Konu: yosun sorunu  (Okunma says 13956 defa)

cetrefil

• Yeni üye
  • *
  • leti: 18
  • Ad Soyad: erkan
yosun sorunu
« : Mays 31, 2011, 23:05:50 s »
meraba arkadaþlar. 5 ay önce kurduðum 12 litrelik nano akvaryumda yosunlardan kurtulamadým. cuba dahil bütün bitkileirn yapraklarý yosundan görünmez oluyor. 12 W 6500 K ýþýk ile günde 5 saat ýþýklandýrýyorum. Iþýktandýr dedim süreyi azaltýým olmadý. amano ve vatoz var, onlarda iþe yaramýyor. tabanda oliver knott un ürününden var. filtrem yok. nitrat ý azaltmam lazým geldiðine karar verdim bunun için illa ki filtre mi gerekli yoksa farklý bir yol var mýdýr? yapraktan beslenen bir bitki türü komak yada su üstü bitkisi falan koymak iþe yarar belki ama su üstü bitkisi cubalarýn ýþýðýný kesecektir. Eledoa koymak istemiyorum daha küçük ve yapraktan beslnen bir bitki var mýdýr. eledoa ya alternatif olark. Teþekkür ediyuorum...

fantastik3

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 133
  • Ad Soyad: Mutlu Metin CANSEVER
Ynt: yosun sorunu
« Yantla #1 : Haziran 01, 2011, 11:49:30 »
Filitresiz, biyolojik dengeyi oturtup, saðlýklý bitki yetiþtirmek, hele HC büyütmek bu güne kadar subemers ortamda hiç karþýlaþmadýðým bir olay!
"Oliver Knott Nature Soil" substrat besin içeriði yüksek bir ürün. Bu ürünü kullanýyorsanýz kurulumun ilk 4-5 haftasýnda, haftalýk %15 su deðiþimi yapmanýzý öneriyor. Devamýnda haftalýk %15 su deðiþimi öneriyor.

Açýklama için:
http://www.oliver-knott.com/fileadmin/user_upload/bilder/NatureSoil/NatureSoil-Info-English.pdf

Haftalýk su deðiþimi miktarýnýz nedir? Tankýnýzýn fotoðraflarýnýzý ekleyiniz. Bütün bilgilerinizi detaylý olarak veriniz.

cetrefil

• Yeni üye
  • *
« Yantla #2 : Haziran 01, 2011, 21:03:05 s »
yosunlaþma dýþýnda herhangi bir sorunla karþýlaþmadým bu zamana kadar bence nitrat buda fazlalýðýndan kaynaklanýyor. Filtrenin nitrat miktarýna çok etki yapacaðýný düþünmüyorum. haftalýk %40-50 su deðiþimi yapýyorum.

teþekkür ediyorum

cetrefil

• Yeni üye
  • *
« Yantla #3 : Haziran 01, 2011, 21:03:43 s »

Uploaded with ImageShack.us

cetrefil

• Yeni üye
  • *
« Yantla #4 : Haziran 01, 2011, 21:04:17 s »
fotoðraflarýn görüntülenmiyor sanýrým ?

fantastik3

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 133
  • Ad Soyad: Mutlu Metin CANSEVER
« Yantla #5 : Haziran 01, 2011, 23:23:21 s »
Görebildiðim kadarýyla tankýnýzda Cabomba aquatica, Bacopa ve HC var. HC lerden artýk hayýr gelmez, onlarý çýkarýrsanýz tankýnýz için daha iyi olur. Zeminde ihtiyaçlarý çok daha az olan Marsilea hirsuta kullanabilirsiniz. Sað taraf karanlýkta kalýyor, bu bölgeye Anubias minima küçük bir lav kayasýna baðlý veya dala baðlý olarak düþünebilirsiniz. Cryptocoryne parva kullanabilirsiniz. Hýzlý büyüyen zahmetsiz bir bitki olarak Ceratopteris thalictroides kullanabilirsiniz......

Dizayn hakkýnda da bir þeyler söylemek istiyorum, eðer Iwugami düþünerek üç kaya konseptini yaptýysanýz bu kayalarla olmaz! Büyüklükleri, zeminle renk uyumlarý ve yerleþimleri çok yanlýþ! Ben olsam kayalarý çýkarýr, yerine yati köklerle veya tek parça red moore köklere moss sarardým. Yati zeminle de uyumlu olurdu....

Filitrenin olmamasý bitkilerin sudaki besinleri alamamasýna, alglerin daha rahat geliþmesine neden olacaðý ortada. En azýndan bir sirkülasyon motoru olmalýydý. Benim önerim aský tipi, içine biyolojik materyel koyulabilen bir filitre. Oldukça uygun fiyatlara satýlmaktalar.

Tr-Merces Letifer-Tr

• Üye
  • **
  • leti: 62
  • -TÜRK-
  • Ad Soyad: Burak Özbay
« Yantla #6 : Aralk 02, 2011, 22:13:04 s »
Mutlu abiye katýlýyorum.DALGA motoru (sirkilasyon mot.) olmazsa olmazlardan biri.