Herkeze merhaba.Bu forum araciligiyla bitkili akvaryumlar hakkinda cok faydali bilgiler edindim ve bi bilgilerimi bi akvaryum kurarak pekisirmek ve tecrubelendirmek istedim.tabi ilk akvaryum ve acemilik
hat safhada.uzun zamandir forumu takip ediyorum ve okuyorum.gercekten cok faydali bilgiler var.burda bulunan herkeze tesekkur ederim.
ben burda bir golden bikac kok bitki topladim ve onlari siseler icine diktim. buyumeye basladilar sonrada demekki oluyomus deyip akvaryumuma diktim ve ordada gelismeye devam ettiler. acaba dogrumu yaptim aklima takildi ve bu bitkilerin isimleri ne bakimi nasil bilgisi olan arkadaslar varmi ?
ikinciside kirmizi yaprakli bitki ilk aldigim bitki ve ismini bilmiyorum. yapraklari bayagi gurlesti ve budamayi nasil yapacagimi bilmiyorum.
o gur yaprakli bitkinin yanindaki yesil uzun bitkilerde uzamaya basladi sudan cikarlarsa ne yapmam gerek ? ve o bitkinin isminide bilmiyorum
burdan edindigim bilgilerle ilk bitkili akvaryumum ve bitkilerim buyuyup gelistikce cok mutlu oluyorum. gercekten cok heyecan verici.
bu arada akvaryum icinde golden cali cirpi toplayim dekor yaptim bunun bi zarari olurmu. tabi bunlari bi hafta suda baklettim ve temizledim sonra akvaryuma aldim.
yardimlariniz icin simdiden teseekur ederim.
akvaryum bilgilerim
60X32X30 55 Litre
4 lepistes
5 Neon Tetra
2 çöpçu
ve 5 gunluk simdilik o yan yatmis sisenin icinde bulunan 13 yavru lepistes
haftada 1 %25 civarinda su degisimi
15 gunde 1 sivi gubre (bu isi akvaryumcu dedi gubreleme ilgili hic bilgim yok
)
ve ev yapimi co2 (sadece aydinlatma varken)
gunde yaklasik 15 saat aydinlatma.
Fotolar pek iyi degil maalesef.
genel goruntu
Golden Aldigim bitkiKirmizi yaprakli ve yanindakiler