Konu: Saç yosunu ve bulanýklýk problemi?  (Okunma says 7786 defa)

bozanak

• Yeni üye
  • *
  • leti: 4
  • Ad Soyad: Cengiz Gündoð
Saç yosunu ve bulanýklýk problemi?
« : ubat 12, 2010, 22:55:45 s »
Akvaryum ölcüleri : 90x45(d)x40(y)
Isýklandýrma : 4x39Watt T5 (sylviana grolux + sylviana aquastar)
Kum : Hagen kuartz kum
Gübre : Tunc bey in misket ve sývý gübreleri.
Filtre : AquaEl FZKN250
Canlý : 4 adet Otocinclus affinis + 4 adet nerite salyangozu + 4 adet katil salyangoz + 1 adet beta + 9 adet kýrmýzý burun tetra + 5 adet neon tetra + 10 amano karides + 5 mavi karides + 20 kiraz karides
Bitkiler : Hemianthus micranthemoides, Rotala wallichi, myriophyllum tuberculatum, rotala red + ludwigia glandulosa + ludwigia repens
Aydýnlatma Süresi : 4+4 saat
CO2: Tüp(saniyede 2 kabarcýk)
Sýcaklýk : 24derece
Fosfat : 0.5 -1.0ppm arasý
PH : 6.5 7.0 arasý
Nitrat : 10ppm civarlarýnda
Test kitlerimin hepsi hagen nutrafin.

Akvaryumumda fazla nitrat sonucu baþladýðýný düþündüðüm saç yosunu probleminin üzerinden bir türlü gelemedim. Ýlk baþlardaki hýzlý yayýlma olmasa da wallichiler ve myriophyllum lar üzerinde saç yosunlarý hala mevcut ve yok olmuyorlar. Hemianthus aralarýnda da saç yosunlarý var.Iþýklarý birkaç gün kapatmamýn bir faydasý olur mu acaba tamamen yok olmasý için?
    Bir de ýþýklar kapandýktan sonra akvaryumun suyunda bulanýklýk oluyor ta ki akvaryumun ýþýklarýný açýp suya karbondioksit verene kadar. Karbondioksit+ýþýk  devreye girdikten belli bir süre sonra sudaki bulanýklýk gidiyor.Böyle bir þey ilk defa baþýma geldi ve sebebi hakkýnda hiçbir yorum yapamýyorum.
« Son Dzenleme: ubat 12, 2010, 22:58:17 s Gnderen: bozanak »

millerr

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 83
  • Ad Soyad: Ali Ýlker ÝLHAN
Ynt: Saç yosunu ve bulanýklýk problemi?
« Yantla #1 : ubat 16, 2010, 13:36:14 s »
Akvaryum bakýmýnýz ve gübrelemeniz hakkýnda biraz bilgi verebilirmisiniz?

bozanak

• Yeni üye
  • *
  • leti: 4
  • Ad Soyad: Cengiz Gündoð
« Yantla #2 : ubat 17, 2010, 17:33:37 s »
Akvaryumda Tunç Sönmezoðlu' dan aldýðým gübreleri kullanýyorum. Kumun altýnda yine Tunç Bey' den aldýðým misket gübreler var. Her iki günde 20 litre su deðiþimi yapýyorum.

faikpekdemir

• Yeni üye
  • *
  • leti: 2
  • Ad Soyad: faikpekdemir
« Yantla #3 : Haziran 16, 2011, 00:24:43 »
en küçüðünden bir ozon makinasý alýn 3 saatte bir 15 dakikaya ayarlayýn yosun ortadan kalkacaktýr