Konu: co2 mayalý sisteminde çýkan kabarcýðý suda nasýl daðýtýlýr ?????  (Okunma says 8533 defa)

aksoyceyhun

• Yeni üye
  • *
  • leti: 7
  • Ad Soyad: ceyhun Aksoy
arkadaþlar ben mayalý sistemi yaptým çokta güzel co2 çýkýyor yalnýz tekbir balon halinde çýkýp havaya karýþýyor bunu iç motorum hava çýkýþýna takmamý önerenler oldu yalnýz kafama takýlam bu sefer balýklar oksijensiz kalmazmý denedim banamý öyle geldi bilmiyorum sanki hepsi su yüzeyinde yüzmeye baþladýlar yoksa extradan hava motorumu takmam gerekir aydýnlatýrsanýz sevinirim þimdiden teþekkürler...

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 315
Þu anda senin verdiðin co2 nin bitkilerine hiç bir faydasý yok,çünkü tankýn içinde daðýlmadan direkt havaya karýþýyor. Ýç motorun hava çýkýþýna takman yine bir nebzede olsa suyuna co2 yi karýþýtýrýr yapabilirsen bir difizör yap yok zor gelir diyorsan co2 çýkýþýna bir hava taþý tak.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ýç filtrenin hortum giriþine CO2 baðlamanýz size oksijen kaybý yaþatmayacaktýr. Zira oksijen oranýný yükseltmek için içeriye hava vermenize gerek yok, kolay çözünen bir gaz ve su yüzeyinin hafif dalgalanýyor olmasý yeterli düzeyi saðlayabilmek için kafi. CO2 ise zor çözünen bir gaz. Çeþitli þekillerde çözünmeye zorlamak gerekiyor.

nano

• Yeni üye
  • *
  • leti: 3
  • nanotank.tumblr.com
  • Ad Soyad: Enver Mülayim
Bir çok farklý difüzör çeþidi mevcut. Hazýr satýlanlar ve Kendin Yap tipi çeþitli çözücülerle farklý yüzdelerde çözünme elde edebilirsin. Bitkilerinin ihtiyacýný ve göz zevkini gözeterek seçim yapabilirsin. Forumun satýlýk bölümüne bakabilirsin  :P

Tr-Merces Letifer-Tr

• Üye
  • **
  • leti: 62
  • -TÜRK-
  • Ad Soyad: Burak Özbay
Bence TAHTA hava taþý tak, mükemmel olur. ;)