Konu: Yeni Baþlamaya Çalýþýyorum ufak tefek tavsiyeler lazým.  (Okunma says 4808 defa)

Bukalemun

• Yeni üye
  • *
  • leti: 3
  • 200x50x60
  • Ad Soyad: Ramazan Yavaþ
*Akvaryum boyutlarý.
200x50x60(600lt) ebatlarýnda bir tankým var bitki akvaryumuna cevirmeye çalýþýyorum.
*Aydýnlatma kurulum.
Akvaryum kapagýný kendim dizayn edecegim için fazla sayýda florasan yerleþtirmek sorun oluþturacaðýný sanletmiyorum.
10 adet florasan yerleþtirecegim sanýýrm toplam 300 w ustu aydýnlatma olacak.
taban yuksekli ve tank içine girecek malzemelerin kapladýgý hacime göre kapasite 500 lt düþecegini hesaplarsak.
500lt/300w=0.6w (litre baþýna düþecek aydýnlatma)kulancam bitki turleri ortaseviye ve bakýmý zor seviye bitkiler olacak. yosun turleri, orta ve ön pilan bitkileri.
kulanacam florosanlar hakýnda özelikleri ve  renkleri hakýnda siden destek bekliyorum.
*Taban kurulumusize]
1cm kalýnlýgýnda hindistan cevizi torfu
torf ustune sineklik yerine elyaf
orta zemin malzemesinin ne olacagýna karar vermedim (tavsiyeleriniz bekliyorum)
ust zemin hegen siyah kumu tercih etim yetiþtirecegem bitkilere en uygun kum oldugu için.
*Taban gübreleri.
açýkcasý ne tur gübe kulanacagýmý hiç düþünmedim (tavsiyelerinize acýk)
sývý gupre  (tavsiyelerinize acýk)
*Dekor.
Dekorda kaya kulanmayý dusunuyorum.Kademeli olarak tankýn sag ve sol tarafýna  30cm uzunluktan baþlayarak  35cm kadar yukselecek kademeli kaya dekoru ayný þekilde tankýn uzunlamasýna  olarak da ayný kademeleri arka plana uygulamak istiyorum .malum bakacaðým turler boylarý  20 cm civarýna uzayabilecek turler olacagýndan böye bir tercihte bylundum.
*Filitre.
Akvaryum sump sistem .
Bu konuda kafam bir hayli karýþýk.
fikrim su akýþýný sumpun ustunden vermek .dipden su çekimi olmayacak.
Filitre malzemeleri
Ustden alta  sýralamayla
1 -biyolojik sunger
2 - elyaf
3 - seramik
suap 2 göz
1 -carbon (2 3 hafta su oturuncaya kadar kulanýlacak)
2- Reçina  (suyu yumuþatmak ve kalsuyumun  ve magnazyumun bir an önce istenile duzeye cekilip alg ve yosun oluþumunu kontrol altýna almak için.
*Su deðiþimi.
otomatik su degiþimi günlük 50 lt
*Tüplu sistem Co2.
*Engin fikir ve görüþleriniz bekliyorum.
Saðlýklý bitkiler dilegiyle .
« Son Dzenleme: Aralk 01, 2011, 02:28:17 Gnderen: Bukalemun »

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Yeni Baþlamaya Çalýþýyorum ufak tefek tavsiyeler lazým.
« Yantla #1 : Kasm 30, 2011, 22:50:04 s »
Hayýrlý olsun. Bölmeyi yanlýþ yapmýþsýnýz. 300/500=0.6w/lt bir çok bitki için yetersiz gelebilir hele ki akvaryum yüksekliðinin fazla olduðunu göz önünde bulundurursak. Reçine iyon dengesi üzerindeki etkileri nedeniyle pek tavsiye edilmiyor diye biliyorum. Bir de günlük 50lt su deðiþimi fazla gibi geldi bana özellikle baþlangýçta biyolojik dengenin oturmasýný engelleyebilir. Elyaf ve sineklik ilerde bir bitkiyi kumdan sökmeye çalýþtýðýnýzda üste çýkarak akvaryumu savaþ alanýna çevirebiliyor gerçi elyafta bu sorun daha az olur muhtemelen yine de hiç kullanmasanýz daha iyi. Torfu abartmaz, kumu da biraz yüksekçe ideal oranda koyarsanýz sorun çýkacaðýný sanmýyorum. sývý gübre kullanýmý önemli, kendi kanýtlamýþ seachem gibi Sera gibi markalarýn ürünlerini kullanýn derim zira ucuz ürünler yosunlara davet çýkarabiliyor. Umarým iyi bir akvaryum olur.

Bukalemun

• Yeni üye
  • *
  • leti: 3
  • 200x50x60
  • Ad Soyad: Ramazan Yavaþ
« Yantla #2 : Aralk 01, 2011, 02:33:32 »
Teþekurler wat hesabýný duzeltim. 500 w çýkarsam yeterli olurmu. akvaryum yuksekli tam olarak suseviyesine bakacak olursak 55 cm  10cm kum koyarsak ýþýklarla olan mesafe 45 cm  45 cm denk gelecek.

Tr-Merces Letifer-Tr

• Üye
  • **
  • leti: 62
  • -TÜRK-
  • Ad Soyad: Burak Özbay
« Yantla #3 : Aralk 02, 2011, 21:40:36 s »
SERA NIN TABAN GÜBRE si güzel.þu adý aklýma gelmiyor.