Konu: Bahçede bataklýk havuz  (Okunma says 10173 defa)

denizboro

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 137
Bahçede bataklýk havuz
« : Temmuz 10, 2009, 14:26:07 s »
Bu baþlýðý paludaryum altýnda açýyorum çünkü bataklýk bitkileri genelde paludaryum bitklerine paralel. Yýldýrým bey saðolsun bana bataklýk ortam bitkilerini içeren bir e-book verdikten sonra hiçbir akvaryumun istediðim bitkiler için yeterli olmayacaðýna karar verdim bir sene önce. Nilüferler bir yana sadece þu iki bitkinin deðerini deðerini 1 m2 alan verir.

Bitkileri akvaryuma göre seçme mecburiyetine tek alternatif bahçeli bir eve taþýnmak. Böyle bir planým da varken (inþallah bir sene içerisinde Olympos'ta)bahçede bataklýk/japon havuzu karýþýmý bir ortamý hazýrlama araþtýrmalarýna baþlýyayým dedim.

Benzer havuzlarý BBC Prime'da bahçe düzenlemesi programlarýnda yapýyorlar. En basiti yere isteðe göre bir çukur kazmak, çukuru kalýn yekpare naylon ile kaplamak. Naylon kenarlarýný kayalarla sabitlemek. Havuz tabanýna saksý topraðý ve kum/çakýl koymak. Ve suyla doldurmak.

Böyle bir ortam için sizin fikirleriniz ne olurdu.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Bahçede bataklýk havuz
« Yantla #1 : Temmuz 10, 2009, 14:36:34 s »
Ben de koilerle dolu bir bahçe havuna sahip olmayý çok isterim. Þöyle biraz derince olacak 1.5m gibi koiciklerin kýþ uykusuna uygun. Bir de biraz enine geniþ olacak ve havuzun üstünden tahta bir köprü geçecek. Havuzun içi de bir basamaklý olacak vu bu basama 30-40cm derinlikte olacak, bu basamaða da japon þemsiyesi vesaire bataklýk bitkileri dikilebilir. Havuzun çevresi de normal çiçek ve çalýlarla doldurulur. ;D

denizboro

• Üye
  • Özel Üye
« Yantla #2 : Temmuz 10, 2009, 16:14:10 s »
Ben bir köþesine kuþ havuzu yaparým diyordum. Köprü yerine de Akdeniz tarzýna uygun bir rýhtým

Sazlar, salkým söðüt ve süsenler.

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 387
« Yantla #3 : Temmuz 10, 2009, 17:18:13 s »
Evimin bahçesinde (eðer olsaydý) olmasýný isteyeceðim bir manzara.

denizboro

• Üye
  • Özel Üye
« Yantla #4 : Temmuz 10, 2009, 19:11:54 s »
Yýldýrým bey çözüm birkaç sene hazýrlýk dönemi gerektirse de aslýnda çok basit. Ýþinizi internet üzerinden güneyde yapabileceðiniz bir sistem kuracaksýnýz. Olympos civarýnda 1-2 dönüm içerisinde köy evi kiralarý 250-300TL.
Benim bataklýk muhtemelen sivrisinek yapacak. Herhalde tüm çevresine fesleðen ekmem gerekecek.

erdal duneray

• Yeni üye
  • *
  • leti: 6
  • Ad Soyad: Erdal Düneray
« Yantla #5 : Haziran 01, 2010, 09:35:53 »
Deniz bey doðru söylüyorsunuz çokta güzel
olur[/color]

« Son Dzenleme: Haziran 01, 2010, 09:39:14 Gnderen: erdal duneray »