Konu: Ülkemizdeki Rotala Wallichii ler  (Okunma says 7509 defa)

WhiteEvil

• Yeni üye
  • *
  • leti: 16
Ülkemizdeki Rotala Wallichii ler
« : Temmuz 06, 2007, 01:39:51 »
Ülkemizde çoðu yerde satýþý bulunan ve üstünde Rotala Wallichii ismiyle satýlan bitkiyi google da aratýp grafikler bölümüne girdiðimizde hiçte benzer bitkilerin olmadýðýný fark ettim. Küçük bir araþtýrma sonucu ( www.tropica.com ) bu bitkilerin aslýnda Rotala Wallichii deðil Bacopa Australis bitkisi olduðu yargýsýna vardým. Bacopa Australis  çok geniþ bir yelpazede saðlýklý yaþarken (Iþýk ihtiyacý : Çok az - Çok Yüksek Sýcaklýk 15-32 derece Sertlik : Çok Yumuþak Çok Sert vs.) Rotala Wallichii bu þartlarýn çoðunda hayatýný zor sürdüren ve ikisinin yakýndan veya uzaktan akraba olmadýklarý resimlerde de bariz bellidir. Hatta sergilediðim nano akvaryumumda bulunan bitkiyle Rotala Wallichii arasýnda daðlar kadar fark var iken Bacopa Australis ile ayný olduðunu bariz bir þekilde görebilirsiniz. Burda açýklamak istediðim bir çok hobici UYUTULUYOR. (Bu bitkiyi bende bilmeden Rotala Wallichii olarak Ankara daki bir akvaryumcudan almýþtým. Niyetim kimseyi kötülemek deðildir.)

Saygýlar

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Ülkemizdeki Rotala Wallichii ler
« Yantla #1 : Temmuz 06, 2007, 14:34:21 s »
Bence satanlar da uyuyordur. Komplo olduðunu düþünmüyorum. Üreticiler böyle uyanýklýklar yapýyor olabilir. Keþke resim de ekleseydiniz.

WhiteEvil

• Yeni üye
  • *
« Yantla #2 : Temmuz 06, 2007, 16:35:09 s »
Dediðim gibi amacým kimseyi kötülemek deðildir fakat satýcýlarda bilmiyorsa hem onlar hem de biz uyutuluyoruz.

redpapillon

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 62
« Yantla #3 : Temmuz 06, 2007, 19:00:00 s »
Yurt dýþýnda üreticiler su dýþýnda üretim yaptýgýndan bitkiler formunu kaybediyor.Ama suya alýþtýktan sonra deðiþim gösteriyor.1 ay evvel yaklasýk 500 kök rotala rotundifolia aldým yapraklarý yuvarlaktý bildigimiz güle benziyordu.1 hafta içinde bitkiler gerçek formuna kavuþtu

WhiteEvil

• Yeni üye
  • *
« Yantla #4 : Temmuz 06, 2007, 20:22:33 s »
Gerçek Rotala Wallichii kýrmýz bendeki yeþil, boyu ortalama 15 cm olmasý gerekirken bendeki 7 cm, yapraklarý Cabomba ya benzemesi gerekirken bendeki ayný Bacopa Australis. Ama dediðinize güveniyorum 1 ay daha bekliyeceðim ve gözlemimi burdan paylaþýrým.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #5 : Temmuz 06, 2007, 22:04:16 s »
Yeterliði ýþýðý görünce kýzaracak
Yeteri kadar zaman geçince uzayacak
Yapraklarý da biçim deðiþitrecek

Galiba...

Bana mantýklý geliyor. Geçenlerde onlinebitki'den aldýðým rotala wallchi  aynen anlattýðýnýz görüntüde. Þu an geliþme göstermiyor. Zamanla geliþip normal standarta kabvuþur inþallah.

canlibitki

• Yeni üye
  • *
  • leti: 19
« Yantla #6 : Temmuz 12, 2007, 19:02:37 s »
beným uretýmcýmde rotalanýn 4 cesýdý bulunmaktadýr google arama motorunda grafýklerde aratýldýgý zaman rotalanýn cesýtlerý cýkar ve bazý sýtelerde sadece rotala ýsmý ýle yayýnlanýr

Rotala indica

Rotala macrandra

Rotala rotundifolia

Rotala wallichi

becerebýlsem resýmlerýnýde ekleyecektým  :D

WhiteEvil

• Yeni üye
  • *
« Yantla #7 : Temmuz 27, 2007, 20:56:23 s »
Birkan Bey Rotalalar a ne oldu merak ettim. Benimkilerin yapraklarý dökülmeye baþladý kötü oldu diye bi sefer budadým kötü olanlarý fakat yine devam ediyor heralde normal formuna kavuþacak yakýnda. ::)

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #8 : Temmuz 28, 2007, 21:54:54 s »
Þu an ,bir haftadýr 22 TEmmuz'dan beri Ýzmir'deyim. Dönünce neler olmuþ bakacaðýz  :) Ýnþallah akvaryumun suyu yarýya inmez. Faný da açmýþtýk  ???