Merhaba arkadaþlar. Öncelikle böyle bir forum olmasý gerçekten çok güzel. Emeði geçen herkese teþekkür etmek istiyorum. Benim sorunlarýma gelecek olursak. Aslýnda sorun deðil, araþtýrma aþamasýnda olduðum için sadece tecrübelerinizden faydalanarak yanlýþ birþey yapmak istemiyorum. O yüzden izlediðim yolu, kullanacak olduðum ekipmanlarý ve yetiþtirmek istediðim bitkileri sizlerle paylaþýp doðru veya yanlýþ yaptýðým kýsýmlarý anlamak istiyorum.
Öncelikle akvaryum ve besleyecek olduðum balýk türü:
Akvaryum: 60x24x32 (46 LT) boyutlarýna sahip bir akvaryum.
Balýk Türü: Cüce vatoz (3 adet) ve Lepistes (3 d/ 1 e).
Ekipman:
Filtre: Atman HF-400 Þelale Filtre
Isýtýcý: Atman At-100 Termostatlý Cam Isýtýcý
Iþýklandýrma: Sylvania T5 Floresan Grolüx 55 cm 24 W.
Taban:
25 kg'lýk hagen siyah kum alacaðým. Tabaný 7-8 cm yapmayý düþünüuorum. Belki kum fazla gelecektir onuda güzelce ambajlayýp saklamayý düþünüyorum. Ýleride belki sadece bitki yetiþtirmek için bir tank kurarsam onun için kullanabilirim.
Bitki:
Trabzon'da petshoplarda pek fazla bitki çeþidi olmadýðý için internetten almayý düþünüyorum ve seçmiþ olduðum 3 tür bitki var. Fazla ýþýk istemeyen bakýmý kolay bitki olduklarýný düþünüyorum.
1) Ceratophyllum demersum (ÇAM)
2) Bacopa Monnieri
3) Parvula
Arkadaþlar þimdi bu bitkileri internetten alacaðým için internette ki maðazaya sayý belirtemiyorum ve standart olarak gönderiyorlar.
Mesela; Parvuladan 1 buket, Bacopa Monnieriden 10 adet ve Ceratophyllum demersumdan ise 2 pet kadar.
Bunlarýn hepsi sizce fazlamý gelir?
3 tür bitki akvaryumum için ideal mi?
Besleyecek olduðum tür balýklarla uyum içinde yetiþirler mi?
Iþýklandýrmam sizce yeterli mi?
Yararlý bakterileri oluþturmak için sizce öncelikle cüce vatozlarýmý beslemeliyim? Yoksa yararlý bakteriler kendiliðinden oluþur mu?
Lepisteslerimi akvaryuma hemen atmayacaðým. 1-2 hafta kadar suyun tamamen oturmasýný beklemeyi düþünüyorum.
Eðer Bu bitkiler akvaryumum için uygunsa hangilerini öne veya arkaya dikmem gerekiyor?
Birde güzel bir görüntü için akvaryumun ortasýna bir taþ ekleyip parvulamý çevresine ekmem güzel bir görüntü saðlar mý?
Çok soru sordum sanýrým. Ýlgilenirseniz sevinirim.