Konu: Akvaryumunu kendin yap!  (Okunma says 15458 defa)

muratulper

• Üye
  • **
  • leti: 23
Akvaryumunu kendin yap!
« : ubat 12, 2008, 13:38:31 s »
  Arkadaþlar, herkese merhaba. Umarým keyifler yerindedir. Böyle bir baþlýk açmamýn sebebi, herkesin maliyeti daha uyguna gelecek þekilde en güzel akvaryumu kendisinin yapmasýný öðrenebilmesidir. Ben de öðrenmesi gereken biriyim.
  2.5-3.0 metre arasý bir akvaryum yapmayý planlýyorum. Sakýn kimse bana imkansýz demesin. 1 sene sonra kadar yapýmýna baþlamayý planlýyorum. Fakat bilmediðim ve öðrenmem gereken bir takým temel þeyler var. Ýlk öncelikle bunun boyu ve geniþliði ne kadar olursa daha güzel olur sizce?
  Cam kalýnlýðý en az kaç olmalýdýr, en uygun mm ölçüsü ne olmalý? ( tahmini fiyat da yazabilirsiniz ).
  Cam silikonu için akvaryuma uygun olanlarýn kullanýlmasý gerektiðini biliyoruz.
  Akvaryum yapýmý ile ilgili akvaryumun nasýl yapýlmasý gerektiðini anlatan resimler http://www.akvaryum.com/forum/forum_posts.asp?TID=135454  bu linkle mevcut. Eðer daha pratik bilgilere ulaþýrsanýz, burada paylaþalým lütfen.
  Akvaryum ile ilgili hiç bilmediðim ve anlamadýðým konulardan birisi, akvaryumun tabanýnýn sol köþesine 2-3 tane delik açýyorlar, o deliklerden geçen ve akvaryumun altýna doðru uzanan bir tesisat yapýyorlar ve  sanýrým bu sistem suyu temizliyor devamlý. Nasýl yapýlýr, ne gerekir, hazýrý var mýdýr? Dün sorduðum akvaryumcu onun yerine dýþ filtre motoru kullanmamý tavsiye etti ve bu mekanizmanýn akvaryumun hacmine göre hesaplý kitaplý yapýlabilecek bir þey olduðunu söyledi. Bu akvaryumun altýna açýlan delikler ve kurulan tesisatý ayrý bir konu baþlýðýnda tartýþmaya açabilirsek sevinirim. Bu konuda bilgili arkadaþlar lütfen ilgilensin.
  iþte deliklerle ilgili resimler (ve akvaryum yapýmý) http://www.hs-aquaristikberatung.homepage.t-online.de/AQUARIENBAU_2.htm  kesinlikle bakýn!
  Þimdilik bunlarla baþlayalým. Þimdiden teþekkürler herkese.

yeknesak

• Yeni üye
  • *
  • leti: 2
Ynt: Akvaryumunu kendin yap!
« Yantla #1 : ubat 12, 2008, 14:50:33 s »
Merhaba boy 280cm en53 h 80 ölçülerinde  10mm lik camdan bir akvaryum yaptým  hala kullanýlýr durumda .üst ve alt köþelerinin korumalarýný saglam olduktan sonra korkmya gerek yok.3mm lik köþebentle etrafýný çercefele , silikonu düzgün kullan .Ýçten kuþaklarýný çek.En az 3 gün kurumasýný bekle. Camýn daha kalýlýný bulamadýgýmýzdan 10mm kullandýk oda iþe yaradý.Yanlýz bu akvaryum sabit ,taþýna bilir yapacaksan cam kalýn olsun.10mm camýn metre karesi 90 ytl civarýnda

muratulper

• Üye
  • **
  • leti: 23
« Yantla #2 : ubat 16, 2008, 02:27:47 »
iç kuþak tam olarak nedir? amacý ne? Fotograf koymanýz mümkün mü? kimse ilgi göstermedi bu konuya, üzüldüm açýkçasý..

yeknesak

• Yeni üye
  • *
  • leti: 2
« Yantla #3 : ubat 17, 2008, 02:48:12 »
Ýç kuþak akvaryumun dip bölgesinde iki camýn birleþtigi yere konulur(5-10cm) geniþliginde olmalý.Akvaryum tabanýna camlarýn daha saglam yapýþmasý ve açmamasý için kullanýlýr.Genelde 1 m ve üstü akvaryumlarda kullanýlýr.

haltbar

• Yeni üye
  • *
  • leti: 7
« Yantla #4 : Austos 15, 2009, 00:40:26 »
Arkadaþlar öncelikle selamlar...

Co2 yi dýþ filtre emiþ borusuna vermek bence çok yanlýþ ve çözüm getirmeyecek bir hareket... (ben denedim bir sonuç alamadým)

Vortex ilk baþlarda insanýn aklýna yatýyor ilk olarak bakýyorsunuz ve forumlarda çok reklamýnýn yapýldýðýný görüyorsunuz ve bu reklamý yapanlarda kendilerinin bulduðunu idda ettiler ve yabancý amerikan forumlarýndada bu iddayý savununca amerikalýlar çinde bunun daha önceleri bulunduðunu resimli bir þekilde ben buldum diyen þahsiyetin konusuna çat diye koyunca arkadaþýmýz taaa amerikan forumlarýnda rezil oldu zaar :)

Vortexi de defalarca denedim ama ne yazýkki sonuç hep hüsran... evet 100 % çözdüðü idda edilsede böyle bir verimi tutturmak için çok çaba sarfetmemiz gerekiyor ve bu tam çözdüm dediðiniz an sadece o resmi çekebileceiniz 1 yada 2 saat :) .... sonuç görüntü kirliliði ve sonunda yine hüsran...

Ben en son çözüm olarak tekrardan red sea 500 co2 vortex reaktörünü aldým 119 lira vererek ama vortex deðilmi arkadaþ bir kere reklamý tam gaz yapýlmýþ bizde insanýz ve Türk'üz güveniyoruz vatandaþýmýzýn reklamlarýna :) ....ama onunda sonunda hüsrana uðradým...

forumlarda bazý arkadaþlarýmýz güzel buluþlarda bulunmuþlar bazý yerlerde gözüme çarpýyor evet vortex ten daha güzel sistemler icat edenler var ve yaklaþýk 3 senedir bende kusursuz co2 rectörü üzerinde çalýþmaktayým ama sýfýr hataya ulaþmak istediðimden çalýþmalarýmý hiç bir yerde paylaþmadým ve bir çok forumda (isimleri lazým deðil) bana yönetim ve forum üyeleri tarafýndan kýrýcý bir karalama kampanyasý uygulandýðýndan ne yazýkki mütavaziliðimden dolayý ülkemizde olduðu gibi ülkemizin forumlarýndada bana ezici kurallar uyguladýlar... þimdi bitkili akvaryum. com a üye oldum ve bu siteye ýsýndým bakalým hayýrlýsýyla bu forumlarda siz sevgili akvaryum hobi severleriyle bu çalýþmalarýmý adým adým paylaþacaðýmý umud ediyorum...

Reaktör Çalýþmalarýmda baz aldýðým bazý olumsuz etkenler var belkide bunlarý þimdi sizinle paylaþmam sizinde bazý fikirler edinmenize sebebiyet vererek çalýþmalarýnýzda olumlu sonuçlar elde etmenize yarayabilir...

Olumsuz etkenler
1. Yosun sorunu reactörlerde týkanma, akýntýyý yavaþlatma veya kesme gibi olumsuz neticelere sonuç verebiliyor

2.co2 birikimi veya hýzlý çýkýþý reactörlerin tam çözüm yapamamasýný saðlayabiliyor.

3. Su akýþ hýzý ilk maddede yosunun kesebileceði gibi debisi düþen dýþ filtreler veya iç filtreler

4.co2 basýncý reactörlerde patlamalara çatlamalara sebebiyet verebiliyor

5.co2 yi parçalayacak veya çözecek veya vakumlayarak çözecek etkenlerin yeterliliði veyahutta güçlerinin kontrol edilebilmesi ve kontrolden emin olmak

6.ve co2 rectörümüz çok iyi olabilir ama bitkilerin co2 yi çekmeleri için tam bir fotosentez durumuna geçmeleri için yeterli ýþýk olmamasý durumu..

7. bu etkenlerin her biri için önlemler alýp güzel bir reaktörden emin olduktan sonra akvaryum suyundaki besin eksiklikleri..

8.ve en önemlisi bir reaktör yapmadan önce olumlu etkenlere bakýp aldanmadan olumsuz etkenleri deðerlendirmeye alarak hareket etmek.

þimdilik bukadar saygýlarýmý sunuyorum

Saðlýklý günlerde esenkalýn
Osman Uður KORKMAZ

Timur Eker

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 77
« Yantla #5 : Austos 15, 2009, 19:15:48 s »
Ben,el yapýmý silindir karýþtýrýcý kullanýyorum ve çok iyi sonuç alýyorum. Yasmut Tunç Sönmezoðlu ndan 20 TL ye aldým. Herkeze tavsiye ederim.

Timur Eker

• Üye
  • Özel Üye
« Yantla #6 : Austos 15, 2009, 19:30:48 s »
Murat bey,
O delikler sump filtre için açýlýr. CO2 kaybýna sebep olduðundan high tech düzenleme bitkili tanklar için tercih edilmez.

Timur Eker

• Üye
  • Özel Üye
« Yantla #7 : Austos 15, 2009, 20:03:01 s »
Mevzu eskiymiþ,þimdi fark ettim. iphone den takip zor oluyor. Osman bey, konuya bu baþlýktan girmeniz de çok uygun olmamýþ. Beni de þaþýrttýnýz :D

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #8 : Austos 19, 2009, 00:14:25 »
Abi ben de tam cevaba hazýrlanýyorudum mesajýný gördüm tarihe baktým yýkýldým. Ben Iphone deðil 20" Casper monitörde göremedim. Casper'ýn dandikliði mi benim dandiklðim mi artýk ;D Cepte daha kolay göze çarpýyor tarihler bende :)

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #9 : Austos 19, 2009, 00:17:39 »
Bu arada yukarýda geçen reaktör mevzusuna akýl sýr erdiremedim. Ben kuþ suluðundan bi milyona mal ettiðim reaktörle 120lt'de mayalý sistem kullanarak Sera CO2 testinden Aþýrý Co2 sonucunu alýyorum. Acaba Osman Bey ölçümler yaparak mý CO2 yetersiz dedi yoksa bitkilerin durumundan mý çýkarýmda bulundu? Bitkielrin durumunu bir etkene baðlamak yanlýþ olur zira bunun gübresi var ýþýðý var var oðlu var ;D

rockstein

• Yeni üye
  • *
  • leti: 1
  • Ad Soyad: ferdi yanýk
« Yantla #10 : Eyll 15, 2014, 13:53:01 s »
10 mm den daha saglam bir akvaryum istiyorsunuz lamine cam yaptýrabilirsiniz 10x10mm=20mm cam sahibi olursunuz 14 15mm de yapýlabilir birde en az camýn birini(özellikle dýþa gelecek cam) tamperli olarak kullanýrsýnýz cok saglam bir akvaryum sahibi olursunuz biliginize.
Saglýklý Akvaryumlar.