Konu: Bitkilerimin Türünü Bilen Var mý Acaba ?  (Okunma says 5731 defa)

volkantr34

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 102
  • Ad Soyad: Volkan GÜRSOYLAR
Bitkilerimin Türünü Bilen Var mý Acaba ?
« : ubat 23, 2010, 01:33:05 »
Merhaba Arkadaþlar

Aþaðýda fotoðraflarýný yayýnladýðým bitkileri tanýyan bilen var mý acaba ? Bu bitkileri Thailand'a gidip gelen bir arkadaþým getirdi.Ama oda isimlerinden bir haber  ::) Discus tankýnda bakamadýðý için bana verdi.Bende eþgallerinden kimin ne olduðunu öðrenmeye çalýþýyorum..

Bunun kökü Java Fern gibi yani tek tek ve sanki kütüðe tutturulmasý gerekiyor gibi.. Ben bunu bilmediðimden kuma gömmüþtüm ama þekil olarak pek saðlýklý deðil.

Yardýmlarýnýzý bekliyor ve þimdiden teþekkür ediyorum..

Saygýlar

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Bitkilerimin Türünü Bilen Var mý Acaba ?
« Yantla #1 : ubat 23, 2010, 01:44:49 »
1.si echinodorus 2.si de cryptocorne türlerine benziyor diyeceðim ama aslýnda yaprakalrý dallanan crypto türü hatarýlamýyorum hiç, o yüzden sanmýyorum. Türlere daha aþina biri yaklaþsa olaya iyi olacak ;D

volkantr34

• Üye
  • Özel Üye
« Yantla #2 : ubat 23, 2010, 02:03:10 »
Teþekkür ederim Birkan bey yardýmýnýz için.. Ama bende bitkimin ismini söylerken herkes gibi tam söylemek istiyorum her ne kadar latin ismi aklýmda tutma becerisi olmasada :)
1.'nin tam ismi ne olabilir acaba daha fazla fotoðraf lazým olur ise bol bol çekebilirim.. 2.'yi o kadar aradým ama ne ona benzeyen bulabildim nede alt yapraðý kýrmýzýmtrak baþka bir bitki :( tek anlayabildiðim ýþýk istediði...

Tekrar teþekkür ederim katkýnýz için Birkan bey...

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #3 : ubat 23, 2010, 02:22:12 »
Bence direk Ozelot green gibi.

http://www.bitkiliakvaryum.com/kb/entry/50/

Resim su dýþýndaki bir bitkiye ait olduðundan daha koyu duruyor ama normal ozelot'a da bakabilirsiniz, yaprak yapýsý ayný gibi.

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 387
« Yantla #4 : ubat 24, 2010, 01:17:53 »
Birinci resimdeki bitkinin Echinodorus 'Ozelot Green' olduðu konusunda Birkan ile hemfikirim. Diðer resimlerdeki bitki ile ilgili araþtýrmalarýnýzý sadece akvaryum bitkileri arasýnda yaptýysanýz bir sonuca varamamýþ olmanýz gayet normal. Lakin resimde görülen bitki gerçek bir sucul bitki olmayýp daha ziyade paladaryumlarda kullanýlan ve ömrünün son demlerini yaþamakta olan Hemigraphis repanda adlý bitkidir.

volkantr34

• Üye
  • Özel Üye
« Yantla #5 : ubat 25, 2010, 04:27:51 »
Süpersiniz valla :) Birkan ve Yýldýrým bey çok teþekkür ederim.. Ozelot green'den hafif emindik ama diðerini çözememiþtik emin olmak için bu iþin mektebinden bilgi almak en doðrusuymuþ.  :) 2. bitkiyi yaþatmak için çok uðraþtýk ama boþaymýþ demekki. Kökleri  , diðer kütüðe baðlanan bitkilerin kökü (microsorum windelov) gibi olduðu için son bir umut kütüðe baðlamýþtým. Kökleri hala beyaz ve canlý gibi olduðu için uygun yerde deðil diye düþünüyordum oysaki.. :(

Çok teþekkür ederim verdiðiniz bilgiler için gene imdadýma yetiþtiniz..