Konu: Akvaryumdaki Bulanýklýk  (Okunma says 7512 defa)

lapinhouse

• Yeni üye
  • *
  • leti: 13
  • Ad Soyad: Ünsal Ýnlpulat
Akvaryumdaki Bulanýklýk
« : Eyll 17, 2010, 09:48:21 »
2 Haftalýk 350-400 Litre Bitkili bir akvaryumum var fakat Akvaryum da bir türlü netliði saðlayamadým Bulanýklýk hat safa da haftada 2 defa %20 dip çekimiye beraber suyunu deðiþtiroyorum hatta dün %40 su deðiþimi yapttým
Akvaryum da filtre olarak Eheim 2228 var dý dün yanýna faydalý olur diye elimdeki jebo 825 'de taktým.
Balýk yükü 30-35 kadar %90 Tetra türleri ve canlý doðuran.

Bu bulanýklýðýn sebebi nedir. Nasýl kurtulurum.

fantastik3

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 133
  • Ad Soyad: Mutlu Metin CANSEVER
Ynt: Akvaryumdaki Bulanýklýk
« Yantla #1 : Eyll 18, 2010, 01:26:54 »
Bitki akvaryumunda dip çekimi yapýlmaz, zemindeki kumlar kaldýrýlmaz, eþelenmez, karýþtýrýlmaz! Bunlar yapýldýðý sürece tabanda biyolojik denge oluþamýyacak, suyunuz bulanýk kalacaktýr. Su deðiþimlerinizi klor giderici kullanýp, en az 1 gün dinlendirdiðiniz su ile zemini kurcalamadan yapýn! Mesela üst kýsýmdan bir tasla alýp, yine ayný tasla temiz suyu yavaþça ilave edebilirsiniz. Bakteri kültürü eklemeyi sakin unutmayýn.

lapinhouse

• Yeni üye
  • *
  • leti: 13
  • Ad Soyad: Ünsal Ýnlpulat
Ynt: Akvaryumdaki Bulanýklýk
« Yantla #2 : Eyll 22, 2010, 09:56:21 »
Bitki akvaryumunda dip çekimi yapýlmaz, zemindeki kumlar kaldýrýlmaz, eþelenmez, karýþtýrýlmaz! Bunlar yapýldýðý sürece tabanda biyolojik denge oluþamýyacak, suyunuz bulanýk kalacaktýr. Su deðiþimlerinizi klor giderici kullanýp, en az 1 gün dinlendirdiðiniz su ile zemini kurcalamadan yapýn! Mesela üst kýsýmdan bir tasla alýp, yine ayný tasla temiz suyu yavaþça ilave edebilirsiniz. Bakteri kültürü eklemeyi sakin unutmayýn.

Mutlu Bey cevap için teþekkürler Dip dekimini yaparken ne kumu karýþtýrýyorum ne de eþeleliyorum sadece üstten pislikleri alýyorum.