CEVAPLAR, ÖNERİLER
1-Midye kırığı; bitkili akvaryumlar için uygun değildir. Bence torf, turba, lav kırığı, veya aquaclay kum kullanmalısınız.
2-Gübreleme, akvaryumunuzdaki bitkilerin ihtiyaçlarına göre yapılmalıdır. Besinlerini köklerinden alan bitkiler için tablet gübre, yaprakları vasıtasıyla alanlara sıvı gübre kullanmalısınız.
3-Gerekli olan ayarlamaları yaptıktan sonra yoğun bir bitkilendirme yaparsanız kesinlikle co2 şart olur. Ama birkaç kök bitki besleyecekseniz, balıklar gerekli olan co2 i sağlar
4-Ben maden suyunu bitkilerin gelişimine göre haftada veya 15 günde bir 100 litreye bir şişe olacak şekilde kullanıyorum.
5-Beyaz flourasan denilen gün ışığı (day lıghet) flourasanlarıdır, ve soğuk ışık denilen, beyaz bir ışık yayarki tek başına kullanılması bitkili akvaryumlar için gerekli olan renk sıcaklığını sağlayamaz. Bunun için bitkilerin fotosentezde kullandıkları genellikle sıcak renklerdir, bu renk sıcaklığını sağlayacak flourasanlar önerilir. ( grolüx,varm white, aquarelle) Bence 160 litre olan akvaryumunuza minumum 80 watt flourasan ışığı kullanmalısınız.
Akvaryumunuzun ölçülerine uyan;
1- adet 20 watt day lıghet star
1- adet 20 watt aquarelle veya warm whıte
2- adet 20 watt grolüx flourasan uygun olur
ZEMİN ÖNERİSİ:
Kendi akvaryumumda, 2,5 seneden beri kullandığım, ve bu güne kadar gayet başarılı bitki gelişmi sağladığım zemini önerebilirim.
En alta 5 cm kalınlığında bitki torfu, üstüne kumların karışmaması için ince bir elyaf serili, ve üzerinede 6-7 cm aquaclay bitki kumu kullanıldı. (Lav kırığı temin edebilseydim aquaclay yerine bunu kullanacaktım)
Akvaryumumu 15 gün önce yeniden düzenledim, yeni dolap yaptırdım. Yine aynı şekilde zemin oluşturdum.
Kopya soruya kopya cevap