Konu: Yeni baþladým  (Okunma says 4083 defa)

hayvan dostu

• Yeni üye
  • *
  • leti: 7
  • Ad Soyad: Nezih TEKÝN
Yeni baþladým
« : Kasm 06, 2011, 22:16:35 s »
Merhaba, ben Nezih. 14 yaþýndayým. Bitkili akvaryuma baþladým. Siteye yeni üye oldum. Ön plan bitkileri ve Rotala rotundifolia sevdiðim bitkiler. Ayrýca çiçek açanlarýn çoðunu seviyorum. Þu anda elodealarým var. Elodealarýmýn üzerinde kahverengi algler oluþtu. Bununla nasýl baþ edebilirim? Ayrýca mayalý CO2 sistemi kullanmayý düþünüyorum. Bunun akvaryumumdaki lepisteslere zararý olur mu? Ayrýca bitkili akvaryumda yavru discus olur mu? Baþka bitkiler olarak ne önerirsiniz? Biraz fazla soru sordum ama kusura bakmayýn. :)

hayvan dostu

• Yeni üye
  • *
  • leti: 7
  • Ad Soyad: Nezih TEKÝN
Ynt: Yeni baþladým
« Yantla #1 : Kasm 11, 2011, 20:11:47 s »
 Cevap verebilecek yok mu?

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Yeni baþladým
« Yantla #2 : Kasm 13, 2011, 20:28:55 s »
Algler su deðerleriyle ya da aydýnlatmayla ilgili bir sorun sebebiyle ortaya çýkarlar genellikle. Çeþme suyu bunlara sebep olabilir örneðin. Karbondioksit sistemleri doðu kurulup kullanýldýðýnda bir soruna yol açmazlar. Diskuslar 27 derece ve üstü sýcaklýklarda saðlýklý yaþarlar ve bu seviye bir çok bitki için kritiktir. Özellikle elodea gibi serin su sevenler için. Yavru diskuslar yetiþkinlerine göre daha da hassastýrlar. 200 litreden daha küçük bir akvaryumda diskus beslemeye kalkýþmanýn hiç gereði yok bir de. Bitki seçimi sana kalmýþ, bitki türlerini incele beðendiðin ve uygun þartlarý saðlayabileceðin bitkileri peyzajýnda kullan.