Arkadaþlar hi-tech bitkili kurmak için aylardýr maddi durumumda el verdikçe malzemeleri tamamlamaya çalýþtým.. Yaklaþýk 6 ay önce ufak ufak baþladýðým malzeme temini bitti diyebiliriz..Benim için zorlu bir süreç oldu...
Akvaryum 125*60*52(h) 390 lt...Elimdeki bazý malzemeleri sizlerle paylaþmak istiyorum..Kuruluma baþlamadan önce bu konuda tecrübeli dostlarýmdan genel malzeme konularýnda öneriler alabilirsem çok mutlu olurum..Kuruluma bu hafta baþlamayý düþünüyorum..
Armatür ile aydýnlatma..
4 adet 10000k sylvania aquastar t5 39w
3 adet sylvania grolüx t5 39w
1 adet 10000k lighting marka 39w t5 (sanýrým çin malý)
Toplam 312 watt..Armatürüm 85 cm. T5 armatürü olduðu için bu ölçülerde sanýrým bu flolar iyi diye düþünüyorum...
Co2 sistemi...Regülatör(yýldýz marka)-ince ayar vanasý-selenoid valf-damla sayacý-checkvalf-vortex reaktör montajlandý.-3 kg.lýk alimünyum co2 tüpü..Ph control üniteside yakýn zamanda eklemeye çalýþacaðým..
Elimdeki taban malzemeleri..
Hagen siyah kum, seachem flourite red, Caripsea eco ýslak canlý bitki kumu ve seachem tablet gübre...Bitkisiz yerlere dekor tamamlamak içinde dere kumu,silis kum ve çakýl..
Þimdi Caribsea eco bildiðim kadarýyla tek baþýnada kullanýlabilen bir substrad..Hatta caribsea kullanýldýðýnda misket gübreye bile gerek yok diyenleri duydum..
Benim normalde aklýmda alttan üste doðru flouride red, caribsea, siyah kum diye bir dizilim vardý..Sizce uygunmu olur yoksa sadece caripsea tek katman bir tabanmý yapayým? Bir de caribsea ile birlikte misket gübre kullanmama konusunda neler söylersiniz..Taban konusunda fikirleriniz çok önemli...Teþekkürler þimdiden herkese.. Saygýlar..Ýyi hobiler..