
akvaryumunuz çok güzel yanlarda bölme olmasý da akvaryumun içindeki ýsýtýcý filitre borularýnýn görünmemesi için çok baþarýlý yeni yapacaðým akvaryumda bunu düþünüyorum
arkadaaþlar bitane 77 geniþlik 55 eni 80 yükseklik discus akvaryum kuracam bu konuyu burayamý yazayým ne dersiniz
birde bu akvaryum için ehiem 2217 dýþ fiitre istedim

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #23 : ubat 25, 2010, 14:58:14 s »
Bence yana bölme koymak görsel olarak iþi biraz zora sokmuþ, neden direk arkaya daha dar bir bölme yapmayý tercih etmiyorsunuz 2 yan bölme yerine ? Bir de o bölmeleri o kadar yapmýþken içine 2 cam daha yapýþtýrýp neden sumpa çevirmiyorsunuz ;D