Konu: bahçeme yaptýðým havuz  (Okunma says 6578 defa)

mehmet egemen gülcüoðlu

• Yeni üye
  • *
  • leti: 3
  • Ad Soyad: mehmet egemen
bahçeme yaptýðým havuz
« : Austos 01, 2013, 04:47:40 »
Ýyi geceler arkadaþlar

yaþým 51 emekli bankacýyým 30-35 senedir lepistes ile baþlayan ve hala canlý doðuranlarla sonuçta bitki akvaryumlarýna dönüþen akvaryum serüvenini bahç katý bir eve taþýnarak havuz aþamasýna getirdim :)

havuzumun boyu 3. 5 m eni 1,5 metre armut þeklinde derinlik kademeli olarak (havuzun ortasýnda bir boy küçüðünü düþünün) 1 metre
kabaca hesaplarsak yaklaþýk 3-4 ton su alýyor

havuzun etrafýnda bir kayýsý aðacý ve iki adet leylak aðacý mevcut

kayýsý tam ortada leylaklarda 2 baþta

havuzu bir arkadaþýmla kazdýk küçük bir çapa kullandýk etraftaki aðaçlar güller ve havuz derinleþtikçe kazma kullanýlamaz hale geldiðinde çapa daha kolay ve iþlevi bol oldu

havuzun yalýtýmý tamamý ile naylon, beton ve diðer yalýtým malzemeleri kullanýlmadý

topraðý traþladýk irili ufaklý bütün taþlarý temizledik etraftaki aðaçlarýn köklerini de traþladýk, tabana kabarcýklý naylonlardan 2 kat, onun üzerine eski evlerde ahþap zemine döþenen naylon yer döþemelerinden 1 kat onun üzerine havuzun kademeli olmasý sereceðimiz naylonun kývrýlmasýndan dolayý boyunun kýsalacaðýný hesaba katmamamýzdan  çift kat sera naylonu onun üzerine banyolarda tabana serilen koyu mavi üstünde yunus motifleri olan bir döþeme ve en üste gene çift kat sera naylonu bu sefer boyu tutturduk :)

ilk günler gayet güzeldi birde plastik bir bidonun altýný deldik içinede bildiðimiz süngeri doldurduk saatte 4 ton su çevirme kapasiteli bir motordan suyu hortum vasýtasý ile bidonun tepesinden aþþaðý verdik su güzel pýrýl pýrýl ama tepedeki kayýsý aðacýnýn bize garezi varmýþ kayýsýlar oldu þapýr þapýr suya düþüyor bir de güzeldiki kayýsýlar yapraklarýndan þerbetide þýp þýp damlýyor üstündeki tozla beraber bizim havuz oldu kayýsý marmelatý :) kavonozlara doldur doldur sat :)
ee ne yapalým dedik havuzu tekrar kapatmak olmaz bu kadar sene akvaryumculuk yapmýþýz her zorluðu göðüslemiþiz buluruz bir çare 2 akþamda bir bahçedeki çicekleri aðaçlarý sulayarak havuzun su seviyesini 2.basamak seviyesine kadar indirdik filtre olarak kullandýðýmýz plastik kavanozo 2 katý büyüklüðünde bir bidonla deðiþtirdik içerideki filtre elemanlarýnýda en altta elyaf bir üstte sünger en üsttede keçemsi bir plastik malzeme ile deðiþtirdik, suyu 24 saatte cam gibi yaptýk ve tekrar havuza su bastýk mutlu mesut seyrediyordukki

dün gece ankaraya yaðan yaðmur hevesimizi kursaðýmýzda býraktý sabah eþimin beni uyandýrýrken kullandýðý cümle " sabah kahvaltýda limonata istermisin" bir baktýmki havuz bu sefer sapsarý yaðmur ile aðaçlarýn ve yapraklarýnýn üzerindeki toz bizim havuzda
gene pes etmedim

motoru fiþe taktým çalýþmadý bunlarýn üstüne tuz biber

aç temizle tak fiþe çalýþtý küçük bir adým gülümsedik :)

saat 2 den akþam 6 ya kadar çalýþtý baktým bidondaki su seviyesi yükseliyor hýmmmm sünger ve elyaf týkanmaya baþladý

yedek sünger ve elfay var yedekli çalýþmayý severim deðiþtirdim

sonuçta su cam gibi oldu

mutlu son ise iki gün önce 3 adet KOÝ atmamýz :)

mehmet egemen gülcüoðlu

• Yeni üye
  • *
  • leti: 3
  • Ad Soyad: mehmet egemen
Ynt: bahçeme yaptýðým havuz
« Yantla #1 : Austos 01, 2013, 04:58:10 »
fotoðraflarý yükleyemiyorum yardýmcý olrsanýz memnun olurum mail atabilirim teþekkürler

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: bahçeme yaptýðým havuz
« Yantla #2 : Austos 02, 2013, 02:08:04 »
Merhaba,
Site altyapýmýzý zorladýðý icin belli bir boyutun üstündeki fotolarý ekleyemiyorsunuz ne yazik ki. Ancak imageshack.us gibi bir site aracýlýðýyla fotolarý yüklemeniz mümkün.