Konu: bitki akvaryum konusunda yardým  (Okunma says 6493 defa)

canixiri

• Yeni üye
  • *
  • leti: 1
  • Ad Soyad: can çaðlar
bitki akvaryum konusunda yardým
« : ubat 18, 2011, 14:52:08 s »
herkese selam benim sormak istediyim benim akvaryumum 100.50.50 sumplu sistem bir akvaryum. Araþtýrdýgým kadarýyla sump bitkili akvaryumda pek tercih edilmeyen bir sistem ama ben bu akvaryumda bitkili bir sistem kurmak istiyorum sumpun istenmeme sebebi co2 sudan erken ayrýþmasý peki þöyle bir yol izlesem faydasý olurmu bildiyim kadarýyla bitkiler fotosentez yaparak gündüz yani ýþýklar acýldýgýnda co2 alýp o2 üretirler. Gece yani ýþýklar kapandýgýnda o2 alýp co2 üretirler Bende co2 mayalý sistem yapmayý düþünüyorum ýþýklarý actýgým zaman co2 sistemini devreye soksam sump u devre dýþý býraksam, gece yani ýþýklar kapandýgýnda sump u devreye soksam co2 devreden cýkarsam mayalý sistem durdurulamayacagý için onu bir þekilde dýy çözüm bularak depolamayý sonrada azar azar sýrasý geldiyi zaman devreye sokmayý düþünüyorum sizce bu bir çözüm ola bilirmi sumplu sistemde bitkili bir sistem kurmaya uygun  tavsiyeleriniz varsa sevinirim þimdiden teþekkürler

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: bitki akvaryum konusunda yardým
« Yantla #1 : ubat 18, 2011, 16:51:26 s »
Aþýrý bir bitki popülasyonu düþünmüyorsanýz ki baþta bunu yapmak zaten pek olasý deðil, verimli kullandýðýnýzda mayalý sistem sumplý akvaryumda da size yeterli gelebilir. Sump'ý devre dýþý býrakmak üzerinde yaþayan bakteri kolonizasyonu için çok iyi sonuçlar vermeyecektir diye düþünüyorum. Gece CO2 yi depolamak da çok olasý deðil, pompalý elektronik bir sistem olmadan depolayýp sonra kullanmanýz mümkün deðil gibi. Çok þart da deðil bence.

Tr-Merces Letifer-Tr

• Üye
  • **
  • leti: 62
  • -TÜRK-
  • Ad Soyad: Burak Özbay
Ynt: bitki akvaryum konusunda yardým
« Yantla #2 : Aralk 02, 2011, 22:48:39 s »
Sumpýn bence dezavantajý yok.Çünkü akvaryum ekipmanlarýný sump ýn içine koyabiliyorsun, su ekleme vb. þeyler yapabiliyorsun sen bence sumpý  bir düþün.