Konu: Midye Kýrýgý?  (Okunma says 13088 defa)

mc_lazz

• Yeni üye
  • *
  • leti: 1
Midye Kýrýgý?
« : Mays 09, 2009, 22:51:52 s »
Merhaba arkadaþlar. Canlý bitki kullanmayý düþünüyorum daha önceden hiç bir tecrübem yok. Gül, eledoa ve sabulata sipariþ verdim.Akvaryumumda midye kýrýgý var. BU kumda yetiþirmi bu bitkiler. Birde seranýn tablet gübrelerinden almýþtým.Cevaplarýnýzý bekliyorum.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
Ynt: Midye Kýrýgý?
« Yantla #1 : Mays 09, 2009, 23:23:43 s »
Konunuzu buraya taþýdým. Bu bölümdeki alt baþlýklarý incelerseniz bitkili akvaryumlari için uygun taban malzemelerini öðrenebilirsiniz.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #2 : Mays 10, 2009, 00:03:19 »
Taban malzemesi konularýnýn belki de 4te 1i midye kýrýðý hakkýnda. Zaten 100lerce konu içerisinde kaybolup gitme imkanýnýz da yok sitede. Ýki týkla ulaþabilirsiniz.

kijthae

• Yeni üye
  • *
  • leti: 8
  • Ad Soyad: Emre Gözalan
« Yantla #3 : Aralk 04, 2010, 16:59:37 s »
 Midye kýrýðý salýným yaptýðýndan dolayý suyu sertleþtirip yumuþak su bitkileriin çürümesine neden olur. Bitkili akvaryumlar için hiç uygun bir malzeme deðildir. Kuvars kumlarý , dere kumunu , inþaat kumunu öneririm. Salýným yapýp yapmadýklarýndan tuz ruhu dökerek test edip emin olabilirsiniz. Tuz ruhu dökünce köpürüyorsa salýným yapýyor demektir.

germiyan

• Yeni üye
  • *
  • leti: 3
  • Ad Soyad: ismail sarý
« Yantla #4 : Aralk 05, 2010, 10:29:00 »
merhaba. arkadaþlarýndan söylediði gibi midye kýrýðý suya salýným yaparak suyun sertleþmesine neden olur. bu yüzden bitkiler için uygun deðildir. ben kendi bitkili akvaryumum için tabanýn en altýna yaklaþýk 1 cm kalýnlýðýnda hindistan cevizi torfu kullandým.üzerini sineklik teli ile kapatýp 2 cm kalýnlýðýnda lav kýrýðý serdim ve yine sineklik ile kapattým. bunu yapmazsanýz ilerleyen zamanda bitki eklemek ve bitki sökmek gerektiðinde lav kýrýklarý yüzeye çýkýyor. sineklik bunu önlüyor. kum olarakta dere kumunu tercih ettim çünkü görüntüsü hoþuma gidiyor. ayný zamanda bu malzemeler fiyat olarakta uygun. azýcýkta misket ve sývý gübre takviyesi yaptýnýzmý yeterli

mst123

• Yeni üye
  • *
  • leti: 5
  • Ad Soyad: mesut yeþil
« Yantla #5 : Ocak 16, 2012, 21:18:39 s »
        dere kumu bulamýyorummmm