Konu: Önerilerinizi bekliyorum.  (Okunma says 4256 defa)

UZMAN

• Yeni üye
  • *
  • leti: 10
Önerilerinizi bekliyorum.
« : Ocak 28, 2008, 23:18:44 s »
Merhaba. Akvaryumumda (100x50x60h) Anubias barteri var. nana, Cabomba caroliniana, Echinodorus bleheri, Vallisneria americana, Vallisneria spiralis. Aydýnlatma için Philips aquarelle, Philips TL-D 950, Sylvania grolux lamba kullanýyorum (0.6watt/1 lt). Haftada bir kez Seachem Flourish Iron sývý gübre kullanýyorum. Acaba bu aydýnlatma ve gübreleme yeterli mi? Önerilerinizi bekliyorum. Cevaplarýnýz için þimdiden teþekkür ederim...

halit2

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 256
  • Ad Soyad: Halit DEÐER
Ynt: Önerilerinizi bekliyorum.
« Yantla #1 : Ocak 29, 2008, 11:38:45 »
Aydýnlatma ve gübrelemenin yeterli olup olmadýðýna, zaman içinde siz karar vereceksiniz.
Eðer bitkileriniz canlý renklere sahipse(sararma vs. yoksa), geliþimlerini sürdürüyorlarsa sorun yok demektir.Yosun oluþup oluþmadýðýný da göz önüne alýn.Buna göre gübre ve aydýnlatmayý düzenlemeye çalýþýn.
Bunlar sabit olan kavramlar deðiller.Üç damla þundan katýn, beþ saat aydýnlatmayý açýn demekle olmayaktýr.Her kullandýðýnýz elemanýn ayrý ayrý katkýsý var akvaryumunuza.Akvaryumunuzdaki balýklardan tutun, dekorasyon malzemelerine kadar herþey su kimyasýna deðiþik yönlerde etki ediyor.Bu nedenle akvaryumunuzu her gün gözlemleyin ve oluþan deðiþikliklere göre hareket edin.

Yine de þunlarý söyleyeyim.Aydýnlatma elemanlarý gayet güzel.Sývý gübreniz kaliteli bir marka.Bitkilerde zor bitkiler sayýlmaz.Akvaryumu izlemeye ve ona yön vermeye devam.

UZMAN

• Yeni üye
  • *
  • leti: 10
Ynt: Önerilerinizi bekliyorum.
« Yantla #2 : ubat 01, 2008, 20:39:53 s »
Çok teþekkür ederim Halit Bey.