Bitkimin neye ihtiyacý var?
« : Mart 08, 2012, 19:50:00 ös »
Merhaba,

Bitkili tankýmda bulunan rotala red bitkisinde alt yapraklarda hafif çürümeler oluþuyor, üstten çýkan ilk dallar saðlýklý olsada alttaki dallar yeterli ýþýk almasýna raðmen parça parça kararýyor. Bitkiler için microbelift bloom & grow sývý gübre ve haftalýk bir þiþe maden suyu kullanýyorum, haftalýk %20 su deðiþtiriyorum. Tank ortalama 70*40*40 ölçülerinde 2x grolux, 1x aquastar, 1x daylight floresan mevcut. Diðer bitkilerin geliþmesinde bir sorun yok özellikle çýnarlar çok hýzlý büyüyor ama rotalada ki bu sorunu çözemedim.

N,P,K kullanýmý öneriliyor ama ben tankýmda doðal yoldan yeteri kadar nitrat oluþtuðunu düþünüyorum. Potasyum þart deniliyor ama bunun yanýna demir mi kullanayým yoksa fosfat mý emin deðilim. Konu için yardýmlarýnýzý bekliyorum.

Not: Ayrýca bugün tankta ilk kez fotosentez gerçekleþtiðini gördüm ama bu bir tek riccalarýn arasýnda halý gibi bir oluþum var alge benziyor onun üstünde oluþmuþ. Aynýsýný daha önce ilk kez aldýðým java mosslarýn arasýnda görmüþtüm bunun ne olduðuna da dair bilgi verirseniz sevinirim.