Konu: mayalý sisteme uygun difüzör  (Okunma sayýsý 12551 defa)

kocabey

• Yeni üye
  • *
  • Ýleti: 4
  • Ad Soyad: Mustafa UÇAN
mayalý sisteme uygun difüzör
« : Haziran 22, 2010, 23:22:08 ös »
ýsta ve boyu markalý cam ve seramik difüzörlerin mayalý sistemde kullanan varmý acaba ? 90 litrelik tankýmda mayalý sistem co2 ye baþlýcam aslýnda güzel bir vortex yaptým fakat tankýn içinde gözüme hoþ gelmediði için kullanmamayý düþünüyorum.Bu seramik difüzörlerin mayalý sistemden gelen gaz basýncýnýn düþük olmasýndan dolayý iyi çalýþmadýðýný duymuþtum bunu tecrübe eden veya hali hazýrda kullan varsa görüþlerini duymak isterim...

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
  • Ýleti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: mayalý sisteme uygun difüzör
« Yanýtla #1 : Haziran 23, 2010, 02:35:00 öö »
Dediðiniz gibi bu difizörler aþýrý basýnç gerektiriyor ancak 2.5litrelik cola þiþesiyle kullanýlýyor genelde diye biliyorum. Bu konu eskiden epey gündeme gelmiþti. Joker'in baþlýklarýna bakabilirsiniz.

kocabey

• Yeni üye
  • *
« Yanýtla #2 : Haziran 25, 2010, 19:30:56 ös »
50x45x40 ölçülerindeki brüt 90 lt.lik tankýmý yeniden kuracaðým.Tankýmda Hemianthus callitrichoides cuba ve ona uygun türleri  bitkileri yetiþtirmek istiyorum.Elimde yeni aldýðým  Aquaclay kum ve lav kýrýðý var.Cuba aquaclayda zor tutunuyor diye okudum son günlerde ama kumu almýþ bulundum artýk.Aldýðým yer problem çýkarmaz ise hagen siyah ile deðiþtireceðim aquaclayý.Bu kumlarýn altýna bulmakta zorlanmayacaðým besleyici ürünler (torf gibi) koymayý düþünüyorum tavsiye edebileceðiniz ayný zamanda çokta pahalý olmayan ürünler nelerdir? ve ne kadar koymalýyým? Þu an 15wx2 daylight floresan mevcut 15wx2 tane daha ekleyeceðim toplamda 60 w aydýnlatma sanýrým yeterli gelecektir.Birde katý ve sývý gübrelerden neleri tavsiye edersiniz ? internette bulabileceðim türden olmalý keza konyada yaþadýðýmdan çok fazla çeþit gübre bulmak oldukça zor.C02 yi mayalý sistemden karþýlayacaðým DIY difüzör kullanacaðým þimdilik.
ýsýtýcý ve iç filtre mevcut,    Dolphin FB3000 500lt/saat
 Tankýmda olacak canlýlar 13 neon,7 rasbora 4 yeþil tetrazon,1 sae,1 vatoz,2 kiraz karides,4 çöpçü.
Eksik gördüðünüz noktalar varsa tavsiyelerinizi beklerim.

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
« Yanýtla #3 : Haziran 28, 2010, 03:11:49 öö »
Hagen ürünleri kaliteli oluyor, tablet gübre besleyici bir taban kurduðunuzda özellikle ilk etapta muhtemelen sonradan da pek gerekecek bir ürün deðil.  Sývý gübre ihmal edilmeden kullanýlmalý. 60w aslýnda hemianthus için kritik bir deðer, Litre baþý 1w'a yaklaþmanýz gerekir diye düþünüyorum. Taban için de en ucuz ürün zaten torf, piyasada da birçok malzeme var, kombine edebilirsiniz. Açýkçasý böyle bir taban hiç kurmadýðýmdan bilgi vermekte zorlanýyorum ama onlarca baþlýk var, sorularýnýzýn hepsine kolayca cevap bulabilirsiniz onlarý okuyarak.

kocabey

• Yeni üye
  • *
« Yanýtla #4 : Haziran 29, 2010, 16:31:11 ös »
Verdiðiniz bilgiler için teþekkür ederim.Forumlarý okudukça kafam karýþýyor aslýnda, akvaryumcular zaten yeteri kadar bilgi sahibi deðiller veya ellerindeki ürünü satmak adýna farklý yönlendiriyorlar.Sanýrým bu katkýlardan vazgeçip direk kum sereceðim ve misket gübre ve sývý gübre ile devam edeceðim.

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
« Yanýtla #5 : Haziran 29, 2010, 21:31:00 ös »
Bitki türüne göre tercihleriniz de önem taþýyor aslýnda. Sadece kum sermek pek iyi bir tercih deðil bence. En azýndan adet yerini bulsun diye biraz torf serilebilir ;D

kocabey

• Yeni üye
  • *
« Yanýtla #6 : Haziran 30, 2010, 23:44:10 ös »
Torfdan kasdettiðiniz hindistan cevizi torfu sanýrým.Petshoplarda satýlan ile çiçekçilerde satýlan arasýnda bi fark varmýdýr acaba ? Bi baþka forumda siyah hagen quartz kumun kesinlikle demir içermediði yazýyor.. Satýþ sitelerinde demir içeriði ile bitkilere fayda saðlar yazýyor. Hangisi doðru anlamakta zorlanýyor insan.

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
« Yanýtla #7 : Temmuz 20, 2010, 11:15:52 öö »
Akvaryumcularda dýþ filtre kullanýlan, humik asit içeriðiyle ön plana çýkan bir çok maddeden arýndýrýlmýþ bir torf türü satýlýr. Bitkiler için çok faydasý olmaz besleyicilik açýsýndan. Tabanda genel olarak çiçekçilerde satýlan torfu kullanýyor üyelerimiz.