Konu: Profesyonel Adýmlar  (Okunma says 6179 defa)

hakanka

• Yeni üye
  • *
  • leti: 10
  • Ad Soyad: Hakan Kamasoglu
Profesyonel Adýmlar
« : Haziran 06, 2010, 17:57:08 s »
Arkadaþlar Merhaba ,

Þimdiye kadar mayalý co2 kullanýyordum.Arkadaþýmýn hediyesi ile 5 kg yalýz marka co2 tüpüm oldu ,hal böyleyken co2 sisteme geçmek þart oldu. Þimdi anlamadýðým bir kaç konu var. Yýldýz marka regülatör de alýcam ,bunlarýn yanýna ne gibi parçalar almam gerekir? Selenoýid valf tam olarak ýþýk ile birlikte co2 kapanmasýný mý saðlar? Olmazsa olmazmý?Iþýklar ile birlikte co2 kapanmasýmý lazým? Artý birde yem olarak new life kullanmak istiyorum ,fakat isimleri çok deðiþik. Neon tetra ,melek ,jakop gibi balýklar için hangisi olmalý? Bana yardýmcý olursanýz çok sevinirim.

Hakan KAMASOGLU
Yacht Inspector

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 387
Ynt: Profesyonel Adýmlar
« Yantla #1 : Haziran 06, 2010, 21:15:15 s »
Yýldýz marka regülatör de alýcam ,bunlarýn yanýna ne gibi parçalar almam gerekir?

Marka ne olursa olsun üzerinde ince ayar vanasý olmasýna (regülatörün altýnda yer alan siyah büyük vana bu iþe uygun deðildir)dikkat edin. Gene de akvaryum kullanýmý için üretilmiþ ürünleri kullanmanýzý öneririm.

Selenoýid valf tam olarak ýþýk ile birlikte co2 kapanmasýný mý saðlar? Olmazsa olmazmý?Iþýklar ile birlikte co2 kapanmasýmý lazým?

Selenoid valf bir timer vasýtasýyla tüpten gelen gazýn açýlýp kapanmasýný saðlar. Lambalarla birlikte kullanýlmasý uygun olacaktýr. Lambalar yanmýyorken her ne kadar gazýn kesilmesi gerekmese de aþýrý balýk yükünün olduðu durumlarda balýklarýn geceleri nefes alma güçlüðü yaþamalarýna neden olabilir.

Artý birde yem olarak new life kullanmak istiyorum ,fakat isimleri çok deðiþik. Neon tetra ,melek ,jakop gibi balýklar için hangisi olmalý?

Small fish formula
Thera A small fish
H2O flakes