Konu: ACÝL yardým ve fikir  (Okunma says 3547 defa)

matuhan

• Yeni üye
  • *
  • leti: 1
ACÝL yardým ve fikir
« : Austos 25, 2009, 17:46:45 s »
Arkadaþlar öncelikle merhaba..Ben Bir akvaryum kurudum ve bunu sizlerdende çok özendiðim bir bitkili akvaryuma çevirmek istiyorum...AKvaryumum 80*30*40 ebatlarýnda net 96 lt..DIþ filtrem 100w ýsýtýcým 2 florasaným var ama tam býlmýyorum markalarýný ama alýrken biri gün ýþýðý biri bitki için dendi..Þu an elimde siyah parlak 1mm kalýnlýðýnda kumum var ama hagenmi bilmiyorum,birde kahve rengi kumum var aquacly(sanýrým yanlýþ yazdým),100 gr da azoo misket gübre aldým...Ben düþük destekli bir tank kurmak istiyorum ilerde büyüyünce daha profesyonel çalýþýrým.
Öncelikle ; ELimdeki bu siyah kum iþe yararmý kullanabilirmiyim.akvaryumcuda alýrken salýným yapmaz dedi ve bende kullanýyorum dedi kendi akvaryumunda vardý hatta hepsinde vardý..kullanayýmmý......sadece elýmdeký kahve rengi kumumu kullanayým....birde bitki seçimi nasýl olucak veya bana boyle guzel býr resýlý tank ve kullanýlan bitkiler hakkýnda bir bilgi...
Ben çok baktým bodur bitkiler çim gýbý tabana yayýlan ama onlar zor ve co2 istiyorlar beným ne tecrubem nede param kaldý býttýý:)
ama oncelik kumu nasýl kullanayým yarýdmcý olursanýz cok sevýnýrým.... ??? ???

nedimturan

• Yeni üye
  • *
  • leti: 4
  • Ad Soyad: nedim turan
Ynt: ACÝL yardým ve fikir
« Yantla #1 : Nisan 11, 2010, 16:06:32 s »
selamlar kumlarýnýzý temizledikten sonra kullana bilirsiniz
kahverengi olaný ben pek kullanmanýzý tavsiye etmiyorum çok hafif bir kumdur ve bitki dikimi için baya zorluk çýlartýr.
saygýlarýmla