Arkadaþlar öncelikle böyle bir site için tüm kurucularýna ve üyelerine teþekkür ederim. Çok çeþitli ve faydalý bilgilerle karþýlaþtým. Bu siteye tam da chicled akvaryumundan vazgeçip bitkili canlý doðurana geçmeye karar verme aþamasýnda rastladým. fazla uzatmadan konuya gireyim. 100*27*43 ölçülerinde akvaryumum var. bitkili akvaryum konusunda hiçbir tecrübem yok. bana telefonla msnle ya da mesaj yardýmýyla detaylý bir bilgi verecek uzman akvaristler arýyorum. þimdiden herkese çok teþekkür ederim. msn adresim u_ozpek@hotmail.com
Bitkili akvayum kurulumu hakkýnda forumumuzda bir çok bilgi mevcuttur.
Yinede biz size kurulum hakkýnda bilgi verelim.
Kendi kurmuþ olduðum ve bu güne kadar herhangi bir sorun çýkarmayan tankýmdaki sistemi size anlatayým
Tabanda 4-5 cm bitki topraðý (torf) ve üstünede 6-7 cm aquaclay kum bulunmakta. Litre baþýna yaklaþýk olarak 0,5watt olacak þekilde düzenlenmiþ ýþýklandýrma, ve günde 12 saat ýþýklandýrma yapýlmakta. Co2 fermante sistem olarak 2 saniyede 3 kabarcýk olarak verilmekte. DIY sistem vorteks reaktör dýþ filitre çýkýþýna baðlý. 15 günde bir %20 su deðiþimi yapýlmakta,
Bitki gübresi þimdilik kullanýlmamakta, sadece her hafta 100 litreye bir maden suyu hesabý maden suyu kullanýyorum, ayrýca kökten beslenen bitkiler için kurutulmuþ balçýk ve kurutulmuþ kil parçacýklarý kullanýlmakta
Havalandýrma ve dip çekimi yapýlmamakta. Sýcaklýk 25 derece sabit. Yaklaþýk olarak 20 tür ve 100 kök çeþitli bitki mevcuttur þimdilik 5 melek ve altý adet çöpçü bulunmaktadýr. Sera Aqutan haricinde herhangi bir kimyasal kullanýlmamaktadýr.
Anlatýmdaki amacým bitkili akvaryum hakkýnda bilgi sahibi olmanýz içindir. Yinede aklýnýza takýlanlarý buradan sorabilirsiniz. Forumdaki cevaplar ve sorulan sorular paylaþýldýðýndan, daha detaylý bilgiler alabilirsiniz.