Yüzeyde akýntý varsa, mikro element ve nitrat miktarý yetersizse piustia besin alamayacak, akýntýda ise hiç bir þansý yok!
Dere kumunu ben de kullanmýþtým ve açýkçasý memnun kalmamýþtým, Tane boyutlarýnýn çok büyük farklýlýklar içermesi de bence iyi deðil! 1-3 mm aralýðýnda, sivri köþeleri olmayan, suya salýným yapmayan, estetik olarak kiþinin beðenisine kalmýþ silis veya quartz bir kum rahatlýkla mükemmel iþ görecektir.
Prodac fondovivo kil içerikli ve gözenikli bir malzeme. Yararlý olduðunu düþünüyorum. Ancak zeminde tek baþýna yeterli gelebilmesi mümkün deðil! Diðer besinleride (makro+mikro) içeren dengeli bir substratýn, kök geliþimi ve zeminden de bitkinin besin alabilmesi için gerekli olduðunu düþünüyorum.
Unutulmamasý gereken bu substratýn üstünün iyice örtülmesi gerektiði....
24 saat aydýnlatma diye bir þey yok! Doðada 24 saat güneþ aktif kalmadýðý gibi bunun tek faydasý alg geliþiminie olacaktýr. 8-12 saat arasý bitkilerin saðlýklý geliþimi için yeterlidir. Bu sürenin arasýna 3 saatlik bir dinlenme ilave edilebilir.
Mosslar akýntýyý sevmezler, buna göre bir yerleþim yapýlmalý ve yerleri de deðiþtirilmemelidir.