Konu: Bitkili Akvaryum'da Kum Tavsiyesi,Deðiþimi Hk.Yardým  (Okunma says 12078 defa)

delioflu

• Yeni üye
  • *
  • leti: 1
  • Ad Soyad: Emirhan Ömeroðlu
Öncelikle herkese merhabalar. Tavsiyeleriniz, görüþleriniz ve yardýmlarýnýz lazým.  :)

Yaklaþýk 5-6 ay kadar Bitkili Canlý Doðuranlarla dolu bir akvaryum'um var ve gerçekten ilgilenmeyi seviyorum.

Balýk konusunda sýkýntým pek olmadý ama bitki konusunda istediðim verimi hiç bir zaman alamadým açýkçasý.

Ben komple set akvaryumu ikinci el olarak aldým. Aldýðým adamda Ciklet beslediði için gelen malzemeler tamamen Ciklet akvaryumuna uygundu.

Tek besleyip büyütebildiðim bitki Sazlar oldu. Þimdi de bir tane Rotala var uzun süre ölmeden yaþayan. Sývý gübre kullanýyordum bunu da belirteyim.

Kullandýðým kum tam bilmemek ile bu kum'un aynýsý;
http://www.canlipetshop.com/product_info.php?products_id=2575

Silis Kum. Kaç mm olduðunu da bilmiyorum. Araþtýrdým Silis kum bu iþ için pek uygun deðilmiþ. Kumu deðiþtirmek istiyorum.

Aquaclay Bitki Topraðý aklýma en çok yatan bu kum oldu. Bu konu da görüþlerinizi bekliyorum. Veya bu iþin daha uygun yolu nedir ne deðildir? Nasýl yapabilirim? Dere kumu vs?

Ýkinci sorum ise Aktif bir akvaryumdan kumu nasýl deðiþtirmeliyim? Balýklarý taþýmadan kumu boþaltmak doðru olur mu?

100*50*40 Akvaryum için kaç Kg Kum almalýyým?

Görüþ ve önerileriniz çok önemli benim için.

Teþekkürler.  ;)

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Bitkili Akvaryum'da Kum Tavsiyesi,Deðiþimi Hk.Yardým
« Yantla #1 : Eyll 11, 2013, 01:27:28 »
Merhaba,

Balýklarý almadan, suyu boþaltmadan, çok çok zor. Yoðurt kabý gibi birþeyle eski kumu taksit taksit boþaltýp yenisini de ayný þekilde kapla taksit taksit ekleyebilirsiniz ama, hemen yeni kumun hem de eski kumun içindeki pislikler veya ince taneler büyük problem yaratýr.

Aquaclay daha önce kullandým diyebilirim ancak rengi ve hafif oluþu hiç hoþuma gitmedi. Benim tercihim her zaman Hagen Siyah, tabii son karar size kalmýþ bir þey. Dere kumu da bir çok açýdan iyi bir seçim olabilir.

Çok ince bir kum almamaya özen gösterin. 2-3mm idealdir. Kesin bir þey belirtmem zor ama 20 kilo civarý kum gerekecektir diye düþünüyorum, tabii kumun cinsi yani özkütlesi bunu ciddi oranda deðiþtirir.

Minimum 4-5cm yükseklite bir taban oluþturmaya dikkat etmenizi öneririm. Kumun altýna da ince bir tabaka torf veya özel bitki zemin kumlarý vb. yerleþtirmeniz verimi artýracaktýr.

Ýyi akvaryumlar...