Konu: Yaz tarifesi  (Okunma says 4828 defa)

BurakONAL

Yaz tarifesi
« : Nisan 28, 2008, 23:42:51 s »
Yaz gelmesiyle birlikte yükselen akvaryum suyunun ýsýsnýý aza idirmek için aydýlatmayý; gece 12 sabah 10 arasý yapmayý düþünüyorum. Hava karardýktan sonra yaklasýk aksam saat 8 ila gece 12 arasý bitkiler 4 saat karalýkta kalmýs olacak. Kafama takýlan bu 4 saatlik karalýk ortam bitkilere yeterli olurmu, birde Iþýkladýrmayý kestiðim an sabah 10 ila aksam 8 arasý akvaryumdaki loþ aydýlýðýn bitkiler açýsýndan faydasý/zararý nedir.
Bu yotem basarýlý olursa; hem bitkileri ve balýklarý sýcakdan bunalmasýný onlicem hemde gece yaktýðým gece lambasý yerine geceleri akvaryumumu izlemiþ olucam.

Joker

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 277
Ynt: Yaz tarifesi
« Yantla #1 : Nisan 29, 2008, 10:59:21 »
Çok iyi fikir, bakalým bitkileriniz Jet-Lag'a kaç günde alýþacak. ;D

BurakONAL

« Yantla #2 : Nisan 29, 2008, 22:25:10 s »
Aslýnda benim akvaryumumdaki bitkiler Jet_Lag'a aliþkýnlar ve bir çok hobicinin bitkileride alýþýkdýr bu duruma. Çükü zaman zaman eve geç geldiðimizde, uyku tutmadýðýnda yada canýmýz sýkýldýðýnda gecenin bi saatinde akvaryumu iþiðii yakip bitkilerin istediðinde çok ve düzensiz aydýlatmaya maruz býrakýyoruz. Asýl kafama takýlan soru bitkilerin en az kaç saat karanlýða ihtiyacý olduðu ve akvaryumun gündüz dolunay varmiþ gibi loþ bir aydýnlýðin bitkiler üzerindeki etkisi?
 Bület bey ve diðer arkadaþlarý yorumlarý ve fikirlerii bekliyorum 8)

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #3 : Nisan 29, 2008, 23:15:22 s »
Bence bitkilerden ziyade balýklar zarar görür. Gündüz zaten dinlenemezler, gece de ýþýk açýk olursa fena. Iþýðýn kapalý olduðu saatlerde de insanlarýn aktif hareket edip dinlenmeye fýrsat býrakmadýðý saatler.

Ümit Birkol

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 57
  • Ad Soyad: Ümit BÝRKOL
« Yantla #4 : Nisan 30, 2008, 16:24:57 s »
Ben de geçen yaz bu þekilde birkaç hafta deneme yaptým ama balýklar huzurluzlaþýyor ve bitkilerin büyüme hýzý da düþüyor. Daha sonra bir tane küçük vantilatör aldým. Yere konulan tiplerden. Onu akvaryumun kapaklarý arasýndan akvaryum suyuna üstten vuracak þekilde ayarladým. Vantilatörü de bir zaman ayarlayýcýya (timer) baðladým. Daha sonra deneme yanýlma yöntemiyle açýlýp kapanacaðý saatleri ayarladým. Bu þekilde bütün yaz akvaryumun ýsýsýný 26-27 derece civarýnda sabit tuttum. (önceki yazlar ýsý 30-32 derece olduðu için bütün bitkiler ölüyordu.)
Bu þekilde bir þey deneyebilirsin bence.