Konu: 78-50-42 bitkili akvaryum kurulumu yardým-(Akvaryumu Kurdum)  (Okunma says 7306 defa)

genc28

• Yeni üye
  • *
  • leti: 5
  • Ad Soyad: serdar genç
Merhaba arkadaþlar;

Ben bu hobiye yeni baþlayanlardaným, 78 uzunluðu 50 yüksekliði 42 eni olan bir akvaryuma sahibim. Bu akvaryumu canlý bitki yapmak istiyorum, yapmak istediðim bitkiler;

Hemianthus Callitrichoides Cuba yada Glossostigma elatinoides, zemin için
Myriophyllum matogrossense red Arkaya ( 2 tane  saðlý sollu )
eleocharis parvula bi kýsým yerlere :)

Zeminde kullanmak istediðim kummu diyeyim yoksa bitki topraðýmý diyeyim bilmiyorum ama yurt dýþýnda yapýlan akvaryumarda genelde tek tür bir ürün kullanýlmýþ
Oliver knott

http://www.pbase.com/plantella/image/112901121
ben yukarýdaki linkteki gibi bir þeyler yapmak istiyorum bun  için nekadar kum gider 10 20 kg gibi

1800 Lt devreden bir dýþ motorum var, birde dýþmotor gibi dýþarýda filitrasyon sistemi olan ama aslýnda iç motor olan bir motorum daha var.

ýþýklandýrma zaten þu an yetersiz.

akvaryumum ve bu akvaryumda sadece lepistes beslemek istiyorum, Dip canlýlarý olarak karides ve salyangoz.

Elimde olanlar bunlar yapmak istediklerimde bunlar þimdi bunlara göre;
   Nekadar W lýk bir ýþýk ihtiyacým olur, gübre ihtiyaçlarým nedir, nekadar zemin kumu gider, karidesin ve salyangozun cinsi ne omalý, bu isteklerim bu akvaryumda olurmu.

Cevaplar için þimdiden teþekkür eder, saðlýklý mutlu günler dilerim.

Serdar GENÇ
GÝERSUN
« Son Dzenleme: Mays 30, 2011, 13:05:57 s Gnderen: genc28 »

genc28

• Yeni üye
  • *
Ynt: 78-50-42 bitkili akvaryum kurulumu yardým
« Yantla #1 : Mays 25, 2011, 15:11:12 s »
Yeniden Merhabalar;

En azýndan ýþýklandýrma için bir önerisi olan varmý ? Teþekkürler.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #2 : Mays 29, 2011, 22:17:15 s »
Bu tip bitkiler için 100küsür wattlarda bir aydýnlatmaya ihtiyacýnýz olacak. Akvaryumunuza uygun floresanlarýn 60 cm olduðunu varsayarsak 6-8 floresana denk geliyor bu. Kum ihtiyacýnýz da þu an tam kestirememekle birlikte 20 kg civarý olacaktýr diye düþünüyorum. Salyangoz olarak applesnail besleyebilirsiniz örneðin ama bitkileri kýrabiliyorlar. Karides olarak da bir çok tür mevcut, sizin tercihinize kalmýþ birþey, kiraz karidesler olabilir örneðin. Bu tip bir akvaryum kurulacaksa Taban malzemenizin zenginliði ve düzenli sývý gübre kullanýmý da büyük önem arz ediyor. Bitkili akvaryuma yeni baþladýðýnýz için baþlarda problemsiz bir þekilde örnektekine benzer kalitede bir peyzaja ulaþamamanýz normaldir. Taban malzemesi seçimiyle ilgili sitedeki baþlýk deryasýna dalabilirsiniz :)

genc28

• Yeni üye
  • *
« Yantla #3 : Mays 29, 2011, 23:01:03 s »
Cvb Ýçin teþekkürler. Akvaryumu sonunda yaptým resimleri ekleyeceðim.

genc28

• Yeni üye
  • *
« Yantla #4 : Mays 29, 2011, 23:06:23 s »
Merhaba arkadaþlar;

Akvaryumun son durumu bu þekilde. sizlere bir kaç sorum var;

Seachem Marka sývý gübre aldým, demir, potasyum, nitrat. Hagen siyah kumun altýnada sera 2,5 Kg dip gübresi kullandým. Bunlara göre bu sývý gübreleri ne sýklýkla kullanmalýyým ve nekadar arayla su deðiþimi yapmalýyým. Saygýlarýmla.

« Son Dzenleme: Mays 29, 2011, 23:25:57 s Gnderen: genc28 »

genc28

• Yeni üye
  • *
Ynt: 78-50-42 bitkili akvaryum kurulumu yardým-(Akvaryumu Kurdum)
« Yantla #5 : Mays 30, 2011, 16:33:28 s »
Yeniden Merhaba arkadaþlar;

Co2 çýkýþý yeterlimi yoksa çokmu fazla bir kara veremedim. Birde mayalý sistemim sizce nasýl olmuþ? Saygýlarýmla.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: 78-50-42 bitkili akvaryum kurulumu yardým-(Akvaryumu Kurdum)
« Yantla #6 : Haziran 02, 2011, 04:02:55 »
Su deðiþimi balýk yoðunluðuna göre karar verilecek bir durum. Sývý gübreyi ürünün önerdiði dozlarda kullanýn ancak bitki yoðunluðunuz fazla deðilken sýk bir gübreleme gerekmeyecektir. Karbondioksit sisteminiz de gayet güzel duruyor.