Konu: Tek erkek Beta için akvaryum ve bitki tavsiyesi  (Okunma sayýsý 36608 defa)

skid_row

• Yeni üye
  • *
  • Ýleti: 7
Ynt: Tek erkek Beta için akvaryum ve bitki tavsiyesi
« Yanýtla #15 : Temmuz 31, 2009, 16:06:11 ös »
Biraz gecikmiþ bir cevap olacak ama tekrardan herkeze selamlar,
Kum iþi de tamam fakat bitki olayýný biraz zamana býraktým bu mevsimde hiç biyerde düzgün bir þekilde bitki bulamýyorum çünki, son baha kýþ baþlangýcý gibi geliyormuþ stoklar ama tavsiyelere uydum akaryumum þimdilik beni tatmin edecek düzeyde oldu:) sanýyorum biraz eleocharis moss ve riccia bitkilerinin geliþimleri ve bunlarý bir akvaryumda kullanma konusunda biraz kentimi geliþtirmeliyim bitkileri alýnca çuvallamamak için. Siz ne tavsiye edersiniz önce hangisi ile baþlamalýyým eleocharis iyi bir fikir olabilir mi sizce ? En azýndan akvaryumum bitki yetiþtirmeye uygun mu, bir yerde hata yapýyormuyum bunlarý görmüþ olacaðým siz ne dersiniz

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
  • Ýleti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanýtla #16 : Temmuz 31, 2009, 20:27:15 ös »
Bir yerden baþlamak gerek aam ben olsam birkaç tür alýrým baþlangýç için daha iyi olur.

denizboro

• Ãœye
  • Özel Ãœye
  • Ýleti: 137
« Yanýtla #17 : Aðustos 02, 2009, 05:07:01 öö »
Abdülaziz Bey, hoþ geldiniz. Hepimiz sizin gibi baþladýk ve sanýrým siz de en azýndan bizim kadar azimli baþlýyorsunuz. Bir Betta 5 litrede saðlýklý yaþar ve 10 litrede çok mutlu olur. Su üstünde yüzen bitkilerden hoþlanýr. Ayný þekilde yaþam ortamý ne kadar renkliyse o kadar canlý olur. Bu ortamý hem balýðýnýz hem de kendiniz için yaratmak sizin elinizde. Tek bir beta çevresinde kuracaðýnýz akvaryumda haftalýk su deðiþimi (%30-50 dinlenmiþ su ile) filtreye ihtiyacýnýz olmaz çünkü bettalar "labirentli balýklardýr ve oksijen ihtiyaçlarý farklýdýr. Zaten akýntýlý suyu da sevmezler. Isý ihtiyaçlarý 21-28 derece gibiydi sanýrým. Bitkili akvaryumda mutlu olurlar ve bitkilere zarar vermezler. Bu içerikte bir akvaryumda yetiþtireceðiniz bitki (çok iddialý deðilseniz) özel ýþýklandýrma v.s. sistemleri gerektirmez. Görüntü dýþýnda dibe koyacaðýnýz 2-3 cm. derinlikteki bir akvaryum kumu ve düzenli 1-2 damla sývý gübre ile bazý bitkileri yetiþtirebilirsiniz. Ama Betta'ya ek bir keyif katmak istiyorsanýz çiçek verebilen bir akvatik bitki seçin derim. Bu anubias cinsleri gibi yavaþ büyüyen ve çiçek açan bir bitki olabileceði gibi Bacoba Caroliniana gibi nispeten arsýz, çiçek açan bir akvatik sarmaþýk ta olabilir. Bunun dýþýnda "zamaným yok uðraþamam" derseniz su marulu ve çýnar ekin. Bunlar suyu temizleme özelliklerine sahiptir.