Arkadaþlar öncelikle selamlar...
Co2 yi dýþ filtre emiþ borusuna vermek bence çok yanlýþ ve çözüm getirmeyecek bir hareket... (ben denedim bir sonuç alamadým)
Vortex ilk baþlarda insanýn aklýna yatýyor ilk olarak bakýyorsunuz ve forumlarda çok reklamýnýn yapýldýðýný görüyorsunuz ve bu reklamý yapanlarda kendilerinin bulduðunu idda ettiler ve yabancý amerikan forumlarýndada bu iddayý savununca amerikalýlar çinde bunun daha önceleri bulunduðunu resimli bir þekilde ben buldum diyen þahsiyetin konusuna çat diye koyunca arkadaþýmýz taaa amerikan forumlarýnda rezil oldu zaar
Vortexi de defalarca denedim ama ne yazýkki sonuç hep hüsran... evet 100 % çözdüðü idda edilsede böyle bir verimi tutturmak için çok çaba sarfetmemiz gerekiyor ve bu tam çözdüm dediðiniz an sadece o resmi çekebileceiniz 1 yada 2 saat
.... sonuç görüntü kirliliði ve sonunda yine hüsran...
Ben en son çözüm olarak tekrardan red sea 500 co2 vortex reaktörünü aldým 119 lira vererek ama vortex deðilmi arkadaþ bir kere reklamý tam gaz yapýlmýþ bizde insanýz ve Türk'üz güveniyoruz vatandaþýmýzýn reklamlarýna
....ama onunda sonunda hüsrana uðradým...
forumlarda bazý arkadaþlarýmýz güzel buluþlarda bulunmuþlar bazý yerlerde gözüme çarpýyor evet vortex ten daha güzel sistemler icat edenler var ve yaklaþýk 3 senedir bende kusursuz co2 rectörü üzerinde çalýþmaktayým ama sýfýr hataya ulaþmak istediðimden çalýþmalarýmý hiç bir yerde paylaþmadým ve bir çok forumda (isimleri lazým deðil) bana yönetim ve forum üyeleri tarafýndan kýrýcý bir karalama kampanyasý uygulandýðýndan ne yazýkki mütavaziliðimden dolayý ülkemizde olduðu gibi ülkemizin forumlarýndada bana ezici kurallar uyguladýlar... þimdi bitkili akvaryum. com a üye oldum ve bu siteye ýsýndým bakalým hayýrlýsýyla bu forumlarda siz sevgili akvaryum hobi severleriyle bu çalýþmalarýmý adým adým paylaþacaðýmý umud ediyorum...
Reaktör Çalýþmalarýmda baz aldýðým bazý olumsuz etkenler var belkide bunlarý þimdi sizinle paylaþmam sizinde bazý fikirler edinmenize sebebiyet vererek çalýþmalarýnýzda olumlu sonuçlar elde etmenize yarayabilir...
Olumsuz etkenler
1. Yosun sorunu reactörlerde týkanma, akýntýyý yavaþlatma veya kesme gibi olumsuz neticelere sonuç verebiliyor
2.co2 birikimi veya hýzlý çýkýþý reactörlerin tam çözüm yapamamasýný saðlayabiliyor.
3. Su akýþ hýzý ilk maddede yosunun kesebileceði gibi debisi düþen dýþ filtreler veya iç filtreler
4.co2 basýncý reactörlerde patlamalara çatlamalara sebebiyet verebiliyor
5.co2 yi parçalayacak veya çözecek veya vakumlayarak çözecek etkenlerin yeterliliði veyahutta güçlerinin kontrol edilebilmesi ve kontrolden emin olmak
6.ve co2 rectörümüz çok iyi olabilir ama bitkilerin co2 yi çekmeleri için tam bir fotosentez durumuna geçmeleri için yeterli ýþýk olmamasý durumu..
7. bu etkenlerin her biri için önlemler alýp güzel bir reaktörden emin olduktan sonra akvaryum suyundaki besin eksiklikleri..
8.ve en önemlisi bir reaktör yapmadan önce olumlu etkenlere bakýp aldanmadan olumsuz etkenleri deðerlendirmeye alarak hareket etmek.
þimdilik bukadar saygýlarýmý sunuyorum
Saðlýklý günlerde esenkalýn
Osman Uður KORKMAZ