Konu: Merhaba  (Okunma sayýsý 5079 defa)

BREGO

• Yeni üye
  • *
  • Ýleti: 5
  • Ad Soyad: ZÃœLFÃœ ÖZCAN
Merhaba
« : Þubat 06, 2010, 14:22:25 ös »
Merhaba,aranýza bugün katýldým ve sizlerden çok þey öðreneceðime eminim. Þuan hali hazýrda 200 LT lik mbuna türlerinden oluþan malawi akvaryumum var ama bitkiliye olan sevgim bir baþka doðrusu. Bunun içinde öncelikle kendime 58x22x30h ölçülerinde küçük bir akvaryum temin ettim bitkiliye yeni baþlýyacaðým için bu ebat iyidir diye düþündüm. Akvaryum tabaný için Aquaclay Bitki Topraðý 5 Lt,Dazs Soil Özel Bitki Topraðý 2 Lt ve Fish-101 2619A Bitki Destekleyici Amazon River Sand 3mm. 2 Kg. aldým sizce bu karýþým yeterli olurmu, ýþýk sisteminde kafam çok karýþýk sizce nasýl bir konbinasyon yapmalýyým en yüksek verim alabilmek için,yardýmcý olursanýz sevinirim,saygýlarmla.

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
  • Ýleti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Merhaba
« Yanýtla #1 : Þubat 06, 2010, 18:07:44 ös »
Tabaný sorun etmenize gerek yok gibi. Aydýnlatma olarak 2 adet 60cm'lik standart floresan kullanabilirsiniz, kapaða uygun düþecekse. Akvaryum bitkileri için uygun çok çeþitli floresanlar mevcut, sitede kýsa bir araþtýrma yaparak da ne kullanacaðýnýza karar verebilirsiniz. Kapaðýnýz için sorun teþkil edecekse 45cm'lik floresanlara veya standart duylarla kullanýlan tasarruf ampullerine göz atmalýsýnýz.

BREGO

• Yeni üye
  • *
« Yanýtla #2 : Þubat 07, 2010, 15:37:28 ös »
Iþýk olarak sylvania marka grolüx 15w+daylýght 15w+aquastar 15w toplam 45w lýk bir kombinasyon yapmaya karar verdim,bu markanýn ürünlerini beylikdüzü taraflarýnda nerede bulabilirim,yapý marketlerde yok,netten de almaya güvenemiyorum kýrýlýr diye,tavsiyelerinizi bekliyorum,saygýlarýmla.

BREGO

• Yeni üye
  • *
« Yanýtla #3 : Þubat 07, 2010, 16:35:47 ös »
Grolüx 15w+daylýght 15w aldým,petshop daki arkadaþ akvaryumuma aquastar çok gerekli olmadýðýný,aldýðým iki ürünün yeteceðini söyledi,sizce öylemi?

Bvarisli

• Baðýmlý Ãœye
  • Süper Moderatör
  • Ýleti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yanýtla #4 : Þubat 07, 2010, 20:32:24 ös »
Evet öyle de denebilir. Aquastar olmaz sa olmaz diye bir kaide yok. Bende son kurduðum akvaryumumda daylight ve grolux kullanýyorum ve sonuçlardan memnunum.

BREGO

• Yeni üye
  • *
« Yanýtla #5 : Þubat 08, 2010, 14:12:17 ös »
Taban ve ýþýk anlaþýlan yeterli olacak,kafamdaki soru iþaretlerini giderdiðiniz için teþekkür ederim,siz deðerli forum üyelerine bilgilerinden faydalanmak için sorularýma devam etmek istiyorum,hangi bitkileri tavsiye edersiniz,nasýl bir bitki kombinasyonu yapmalýyým,yaklaþýk 3 saattir bitkileri inceliyorum tabiri caizse kafam çorba oldu :o benim isteðim piyasadan veya forum üzerinden bulabileceðim türler olmasýdýr,deðerli görüþlerinizi bekliyorum saygýlarýmla.

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
  • Ýleti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanýtla #6 : Þubat 09, 2010, 13:58:20 ös »
Tür önerisi yapmak bence çok olanaklý birþey deðil. Sizin yapmak istediðiniz dizayna göre, bakým zorluðuna göre ve birçok faktöre göre onlarca farklý tür kombinasyonu sayýlabilir. Benim önerim internetten bol bol akvaryum resimlerini incelemeniz ve kafanýzda kendi akvaryumunuzu oluþturarak her adýmý ona göre atmanýzdýr. Hatta biz de yakýnda siteye bitkili akvayrum resimlerinin olduðu bir bölüm açarsak iyi olur diye düþünüyorum :)

BREGO

• Yeni üye
  • *
« Yanýtla #7 : Þubat 26, 2010, 20:27:37 ös »
Bitkilerim yavaþ yavaþ gelmeye baþladý,4 tanesinin dikimini yaptým mayalý sistemimi kurduktan sonra hemen fotosenteze baþladýlar,diktiðim birkiler:Hemianthus micranthemoides,java moss,parvula ve glossotigma,bu akþam dikeceklerim ise cardamine lyrata,hemianthus cuba,rotala rotundifolia,tenellus,utricularia gramminifolia,biraz fazla tür oldu ama inþallah güzel olacak.