Konu: co2 sistem kurdum!  (Okunma says 15660 defa)

Saer

• Yeni üye
  • *
  • leti: 18
  • Ad Soyad: Alper Tarkýn
co2 sistem kurdum!
« : Aralk 20, 2009, 02:08:03 »
Arkadaþlar en sonunda bi sistem kurdum 2lt lik bir tüp valf birde difüzör aldým ve sistemi kurucam ama aklýmda tek bi soru var sizce tüpün patlama riski çok fazlamýdýr çok takýldý kafama patlarmý patlamazmý diye teþekkürler.

volkantr34

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 102
  • Ad Soyad: Volkan GÜRSOYLAR
Ynt: co2 sistem kurdum!
« Yantla #1 : Aralk 20, 2009, 04:12:04 »
Alper bey ben bu zamana kadar hiç bir tüpün patladýðýný duymadým.. Ýçiniz rahat olsun.. Ateþe atmayacaksanýz yada yüksek ýsýda býrakmayacaksanýz patlamasý mümkün deðil.. Felaket haberciliðini millet olarak çok severiz ama felaketin neden kaynaklanabileceðini hiç merak etmeyiz , merak etmediðimiz gibi araþtýrmayýz bununda cevabýný bulmaya uðraþmayýz. Sadece aman dikkat tüp patlar diyerek sizin þu heyecanýnýzýn bile içine bu düþünceyi sokmuþlar.. Tüpün patlamasýndan ziyade co2'ye baþladýktan sonra canlýlarýnýzý kontrol edin ki üzücü þeyler yaþamayýn..

Direk konuya girmiþim hayýrlý olsun güle güle kullanýn demeyi unutmuþum :)
« Son Dzenleme: Aralk 20, 2009, 04:12:42 Gnderen: volkantr34 »

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yantla #2 : Aralk 20, 2009, 16:59:46 s »
 Alper bey hayýrlý olsun co2 sisteminiz. Bende Volkan beye katýlýyorum bu konuda. Tüpler teorik olarak 45 derece sýcaklýða kadar dayanýyorlar. Evde bu sýcaklýða ulaþmak da oldukça zor. Ben de 5 kilo'luk tüp kullanýyorum. Dikkat etmeniz gerekenler ýsý ve pas. Ben tüpü yerden kesmek için altýna tuðla koydum. Yaklaþýk 1 senedir sýkýntý olmadan kullanýyorum. Birde gaz doldurturken dikkat edin. Kilo ve litre hesabý deðiþecektir. Sanýrým 1 litre co2 1,34 kg gibi birþey geliyordu. Eðer kilo hesabý doldurursanýz bir problem yok ama yine de 1,5 kilo doldurmanýz çok daha emniyetli olacaktýr. Çünkü gaz tüpe doldurulurken oldukça soðutulmuþ þekilde basýlýyor ve zamanla ýsýnýp genleþiyor. Bu genleþme tüpü patlatmayabilir ama regülatör bu basýnca dayanamayýp emniyet valf'inden gazý boþaltabilir. Bir tanýdýðýmýn baþýna gelmiþti böyle birþey.

volkantr34

• Üye
  • Özel Üye
« Yantla #3 : Aralk 20, 2009, 18:03:14 s »
Barýþ bey bu c02 konusunda gayet bilgilisiniz ve yanlýþ hatýrlamýyorsam benim arayýpta bulamadýðým co2 tüp konusu size aitti.. Bu tip ince detaylarla ilgili olarak bir makale yazsanýz inanýn öyle bir sevap iþlersiniz ki anlatamam. :) Yani nedir bu detaylar , baðlantýda dikkat edilecek hususlar , neleri biz yapabiliriz neler için profesyonel yardým alabiliriz , tüp dolumu nerelerden kaça yapýlabilir , tüpün hepsi doldurulmasada olur mu , saçma bir soru mu bilmiyorum ama tüp yan yatýrýlsa bir sakýncasý olur mu ? Bakýmý nasýl yapýlýr , kontrolü nasýldýr , tüp kullanýmýnda ki 9 kusurlu hareket vb :) Benim aklýma bunlar geldi.. Sizede zahmet olmassa böyle bir makale yazmanýz herkesin arayýpta bulamadýðý bir kaynak olur kesinlikle..

Saygýlar

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #4 : Aralk 20, 2009, 23:17:57 s »
 Arayýpta bulamadýðýnýz konuyu hatýrlayamadým sanýrým benim deðil di :D Daha doðrusu Co2 tüpleri ile ilgili bir konu açtýðýmý da hatýrlamýyorum :) Ama dediðiniz gibi bu bizim sitemiz için bir eksik. Aslýnda co2 tüp konusunda çok çok fazla tecrübeli deðilim ama bir miktar var tabi. Bu tip bir konuyu sanýrým Yýldýrým abi'nin hazýrlamasý çok daha isabetli olacaktýr. Ben bir ara kendisiyle görüþeyim eðer vakit bulabilirde bir yazý hazýrlarsa forumda sabitleyelim. Olmadý iþ baþa düþer hem kendi tecrübelerim hemde tecrübeli insanlarla görüþerek ortaya birþeyler çýkartýrýz.

Saer

• Yeni üye
  • *
« Yantla #5 : Aralk 21, 2009, 00:40:09 »
Barýþ Bey,teþekkür ediyorum bilgilendirdiðiniz için ben bu konuyu çok araþtýrdým araþtýrmadým deðil bunu belirtmek isterim ama güvenilir adreslere sormak içimi rahatlattý sistemi kurdum 70 lt akvaryumum saniyede 1 kabarcýk dediler sizce yeterlimi teþekkürler.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #6 : Aralk 21, 2009, 08:46:05 »
Saniyede bir kabarcýk yeterli gelecektir. Ben de çoðu zaman 190 litrelik akvaryumumda saniyede bir kabarcýk kullanýyorum.

Saer

• Yeni üye
  • *
« Yantla #7 : Aralk 21, 2009, 10:46:57 »
Barýþ Bey,Çok teþekkür ediyorum ama ayarlamak çok zor kabarcýðý uðraþýyorum :)

volkantr34

• Üye
  • Özel Üye
« Yantla #8 : Aralk 21, 2009, 13:39:46 s »
Barýþ bey hatlarda bir karýþýklýk olmuþ bahsettiðim kiþi Harun beymiþ ama sizinde yardýmlarýnýzý gördüm yani.. Þimdi tüp konusunu siz açmadýnýz diye sizi satamam :))) Baþka konulardada denk geldim yazdýklarýnýza..

Valla bahsettiðim gibi bir kaynak oluþturulabilirse çok güzel olur...

radenko

• Yeni üye
  • *
  • leti: 13
« Yantla #9 : Aralk 26, 2009, 10:47:44 »
CO2 konsunda dikkat edilecek bazý hususlar linde gas üreticisinden almýþtýr.  Buradaki en tehlikeli olay gaz kaçaðýdýr bu nedenle tüpler mutlaka oda içinde deðilde balkon gibi açýk bölümlerde bulundurulmalýdýr. Bunun dýþýnda zaten çok büyük tehlike sözkonusu deðildir birde tabi sýcaklýk çok yüksek olmamalýdýr.
Diðer öenmli ve hayati nokta kullanmýþ olduðunuz regülatörlerin kalitesi unutmayalým arkadaþlar regülatörde çýkacak bir arýzada veya kaçta sizi tüpü dýþarý çýkarmanýz bile kurtaramaz bu nedenle kaliteli regülatör kullanýmýnda hayati öenm verdýr.
« Son Dzenleme: Aralk 27, 2009, 12:37:43 s Gnderen: radenko »

irfun

• Yeni üye
  • *
  • leti: 1
  • Ad Soyad: irfan baðcý
« Yantla #10 : Kasm 17, 2011, 03:30:49 »
benim evde yangýn söndürücü tüp var acaba buna co2 dolumu yapýlabilir mi ?
kapasitesi 5kg sanýrým.

ZMURATA

• Yeni üye
  • *
  • leti: 3
  • Ad Soyad: Murat Arabacý
« Yantla #11 : Aralk 20, 2011, 23:56:30 s »
Hayýr, kesinlikle yapýlmaz, yapýlmamalýdýr...